Clubs & Bars

25 Νοεμβρίου 2011

ROCK N ROLL: Το Athens Magazine στο πιο πολυσυζητημένο opening της σεζόν! Δες όλα όσα έγιναν στις 24/11 στο Κολωνάκι

Rock n Roll: Το καλύτερο spot της Αθήνας;
Το κλείσιμό του χαρακτηρίστηκε ως «τέλος εποχής». Οι συζητήσεις για την αναβίωσή του ως το πιο επιτυχημένο επιχειρηματικό πάντρεμα των τελευταίων ετών. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν το club με το πιο κεφάτο κοινό της πόλης, ξαναγεννιέται στην μέχρι πρότινος κομψότερη επιχείρησή της; Παίξε απλά με τις πιθανότητες...

Ελένη Νικολούλια (enikoloulia@dousiscom.gr)

Βρεθήκαμε πρώτοι στο πιο αναμενόμενο opening της Αθήνας! Και να τι κατέγραψε ο φακός μας!

Νέο concept, νέα εποχή;
Το να πεις με βεβαιότητα πως μια νέα εποχή για την Αθηναϊκή νύχτα γεννήθηκε, ακούγεται ακραίο. Μήπως όμως το «τέλος εποχής» που ακούστηκε την Κυριακή στις 3 Απριλίου 2011 με το closing του «παλιού» Rock ήταν πιο αντικειμενικό; «Θα μας λείψει η αλητεία» μας έλεγε τότε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Πιτσιλλής. Άραγε αυτό το opening ήρθε για να την επαναφέρει; Κι αν ναι, πώς θα ταιριάξει όλο αυτό με το σνομπ ύφος του χώρου; Μπορεί ένας «αλήτης» να βάλει «κοστούμι» και να κάνει τις γυναίκες να παραμιλούν; Μα... συγγνώμη... αυτή δεν υποτίθεται ότι είναι η υπέρτατη φαντασίωση του ωραίου φύλλου; Ε, λοιπόν, αυτό είναι το νέο Rock n Roll: Ένας αλήτης με haute couture!

Η πρώτη εντύπωση
Δεν ξέρω αν το γεγονός ότι ένα μαγαζί έχει αυστηρή πόρτα λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την επιλογή του για διασκέδαση. Γιατί να «σπαστείς» και να πεις δεν πάω και αντίθετα να μην προσαρμοστείς εσύ στο concept που προβάλει ώστε... όλα να πάνε καλά; Στην τελική δεν σε υποχρεώνει και κανένας να πας. Ναι. Η πόρτα του παραμένει «αδιάβατη». Όχι όμως επιδεικτικά ή επειδή είναι «δήθεν». Πρόκειται για το σημείο που επιλέγουν οι καλύτεροι επιχειρηματίες της πόλης. Για το μέρος που οι celebrities λατρεύουν ή έστω για εκείνο που οι... προνομιούχοι επιλέγουν για να αφήσουν σημαντικά ποσά. Λογικό να πρέπει να «προστατευτούν» λοιπόν και κυρίως να πλαισιώνονται όλοι οι παραπάνω από μια προσεγμένη εικόνα. Και όχι. Οι τιμές δεν είναι στο Θεό. Το απλό ποτό κοστίζει €9, κάτι που για τα δεδομένα της περιοχής (που μας έχουν ζητήσει μέχρι και €11 για ένα Bombay) θεωρούνται καλά. Επίσης, σε αντίθεση με τα περισσότερα club δεν πληρώνεις είσοδο, κάτι που έγινε τόσο για να διατηρηθεί η λογική των αυστηρών κριτηρίων για την είσοδο όσο και για να μην χρεώνεται επιπλέον το κοινό. Κατά τα άλλα, η χώρος είναι αρκετά μεγάλος, με χαμηλό φωτισμό, ενώ στη μέση δεσπόζει ένα αρκετά μεγάλο bar πλαισιωμένο από φωτισμένα κρύσταλλα που διαχέουν στο χώρο χρυσές αποχρώσεις. Υπάρχει και ένα δεύτερο, μικρό bar σχεδόν με το που μπαίνεις, ενώ δίπλα του, στα μέσα δηλαδή του μαγαζιού βρίσκεται ο Dj που παίζει από αγαπημένα rock μέχρι house, rnb και mainstream επιτυχίες, όλα όμως μιξαρισμένα με ένα τόσο αριστοτεχνικό τρόπο που -αν μπορεί να μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός- το αποτέλεσμα σαν είδος θα το κατέτασσα στη «μουσική Πρωτοχρονιάς» (party, εορτασμών, βεγγαλικών κλπ).

Tips «επιβίωσης»
Στις 24 Νοεμβρίου λοιπόν, το θρυλικό Κολωνακιώτικο club επέστρεψε στην Αθηναϊκή νύχτα, εντελώς ανανεωμένο, με διαφορετικό concept και μάλιστα σε νέο πόστο. Έτσι, από τις 9 το πρωί, καθημερινά, στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι, οι πιστοί θαμώνες του δίνουν ραντεβού στο αδιαμφισβήτητα πιο κοσμικό σημείο της πόλης για καφέ, ποτό, φαγητό και φυσικά clubbing μέχρι το πρωί. Μπορεί λοιπόν η φιλοσοφία του χώρου να μην έχει καμία σχέση με αυτήν που τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει, η νέα του όμως all day εκδοχή που είχε τεράστια επιτυχία στο Gaspar του Ψυχικού, θα ακολουθηθεί και εδώ, προφανώς ελπίζοντας για το ίδιο αποτέλεσμα. Άλλωστε, με την επί σειρά ετών «δοκιμασμένη συνταγή» του Central, και την ολοήμερη λειτουργία του, και πάλι οι πιθανότητες είναι προς το μέρος του. Ο Ανδρέας και ο Γιώργος Πιτσιλής (Rock n Roll, Balthazar, Gaspar), συνάντησαν το Γιάννη Μωράκη (Lalu, Guzel, Cash). Τι αποφάσισαν; Να ανοίξουν ένα σημείο που μπορείς να επιλέγεις για τον πρωινό καφέ σου, για να τσιμπολογάς με μπύρες το μεσημέρι, για να κάνεις γρήγορα επαγγελματικά ραντεβού, να τρως καλά όλες τις ώρες ή απλώς να τα «σπας» μέχρι το πρωί. Στην κουζίνα του, συναντάμε τον σεφ της ομάδας του Μωράκη, Γιάννη Σολάκη, ενώ σε ρόλο executive βρίσκεται ο Άρης Καλλιπολίτης του Balthazar. Ενδιαφέρον θα έχει το tapas bar που θα βολεύει όποιον θέλει να κατευνάσει τις λιγούρες του, ενώ η γενική γραμμή του μενού θα κινείται σε αμερικάνικα και ιταλικά πρότυπα. Τα «καλά» τραπέζια δεν είναι δύσκολο να τα διακρίνεις μιας και αποτελούνται από booth-καναπέδες με εντελώς αμερικάνικο στιλ. Όσο για τα υπόλοιπα, είναι πίσω από το bar σε παράταξη, λιγότερο προνομιούχα, αλλά όχι και άσχημα. Ο εξαερισμός, είναι κάτι που θέλω να πιστεύω πως θα δουλευτεί αρκετά (άλλωστε η δική μας επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την ημέρα των εγκαινίων), ενώ αν αναζητάς «καβάτζες» για να μην υποφέρεις από την πολυκοσμία, προτίμησε να καθίσεις (όρθιος) στο πάνω διάζωμα με το που μπαίνεις ή στο τέλος του μεγάλου bar μεταξύ του κυρίως χώρου και των τραπεζιών. Κατά τα άλλα, προετοιμάσου για μπουγέλα με πυροσβεστήρες, όμοια με αυτά που έχεις αγαπήσει, και φυσικά κλείσε πονηρά το μάτι στο πανό με τον Lenny Kravitz... που ξέρεις πολύ καλά ότι το έχεις ξαναδεί, κάπου στη Λουκιανού.

Φωτογραφία: Σπύρος Κανατάς

Δείτε VIDEOS από τη βραδιά του opening:

Info: Πλατεία Κολωνακίου, τηλ. 6942559231, 6936171071




 


« Επιστροφή

Πιο δημοφιλή