Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Made in USA: Ένα καταπληκτικό φεστιβάλ από την... αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στη Στέγη Γραμμάτων!

13 Νοεμβρίου 2016 - 29 Νοεμβρίου 2016
Made in USA: Ένα καταπληκτικό φεστιβάλ από την... αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στη Στέγη Γραμμάτων!

Γνωρίστε τους καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει τη σύγχρονη αμερικανική τέχνη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα, στη Στέγη.

Το Made in USA είναι ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που αποσκοπεί να μας εισάγει στη «νέα» αμερικανική πρωτοπορία, όπως αυτή αναδύθηκε μετά τους ριζοσπαστικούς πειραματισμούς του Wooster Group στο Performing Garage, στο κέντρο του Μανχάταν, τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Το φεστιβάλ αρθρώνεται γύρω από καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει τη σύγχρονη αμερικανική τέχνη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα, με τις σκηνικές φόρμες αιχμής τους οι οποίες κινούνται στα όρια μεταξύ περφόρμανς, χορού, θεάτρου και εγκατάστασης. Το φεστιβάλ θα καταλάβει την Κεντρική και τη Μικρή Σκηνή της Στέγης, αλλά και εξωτερικούς χώρους, και θα παρουσιάσει 10 καλλιτέχνες και ομάδες με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό λεξιλόγιο: ριζοσπαστικά πειράματα με έργα ρεπερτορίου, εξερευνήσεις της ποπ κουλτούρας, αντισυμβατικές προσεγγίσεις των μεταμοντέρνων της Judson Church, εναλλακτικές χρήσεις των νέων τεχνολογιών, αλλά και συμμετοχικές τεχνικές που φέρνουν στη σκηνή ερμηνευτές και θεατές, είναι ορισμένες από τις κύριες θεματικές αυτής της δυναμικής πλατφόρμας. Ταυτόχρονα, ένα παράλληλο πρόγραμμα δημόσιων διαλόγων, εργαστηρίων, masterclasses και συζητήσεων με τους καλλιτέχνες θα διερευνήσει τη ζωτικότητα, τις προκλήσεις και τις αντιγνωμίες αυτής της «νέας» πρωτοπορίας σε μια ιστορική στιγμή οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών αναταράξεων τόσο σε αμερικανικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ιnfo

13-29 ΝΟΕ 2016

Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα
Εισιτήρια: 210 900 5 800

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα CLUBS & BARS και όλα τα events της Αθήνας; Τότε κάντε like στην ολοκαίνουρια σελίδα της κατηγορίας στο Facebook

Borsalino: Όλοι θα... βγάλουν το καπέλο στο νέο bar της Κολοκοτρώνη!

Borsalino: Όλοι θα... βγάλουν το καπέλο στο νέο bar της Κολοκοτρώνη!

Σαν... πραγματικός Ιταλός στην πόλη: 7 θαυμάσια στέκια για aperitivo στην Αθήνα!

Σαν... πραγματικός Ιταλός στην πόλη: To AthensMagazine.gr σου προτείνει 7 θαυμάσια στέκια για aperitivo στην Αθήνα!

 

Ροή ειδήσεων

Share