Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Όσο γίνονται συμπαραγωγές στην Ελλάδα υπάρχει ελπίδα!

4 Δεκεμβρίου 2017 -
Όσο γίνονται συμπαραγωγές στην Ελλάδα υπάρχει ελπίδα!

Κατά καιρούς ακούω πως ο Ελληνικός κινηματογράφος έχει πεθάνει και αυτό είναι κάτι που με θλίβει. Από την άλλη όμως βλέπω πως υπάρχουν άνθρωποι και οργανισμοί που δεν αφήνουν να συμβεί αυτό και παλεύουν για το αντίθετο με επιτυχία θα έλεγα.

Οι ελληνικές συμπαραγωγές κρατάνε ζωντανή τη φλόγα του Ελληνικού κινηματογράφου και μας θυμίζουν πως υπάρχουν άξιοι ηθοποιοί , σκηνοθέτες και σεναριογράφοι έτοιμοι να μας ταξιδέψουν με τις δημιουργίες και τις ερμηνείες τους.

Η Nova , είναι ένας πάροχος του θεάματος που ακόμα απολαμβάνουμε στην μεγάλη οθόνη και τους ευχαριστούμε γι αυτό !

Πολυξένη

Μια γυναίκα ανάμεσα σε δύο κόσμους!

Πάντα μου άρεσε να βλέπω ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες. Μία από αυτές είδα φέτος και ομολογώ πώς με άγγιξε πραγματικά. Έγινα και εγώ μια «Πολυξένη».

Έγινα ένα μικρό κορίτσι την εποχή του 1955 που αναζητούσα αγάπη ,και την βρήκα σε μια νέα οικογένεια. Άφησα όμως πίσω έναν αδερφό. Μεγάλωσα, μορφώθηκα, έγινα μια γυναίκα αργότερα, ερωτεύτηκα έναν άνθρωπο που με κορόιδευε για να κερδίσει πολλά από εμένα. Δεν το κατάλαβα όμως γιατί η παιδική μου αθωότητα με ακολουθούσε.

Πίστεψα σε ψεύτικες υποσχέσεις και ξέχασα να δω πίσω από τις πράξεις το ψέμα. Θυσιάστηκα στη ματαιοδοξία άθλιων ανθρώπων που έβαλα στη ζωή μου χωρίς να γνωρίζω τι θα πει εκμετάλλευση. Έμαθα όμως βίαια όταν ο κόσμος που είχα φτιάξει διαλύθηκε σε μια στιγμή.

Έζησα το δράμα μίας άλλης εποχής , είδα την αθωότητα και την αγάπη να γίνονται μίσος .

Έδειξα πόση δύναμη κρύβει ένα όνομα και πάλεψα να κερδίσω όσα μου πήραν.

Μία καταπληκτική ερμηνεία από την Κάτια Γκουλιώνη, η οποία κατάφερε μάλιστα να μάθει τούρκικα για να αποδώσει απόλυτα το ρόλο της. Μία ιστορία μίας άλλης εποχής αλλά με πολύ επίκαιρο θέμα!

Success Story

Μία ταινία φτιαγμένη για την πραγματικότητα που ζούμε!

Ένας από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες ήταν πάντα ο Νίκος Περάκης. Κάθε του ταινία με γέμιζε με κάθε τρόπο.

Αλλά φέτος νιώθω ότι έχει κάνει τη διαφορά .

Η τελευταία του δημιουργία είναι σαν να διαγράφει όλες τις προηγούμενες . Το «Succes Story» ταράζει κάθε ιδεολογικό μας μονοπάτι και μας μεταφέρει σε μια πραγματικότητα πιο αληθινή και από αυτή που ζούμε.

Η αυταπάτη , η διαπλοκή, το Life style πρωταγωνιστούν όπως ακριβώς υπάρχουν στην καθημερινότητα μας.

Μέσα από την γνωριμία της Τζορτζίνας και του Παναγή βιώνουμε τον κεραυνοβόλο έρωτα , την συγκατοίκηση , τον γάμο , την αγανάκτηση και τον πόνο του έρωτα που φεύγει. Το ψέμα , τον συμβιβασμό σε μια σχέση γεμάτη προβλήματα, σε μία σχέση που φυτοζωεί.

Η αφηγηματική ταχύτητα και η πολυπρόσωπη πλοκή δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους αντιθέτως μας αφυπνίζουν και μας κάνουν να αναρωτηθούμε >.

Καζαντζάκης

Για έναν περήφανο Κρητικό !

Αν έπρεπε να ανατρέξω στο παρελθόν για να βρω τον πιο ονειροπόλο Έλληνα άνθρωπο που πέρασε από αυτόν τον κόσμο, ένα όνομα θα μου ερχόταν μόνο στο μυαλό. Νίκος Καζατζάκης.

Ένας γνήσιος κρητικός με κότσια και δύναμη .

Δύναμη να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο φόβο του . Να ταξιδέψει σε κάθε λιμάνι του κόσμου

Έφτασε σε κάθε ακτή για να μπορεί να πει πως κατέκτησε την ελευθερία του. Έκανε πράξη την φράση της ζωής του >.

Όλα αυτά όμως δεν τα διάβασα απλά . Τα είδα σε μία ταινία αφιερωμένη σε έναν συγγραφέα που δίδαξε μέσα από το έργο του τι θα πει αγάπη, πίστη και δύναμη ακόμα και όταν όλα γύρω του καταρρέουν.

Ένα πολύ καλό καστ ηθοποιών και ξεχωριστά πλάνα μας μεταφέρουν σε άλλη εποχή που όλοι μας θα θέλαμε να είχαμε ζήσει. Μία κατάθεση ψυχής και ένα φόρος τιμής από τον Γιάννη Σμαραγδή.

Μία ταινία που υπόσχεται ταξίδι σε μια άλλη πραγματικότητα !

Η Nova φυσικά φροντίζει και αγαπά τους συνδρομητές της και μέσω του προγράμματος επιβράβευσης μπορούν να δουν πρώτοι και στον κινηματογράφο τις συμπαραγωγές της Nova , πριν την επίσημη διάθεση στις αίθουσες.

 

MEDIA & TV

Ροή ειδήσεων

Share