Γεύση

30 Μαΐου 2010

Funky Gourmet

Τρεις φορές προσπάθησα να κάνω κράτηση την τελευταία στιγμή, αλλά το εστιατόριο ήταν πάντα γεμάτο. Έτσι, οργανώθηκα καλύτερα και κατάφερα να κλείσω τραπέζι για τέσσερα άτομα μια Πέμπτη βράδυ. Όταν αντίκρισα το ολόλευκο νεοκλασικό που στεγάζει το Funky Gourmet σε έναν πεζόδρομο του Κεραμεικού, έμεινα άφωνη.

Μόλις διαβήκαμε το μαρμάρινο κατώφλι και μπήκαμε στον κεντρικό χώρο, νομίζαμε ότι βρεθήκαμε σε ένα καλόγουστα διακοσμημένο φιλικό σπίτι, χωρίς υπερβολές αλλά με διάχυτη την αίσθηση του διαφορετικού. Δεξιά μας απλωνόταν μια ευρύχωρη τραπεζαρία με μοναστηριακό δρύινο τραπέζι 12 ατόμων, ενώ στο κέντρο δέσποζε μια κατακόκκινη κεραμική πιπεριά που μου θύμισε το σπίτι μου. Αριστερά μας είδαμε την μπάρα με μαύρα δερμάτινα σκαμπό. Ανυπόμονοι να ζήσουμε την εμπειρία που μας επιφύλασσε, ανεβήκαμε κατευθείαν στον δεύτερο όροφο μέσω μιας στριφογυριστής σκάλας, η οποία οδηγεί σε μια άνετη σάλα με διάφανη γυάλινη οροφή. Το γευστικό πάρτι μόλις άρχιζε με τέσσερα πρώτα και τέσσερα κύρια πιάτα να «κοσμούν» τον κατάλογο.

Για αρχή αποφάσισα να δοκιμάσω το φουαγκρά με χυμό φράουλας, σορμπέ βατόμουρου και μαρεγκάκια κανέλας, ένα άρτιο και απίστευτα γευστικό πιάτο «κεντημένο» σε τόνους του κόκκινου -περιττά στολίδια τα υπέργλυκα λιγωτικά marshmallows. Ο αστακός με βελουτέ πατάτας, σπαράγγια και χυμό μαύρης τρούφας ήταν ένα υπέροχο υποδειγματικό πιάτο τρυφερότητας και γαστρονομικής τελειότητας. Κάθε μπουκιά χάιδευε από τη μια τον ουρανίσκο και από την άλλη με απογείωνε τόσο που μου ερχόταν να εκφραστώ απροσποίητα με ένα μακρόσυρτο «μμμ!» αδιαφορώντας για τους επώνυμους που έτρωγαν δίπλα μου. Αντίθετα, νομίζω ότι εκείνη τη μέρα η καραβίδα με τη χοιρινή πανσέτα και τη μοβ πατάτα, είχε μια μικρή «ατυχία», κυρίως λόγω της βαριάς μυρωδιάς του κρέατος που δημιουργούσε μια παραφωνία στο σύνολο.

Το φιλέτο μοσχαριού με Maki tartar, πουρέ πατάτας σε χυμό τρούφας και μανιτάρια έπαιζε με τα χρώματα, τις υφές -ομολογουμένως ωραία παρουσίαση- και την εκλεπτυσμένη γεύση, με αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή την άριστη ποιότητα κρέατος. Το αρνάκι γάλακτος που έλιωνε στο στόμα, έμοιαζε μαμαδίστικο και συνοδευόταν από μια ευρηματική ξινούτσικη πανακότα γιαουρτιού.

Τα γλυκά κι αυτά λίγα. Παράγγειλα ένα «αποδομημένο» cheesecake με κουραμπιεδάκια βουτύρου -κάπως σφιχτά- το οποίο δεν στεκόταν με τίποτε στο ύψος των πρώτων πιάτων. Η καραμελωμένη λευκή σοκολάτα με το σορμπέ γλυκοπατάτας και τον «αέρα» κακάο, δεν με ξετρέλανε, αλλά με γλύκανε ικανοποιητικά, παρά το ότι δεν συνάδει με τη δημιουργικότητα του υπόλοιπου μενού.

Highlight: Η ομάδα του Funky Gourmet προσφέρει τις υπηρεσίες της, μαγειρεύοντας ακόμη και στην κουζίνα του σπιτιού σας, ενώ αναλαμβάνει από επαγγελματικά γεύματα μέχρι prive γαστρονομικά πάρτι.

 

Tιμή: €70-80 με κρασί

Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά Τρ.-Σάβ. από τις 20:30 με τελευταία παραγγελία στις 12:00.

(Παραμυθιάς 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, τηλ. 210 5242727)




 


« Επιστροφή

Πιο δημοφιλή


 


  • Τα Χριστούγεννα έρχονται πάντα πρώτα στα Starbucks! Δείτε...

    Με αγαπημένες ιστορίες, παραδοσιακές και νέες Χριστουγεννιάτικες γεύσεις, πρωτότυπα δώρα και αμέτρητες ευχές!

  • Happy Spritz, Happy Summer!

    Βρες τη γεύση που αξίζει το καλοκαίρι σου!

     

  • Λύστε το Campari Calendar Puzzle!

    Το Campari παρουσιάζει το Calendar Puzzle Contest σε όλους τους λάτρεις των συλλεκτικών ημερολογίων Campari αλλά και στους φανατικούς θαυμαστές των puzzles!

  • MAT FASHION: Τώρα... νέο κατάστημα και στην Κηφισιά!...

    Τέσσερα νέα αποκλειστικά καταστήματα έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα...

  • Οδηγήστε τις αισθήσεις στα άκρα!

    Εντυπωσιακά αρρενωπό, έμφυτα χαρισματικό... ο οίκος  BVLGARI παρουσιάζει το νέο αντρικό άρωμα BVLGARI MAN EXTREME.

     

     

    [Alt-Text]

  • Moët… on the rocks!

    Η Moët Ice Impérial έρχεται να ταράξει τα νερά στον κόσμο της σαμπάνιας! Στη λάμψη και τηνπολυτέλεια της κλασικής ετικέτας προστίθεται πλέον ο πάγος από τον Chef De Cave, Benoît Gouez,προσδίδοντας έτσι μια «τραγανή», αναζωογονητική φρεσκάδα που εκπλήσσει ευχάριστα στο φως τηςημέρας.