Guides Περιοχών

03 Φεβρουαρίου 2017

Η γειτονιά για την οποία θα μιλά όλη η Αθήνα: Η νέα πιάτσα της πόλης βρίσκεται στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων!

Μια νέα πιάτσα φαίνεται πως δημιουργείται στο πολύβουο κέντρο της Αθήνας, με πιο ήρεμο στυλ και ξεχωριστό χαρακτήρα. Στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων ολοκαίνουρια και παλιά στέκια συνυπάρχουν αρμονικά. H ατμόσφαιρα είναι πιο χαλαρή σε σχέση με τους γύρω θορυβώδεις δρόμους του ιστορικού κέντρου και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πώς είναι η απόλυτη επιλογή κυρίως για after office drinks.

 

Tην αρχή έκανε η πρώτη βερμουτερία της Αθήνας, το Odori. Αρώματα σημαίνει το όνομά του και ειδικά αυτά που σχετίζονται με έναν βοτανικό κήπο. Η oμάδα του Theory Bar στο Χαλάνδρι και του περίφημου Clumsies, με επικεφαλής τον Λέλο Γεωργόπουλο μας παρουσιάζει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κάτι εντελώς διαφορετικό από τα όσα είχαμε συνηθίσει έως τώρα.  Βασικός πρωταγωνιστής εδώ είναι -φυσικά- τα βερμούτ και cocktails που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, έχει όμως και μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η μακρόστενη μπάρα, οι σκούρες αποχρώσεις και γενικότερα το φινετσάτο design. Πέρα από τα αποστάγματα και τα ποτά εδώ θα βρεις και πίτσα -με την ναπολιτάνικη να ξεχωρίζει-, ζυμαρικά και κάποια άλλα πιάτα.

Ένα ολοκαίνουριο στολίδι στο ιστορικό κέντρο: Η πρώτη βερμουτερία της Αθήνας είναι γεγονός!

 

Πέρα από το Odori, ξεχωρίζει η πιο πρόσφατη άφιξη στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, το Quartier d’Athènes. Εκεί όπου μέχρι πρότινος συναντούσες το κλασικό μαγειρείο «Άλπεις», βρίσκεις πια ένα κομψό café-bistrot. Ένας προσεγμένος και καλοστημένος χώρος όπου ξεχωρίζει η ανάγλυφη ανθική ταπετσαρία και το σκούρο ξύλο καθώς και τα custom made φωτιστικά παλαιού τύπου μαζί με τους δερμάτινους βαθυπράσινους καναπέδες δημιουργεί αμέσως αίσθηση οικειότητας, σε μια γειτονιά που βρίσκονται μερικά από τα πιο... φασαριόζικα bar της Αθήνας. Η ατμόσφαιρα εδώ αναδύει... vintage, το προσωπικό είναι άψογο, ενδείκνυται για κάθε στιγμή της ημέρας: Για πρωινό ή αργότερα για φαγητό με ένα μενού ελληνικού και μεσογειακού προσανατολισμού, όπως επίσης και για κρασί (ετικέτες κυρίως ελληνικού αμπελώνα αλλά και προσεγμένες διεθνείς επιλογές) ή ποτό. 

Quartier d’Athènes: Φέρνει κάτι από... Μονμάρτρη στην καρδιά της Αθήνας!

 

Δίπλα, στο Odori -μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων- έχει κάνει αισθητή την παρουσία του ένα λιλιπούτειο ψητοπωλείο. Πρόκειται για το pili pili: «καλαμάκια-μπριζολάκια-μπιφτεκάκια & καυτερές σάλτσες» είναι το μότο του και το... τιμά απόλυτα. 

Image may contain: food

Απέναντι από το Odori βρίσκεται το εστιατόριο Καλντερίμι. Ο Χρήστος και ο Νίκος είναι οι ιδιοκτήτες, δυο αδέρφια με πολύχρονη θητεία στον χώρ εστίασης. Η ναυαρχίδα του; Ποια άλλη από το καλομαγειρεμένο μεσημεριανό φαγάκι!

 

 

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για την Αθήνα; Τότε κάντε like στην νέα μας σελίδα στο Facebook αποκλειστικά για θέματα πόλης, City Guide by AthensMagazine.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

 

Πώς θα απολαύσετε το φαγητό σας στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας με το μικρότερο δυνατό κόστος!

Βγείτε με ελάχιστα Ευρώ: Πώς θα απολαύσετε το φαγητό σας στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας με το μικρότερο δυνατό κόστος!

 

Ουρές για το πιο νόστιμο κιουνεφέ της Αθήνας! Γιατί γίνεται πανικός στου Ψυρρή;

Ουρές για το πιο νόστιμο κιουνεφέ της Αθήνας! Γιατί γίνεται πανικός στου Ψυρρή;

 

Το σουβλάκι του Λευτέρη είναι το νοστιμότερο της Αθήνας από το 1953: Γιατί δεν βάζει τζατζίκι και τι το κάνει μοναδικό;

 

Το σουβλάκι του Λευτέρη είναι το νοστιμότερο της Αθήνας από το 1953: Γιατί δεν βάζει τζατζίκι και τι το κάνει μοναδικό;

 

Το θρυλικό τυροπιτάδικο στην Βουλής, που μεγάλωσε γενιές και γενιές με την καλύτερη κουρού της πόλης

Το θρυλικό τυροπιτάδικο στην Βουλής, που μεγάλωσε γενιές και γενιές με την καλύτερη κουρού της πόλης




 
loading...


« Επιστροφή

Πιο δημοφιλή