Νόστιμες συνταγές

20 Ιανουαρίου 2017

Μια μοναδική μοναστηριακή συνταγή: Φτιάξτε την πεντανόστιμη Μελοτυρόπιτα!

Η Μελοτυρόπιτα είναι από μόνη της ένα πρωτότυπο κέρασμα. Είναι πρόχειρη, εύκολη και πεντανόστιμη.

Για την πεντανόστιμη Μελοτυρόπιτα θα χρειαστούμε: 4-5 φύλλα κρούστας χοντρά, μέλι, ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό, βούτυρο λιωμένο για το τηγάνισμα, κανέλα σκόνη, τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8×0,5×0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη αποβραδίς, ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη ή και οποιοδήποτε ανάλατο τυρί.

Κόβουμε τα φύλλα σε διπλάσιο ή και τριπλάσιο μέγεθος από το τυρί και τυλίγουμε σε αυτά. Τηγανίζουμε στο βούτυρο έως ότου ροδίσουν καλά. Αποσύρουμε, γλασσάρουμε και περιχύνουμε με το μέλι, επιπάσσοντες και την κανέλλα. Γίνεται και με φύλλο καταϊφι στο φούρνο. Απλώνουμε το μισό καταϊφι σε βουτηρομένο ταψί. Κατόπιν το τυρί σε όλο το μήκος και πλάτος του ταψιού. Απλώνουε και το υπόλοιπο από πάνω. Το πατάμε καλά, ραντίζουμε με νερό και ζεματίζουμε με βούτυρο. Όταν ροδίσει αποσύρουμε και περιχύνουμε και το αραιωμένο μέλι, ή με σιρόπι όπως και σε όλα τα άλλα γλυκά ταψιού. Προσέχουμε ώστε το μέλι ή το σιρόπι να είναι κρύα. Αν είναι αμφότερα (καταϊφι-μέλι) ζεστά «λασπώνουν».

Από το βιβλίο ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Αρχιμανδρίτου  Δοσιθέου ,  ηγούμενου  της  Ι. Μονής  Τατάρνης

 

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης, καθώς και υπέροχες νέες συνταγές; Τότε κάντε like στη σελίδα μας αποκλειστικά για θέματα γεύσης, στο Facebook

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

 

Το Παρίσι έχει τις δικές του boulangerie, η Αθήνα έχει τη Θεοδώρα: Ένας ξεχωριστός φούρνος στο Κολωνάκι!

 

Το Παρίσι έχει τις δικές του boulangerie, η Αθήνα έχει τη Θεοδώρα: Ένας ξεχωριστός φούρνος στο Κολωνάκι!

 

Εκεί όπου λυγίζουν και οι πιο γενναίοι: Το burgerάδικο που έχει κλέψει τις καρδιές των καλοφαγάδων και κάνει θραύση στα social media

 Εκεί όπου λυγίζουν και οι πιο γενναίοι: Το burgerάδικο που έχει κλέψει τις καρδιές των καλοφαγάδων και κάνει θραύση στα social media




 
loading...


« Επιστροφή

Πιο δημοφιλή