Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απέκτησε και εσύ την bleep την νέα προπληρωμένη κάρτα της Alpha Bank

Ποιες οι δυνατότητες της;

8 Οκτωβρίου 2018 - 15 Οκτωβρίου 2018
Απέκτησε και εσύ την bleep την νέα προπληρωμένη κάρτα της Alpha Bank

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, οι καταναλωτές θέλουν να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε οτιδήποτε και αν κάνουν και, πλέον, αντιλαμβάνονται ότι μέσω του smartphone τους μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα. Ακόμη και να αποκτήσουν εύκολα, γρήγορα, απλά και αποκλειστικά ηλεκτρονικά μία προπληρωμένη κάρτα, την οποία μπορούν να «φορτίσουν» άμεσα και να την έχουν διαθέσιμη την ίδια στιγμή, για να κάνουν συναλλαγές στο Διαδίκτυο. Χωρίς να πρέπει να πάνε σε τραπεζικό υποκατάστημα και χωρίς να είναι πελάτες της τράπεζας έκδοσης.

Αυτή τη δυνατότητα και τη νέα εμπειρία δίνει η bleep, η νέα προπληρωμένη κάρτα της Alpha Bank, για την έκδοση της οποίας χρειάζεται να έχει κανείς μόνο ένα smartphone και την ταυτότητά του, με τη διαδικασία να απαιτεί ελάχιστο χρόνο -μόλις 5 λεπτά- για να ολοκληρωθεί.

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος, ο οποίος δεν χρειάζεται να είναι καν πελάτης της Alpha Bank, είναι να «κατεβάσει» τη σχετική εφαρμογή στο «έξυπνο» κινητό του. Στη συνέχεια, η έκδοση της bleep απαιτεί απλώς τη «σάρωση» της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του και την αποστολή μίας selfie. Ούτε χρειάζεται να πάει σε κάποιο φυσικό κατάστημα της Alpha Bank, ούτε να επικοινωνήσει με κάποιο τηλεφωνικό κέντρο. Σε περίπτωση, δε, που είναι ήδη συνδρομητής του Alpha e-banking ή του my Alpha wallet, το μόνο που απαιτείται είναι να συνδεθεί στο app της bleep με το υφιστάμενο όνομα χρήστη και τον κωδικό του.

Η κάρτα εκδίδεται άμεσα και είναι διαθέσιμη την ίδια κιόλας στιγμή για online αγορές. Παράλληλα, στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί στην εφαρμογή αποστέλλεται και η αντίστοιχη πλαστική κάρτα, ώστε να μπορεί ο κάτοχος να πραγματοποιεί συναλλαγές και σε φυσικά καταστήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πλαστική κάρτα υπάρχει ένα εφάπαξ κόστος έκδοσης 5 ευρώ, αλλά η Alpha Bank την προσφέρει δωρεάν μέχρι το τέλος του 2018.

Η διαχείριση της κάρτας γίνεται αποκλειστικά μέσω του εξαιρετικά εύχρηστου app που έχει δημιουργήσει η Alpha Bank. Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα απλή και είναι χαρακτηριστικό ότι, για παράδειγμα, η «φόρτισή» της γίνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο κάτοχος της bleep απλά μεταφέρει χρήματα από οποιαδήποτε κάρτα, οποιασδήποτε τράπεζας επιθυμεί, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για μεταφορά χρημάτων μέσω του Alpha Web Banking. Η προμήθεια της κάρτας bleep επί του ποσού «φόρτισης» ανέρχεται σε 1%, έχοντας ελάχιστη και μέγιστη χρέωση τα 1 και 5 ευρώ αντίστοιχα.

Μέσα από την εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να «παγώσει» την κάρτα, αλλά και να τη συνδέσει και με την υπηρεσία my Alpha wallet με Tap ‘n Pay, για πραγματοποίηση συναλλαγών σε φυσικά σημεία με τη χρήση του smartphone του.

Στις ρυθμίσεις που γίνονται μέσα από την εφαρμογή της bleep περιλαμβάνεται και η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της δυνατότητας για αγορές online ή σε φυσικά καταστήματα. Πρόκειται για μία λειτουργία που ζητούν πολλοί γονείς, καθώς θέλουν να δώσουν μία προπληρωμένη κάρτα στα παιδιά τους, ώστε να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια, έχοντας τη δυνατότητα άμεσης αποστολής χρημάτων σε περίπτωση ανάγκης, ενώ, ταυτόχρονα, επιθυμούν να έχουν και πλήρη έλεγχο της χρήσης της.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share