Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κάτι νέο «παίζει» στο κέντρο και τα βήματά μας οδηγούν στη Στοά Νικολούδη!

3 Οκτωβρίου 2017 - 4 Οκτωβρίου 2017
Κάτι νέο «παίζει» στο κέντρο και τα βήματά μας οδηγούν στη Στοά Νικολούδη!

Οι βιτρίνες καθαρίστηκαν, τα φώτα άναψαν, τα καταστήματα γέμισαν με εμπορεύματα και η ιστορική Στοά Νικολούδη πήρε και πάλι ζωή, κάνοντας το πιο δυναμικό come back στην εμπορική ζωή της πόλης!

Με πρωτοβουλία της Alpha Bank η οποία ανέλαβε την εντυπωσιακή αυτή ανακαίνιση, η ιστορική Στοά του κέντρου που συνδέει την Πανεπιστημίου με τη Σταδίου θυμίζει και πάλι τον παλιό, καλό εαυτό της, όταν γνώριζε μεγάλη εμπορική κίνηση και στέγαζε καταστήματα που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο πέρασμα των χρόνων, όπως το βιβλιοπωλείο “Εστία” και το φημισμένο καφενείο του Λουμίδη όπου σύχναζαν σπουδαίες προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών!

Ανεγέρθηκε το 1936 με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη, ο οποίος μετέφερε στην Ελλάδα τις αρχές της γαλλικής Ecole des Beaux-Arts, ενός φημισμένου, πρωτοποριακού αρχιτεκτονικού ρεύματος της εποχής με κυρίαρχα στοιχεία την αισθητική εκλέπτυνση και τον διακοσμητικό πλούτο!

Έχοντας αποτελέσει διαχρονικά κομβικό σημείο του κέντρου της Αθήνας, το 1995 χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ κατά την περίοδο 1997-2001 αναπαλαιώθηκε και ανακατασκευάστηκε με πρωτοβουλία της Alpha Bank.

Δυστυχώς το 2012 καταστράφηκε από τους εμπρησμούς της Αθήνας! Η Αlpha Bank όμως ανέλαβε και πάλι την αποκατάστασή της, η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2015!

Σήμερα η Στοά Νικολούδη έχει πάρει και πάλι ζωή με 14 καταστήματα που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου!

Kάτω λοιπόν από τη στέγη της “φιλοξενούνται” το κοσμηματοπωλείο Αναγνωστόπουλος, το παντοπωλείο Εν τη Στοά, το φαρμακείο Μαραγκός, το κατάστημα οπτικών Οφθαλμός, το 6P6 Concept Store με προϊόντα τεχνολογίας, το κομμωτήριο Box Hair Studio, το cafe Μαζί, το Chocotopia με σοκολάτες από όλο τον κόσμο, το Cook Shop με είδη κουζίνας, το Daily Fresh με φρεσκομαγειρεμένες γευστικές προτάσεις, το Stormy Weather με design αντικείμενα, το υποδηματοπωλείο Strantzali και το κατάστημα ειδών γραφείου και δώρων Tzannes!

Η Alpha Bank μας καλεί να κάνουμε μια βόλτα στη Στοά Νικολούδη και να την ανακαλύψουμε ξανά σε ένα μοναδικό event!

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου όλοι λοιπόν δίνουμε ραντεβού στην Πανεπιστημίου 41 για μια ημέρα γεμάτη προσφορές στα καταστήματα αλλά και μοναδικές εκδηλώσεις! (www.stoanikoloudi.gr)

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share