“Ψυχρά κι Ανάποδα, Τραγουδιστά”: Θα το (ξανά)δείτε και θα πείτε κι ένα τραγούδι! (PHOTOS & TRAILER)

Θα το (ξανά)δείτε και θα πείτε κι ένα τραγούδι! Το Ψυχρά κι Ανάποδα, η βραβευμένη με δύο Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερου Τραγουδιού) περιπέτεια της Disney, και πρώτη στο boxoffice των animationfilms όλων των εποχών, έρχεται σε νέα version, ακόμα πιο τραγουδιστή. Αυτή τη φορά η ταινία γίνεται μια μοναδική εμπειρία, που εμπλέκει ενεργά μικρούς και μεγάλους, στην αγαπημένη ιστορία με τους αξέχαστους ήρωες. Κάντε πρόβες με τους στίχους των αγαπημένων σας τραγουδιών και ελάτε να τα τραγουδήσετε στους κινηματογράφους.
Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο, βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα Έλσα, που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Άννα, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Άννα και ο Κριστόφ θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές τύπου Everest συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνία. Πολύτιμοι σύμμαχοι τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Όλαφ και ένας ψωριάρικος τάρανδος που ακούει στο όνομα Σβεν.
Ψυχρά κι Ανάποδα, ξανά
Το Ψυχρά κι Ανάποδα προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα από χιόνι και πάγο με κρυστάλλινη καθαρότητα, το οποίο ανταγωνίζεται επάξια τα εύστοχα τραγούδια που στολίζουν τη δράση και χτίζουν έξυπνα τους χαρακτήρες. Η ταινία χαρακτηρίζεται από ευαισθησία αλλά και γερές δόσεις δράσης που θα αιφνιδιάσουν με μια ανατρεπτική κορύφωση, επαναπροσδιορίζοντας τη μοίρα των πριγκιπισσών της Disney. Όσο για τους πρίγκιπες, κι εδώ το τοπίο μας επιφυλάσσει εκπλήξεις με πρώτη και καλύτερη ότι το άσπρο άλογο έχει πια αντικατασταθεί από έναν ταπεινό τάρανδο. Την παράσταση κλέβει ένας ανθρωπόμορφος χιονάνθρωπος που στα πρότυπα ενός Δον Κιχώτη, ονειρεύεται να κάνει αιώνιες καλοκαιρινές διακοπές. Κάτω από την ομπρέλα της Disney χωράνε ολοένα και περισσότεροι αξέχαστοι ήρωες.
Ψυχρά κι Ανάποδα, τραγουδιστά
Πίσω από το βραβευμένο με Oscar τραγούδι “Τα Ξεχνώ” (Letitgo), αλλά και την αγαπημένη μουσική της ταινίας κρύβεται ο πολυβραβευμένος συνθέτης ChristopheBeck. O ίδιος λέει χαρακτηριστικά “Στα animation, σε αντίθεση με τις liveaction ταινίες, η μουσική είναι ουσιαστικό κομμάτι της εξιστόρηση, είναι αυτή που κάνει την ουσιαστική δουλειά στο συναισθηματικό επίπεδο”.
Στην ταινία ακούγονται 8 τραγούδια σε σύνθεση των KristenAnderson-Lopez (InTransit, WinniethePooh) και του βραβευμένου με TonyRobertLopez (TheBookofMormon, AvenueQ), τα οποία ενορχηστρώνονται από 80μελή ορχήστρα.
Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το βραβευμένο με Όσκαρ«Τα Ξεχνώ» (LetItGo) που σηματοδοτεί τη στιγμή που η Έλσααυτοπροσδιορίζεται σαν οντότητα. Η Έλσα βρίσκει τη δική της ταυτότητα και αποδέχεται επιτέλους τη δύναμη της και τις μαγικές της δυνάμεις. Αντί να της κρύβει, όπως έκανε μια ζωή, τις απελευθερώνει. Τα τραγούδια της Έλσας στην ελληνική versionμεταγλωττίζει η Σία Κοσκινά με την πολύ ιδιαίτερη φωνή και το μοναδικό προσωπικό της ύφος.
Αντίστοιχα, για τον χαρακτήρα και την προσωπική διαδρομή της Άννας οι συνθέτες έγραψαν το «Τα Όνειρα Μου Ζωντανεύουν» (ForTheFirstTimeΙnForever). Το τραγούδι εκφράζει την επιθυμία της Άννας να συνδεθεί με την αδελφή της παρ’ όλο που οι οικογενειακοί δεσμοί έχουν διαρραγεί.
Να μην ξεχνάμε βεβαίως την αξιαγάπητη προσωπικότητα του χιονάνθρωπου Όλαφ, ο οποίος τρελαίνεται όχι μόνο για τις αγκαλιές αλλά και για τα καλοκαίρια. Η σκηνή της γνωριμίας του με την Άννα και τον Κριστόφ είναι μια από τις πιο αξέχαστες και αστείες στιγμές της ταινίας, ντυμένη με τις μοναδικές τζαζ πινελιές του τραγουδιού «Καλοκαίρι», σε μια μοναδική ερμηνεία στην ελληνική μεταγλώττιση από τον Πάνο Μουζουράκη.
«Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα συνεκτικό μουσικό ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος» επισημαίνει ο σκηνοθέτης. Και το πέτυχε…
Από 18 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ





0 ΣΧΟΛΙΑ