Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Μαρία Φαραντούρη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού!

22 Ιουνίου 2017 -
Η Μαρία Φαραντούρη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού!

Η μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη παρουσιάζει στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ, στις 22 Ιουνίου, το πρωτότυπο έργο, που έγραψε για τη φωνή της, ο Τούρκος συνθέτης Cihan Turkoglu, σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα. Στο μουσικό αυτό ταξίδι, συναντώνται μουσικές παραδόσεις της Ανατολής, με μουσικά ρεύματα της Δύσης, όπως μεσαιωνική, μινιμαλιστική, κλασική και τζαζ μουσική. Σ’ αυτόν τον μοναδικό συγκερασμό ηχοχρωμάτων, συμπράττουν εκλεκτοί σολίστ διεθνούς φήμης, όπως η Anja Lechner (βιολοντσέλο), Meri Vardanyan (κανονάκι), Χρήστος Μπάρμπας (νέι), İzzet Kızıl (κρουστά) και ο συνθέτης του έργου Cihan Turkoglu (φωνή, σάζι και κοπούζ).

Στο δεύτερο μέρος, η Μαρία Φαραντούρη συναντά στη σκηνή τη διάσημη Kαταλανή τραγουδίστρια Maria del Mar Bonet σε τραγούδια Ισπανικά, Καταλανικά, καθώς και σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Dani Espasa (πιάνο και ακορντεόν), Jordi Gaspar (κοντραμπάσο), Tobal Rentero: (αρχιλαούτο και μπαντουρία), Antonio Sanchez (κρουστά).

Το κοντσέρτο θα ηχογραφηθεί Live στο Ηρώδειο από την παγκοσμίου φήμης Γερμανική δισκογραφική εταιρεία ECM, με την προσωπική επιμέλεια του ιδρυτή της, Manfred Eicher.

Με αφορμή το κονσέρτο η Μαρία Φαραντούρη, μίλησε στο protothema, εξήγησε τι θα ακούσει το κοινό στη συναυλία του Ηρωδείου στις 19 Ιουνίου και μίλησε για τη μουσική σύμπραξη Τούρκογλου-Μπονέτ- 'Ανια- Φαραντούρη.

«Ο τίτλος της συναυλίας είναι "Πέρα από τα σύνορα" που σημαίνει ότι έχει τραγούδια που ξεκινούν από την Ανατολική Μεσόγειο, παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, και φτάνουν ως την Ισπανία. Έχω καλέσει και την Ισπανίδα τραγουδίστρια, Maria Del mar Bonet. Στο πρώτο μέρος θα ακούσετε, Ελληνικά, Τούρκικα, Αραβικά, Εβραϊκά, και Αρμένικα τραγούδια, με την επιμέλεια αλλά και δημιουργία και σύνθεση του νέου πρωτοποριακού μουσικού και συνθέτη, Τζιχάν Τούρκογλου, και στο δεύτερο μέρος η Maria Del mar Bonet και εγώ μαζί, θα τραγουδήσουμε Ισπανικά τραγούδια, αλλά και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκη. Η συναυλία θα γίνει στις 22 του Ιουνίου ημέρα Πέμπτη στο Ηρώδειο. Στο κοντσέρτο θα παίξουν σπουδαίοι μουσικοί όπως, Τζιχάν Τούρκογλου σάζι-κοπούζ, Mary Vardanyan κανονάκι, Anja Lechner βιολοντσέλο, και Izzet kizil κρουστά Χρήστος Μπάρμπας Νέυ και θα ηχογραφηθεί live από την Γερμανική εταιρεία ECM την πολύ γνωστή δισκογραφική εταιρεία της World music».

Η μεγάλη ερμηνεύτρια μίλησε για το κόσμο που συνεχώς αλλάζει και αποκάλυψε αν βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.

«Ο κόσμος πάντα αλλάζει, πρέπει να έχουμε δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές που είναι τώρα ραγδαίες σε σχέση με το παρελθόν. Σήμερα έχουμε οικονομικές κρίσεις, τρομοκρατίες φτωχοποίηση και ανασφάλεια. Ο κόσμος είναι πιο φτωχός και πιο ταπεινωμένος αλλά από την άλλη πλευρά, έχουμε και την εξέλιξη της τεχνολογίας που δίνει πολλές δυνατότητες στην άμεση πληροφόρηση, και στη γνώση, εγώ προσωπικά πιστεύω στους νέους που διακρίνονται αλλά δεν προβάλλονται όσο θα έπρεπε, στις επιστήμες και σε όλες τις μορφές τέχνης».

Η Μαρία Φαραντούρη, έχει φίλους από τον χώρο της Αριστεράς που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση. Ωστόσο πολύ κριτική γίνεται ότι δεν πρόκειται για κυβέρνηση της Αριστεράς αλλά για ...μια από τα ίδια. Όπως τόνισε η νέα γενιά στη κυβέρνηση, έχει άλλα κριτήρια από τους παλαιοτέρους.

«Είναι τώρα, η νέα γενιά στη κυβέρνηση, που έχει άλλα κριτήρια από τους παλαιοτέρους, που εγώ γνώριζα. Νομίζω ότι η χρεοκοπία και η κρίση έχει θολώσει και τις ιδεολογίες, τώρα όλα κρίνονται μόνο από το πώς διαχειρίζεται η κάθε κυβέρνηση τα προβλήματα, έχοντας κι από πάνω της τον έλεγχο και την πίεση των δανειστών. Παρ όλα αυτά, όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν , στην ιστορία τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Μην χάνουμε την ελπίδα μας».

Μάλιστα, μίλησε για το αν έχει ποτέ σκεφτεί να γίνει η Πρέσβειρα της χώρας μας για ένα μεγάλο εθνικό θέμα, πχ. για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

«Χωρίς τίτλους έκανα ότι έπρεπε να κάνω για την χώρα μου σε δύσκολους καιρούς, συνεχίζω και σήμερα με την παρουσία μου στο εξωτερικό να προβάλλω το όνομα της και την ψυχή της που είναι το τραγούδι της, και θα συνεχίσω όσο μπορώ, αυτό νομίζω μου είναι αρκετό».

Μαρία Φαραντούρη “Πέρα από τα σύνορα” Συνάντηση με τους
Μαρία ντελ Μαρ Μπονέτ – Τζιχάν Τούρκογλου – Άνια Λέχνερ

Εισιτήρια:
Άνω Διάζωμα: 10 – 13,5 ευρώ
Ζώνη Γ: 14 - 18 ευρώ
Ζώνη Β: 21 – 27 ευρώ
Ζώνη Α: 28 – 36 ευρώ
Ζώνη VIP: 35 - 50 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων:
Greekfestival.gr, 210 32 72 000,
Κεντρικά
Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00, Σάββατο: 9:00 - 15:00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00
Επίσης στα Καταστήματα RELOAD και στα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share