Σινεμά

07 Ιουλίου 2013


Από την ομάδα που μας χάρισε τους τρεις πρώτους «Πειρατές της Καραϊβικής» έρχεται μια νέα ανατρεπτική οπτική του Μοναχικού Καβαλάρη αλλά και του Ινδιάνου συντρόφου του Tonto. Απολαυστικές ερμηνείες από τους Johnny Depp (Pirates of the Caribbean, Alice in Wonderland), Armie Hammer (Social Network, Mirror Mirror) και Helena Bonham Carter (The King's Speech, Fight Club), παράδοξες μεταμφιέσεις, αιρετικό χιούμορ, πικάντικες λεπτομέρειες και φυσικά γερές δόσεις δράσης είναι τα στοιχεία αυτής της πειραγμένης εκδοχής της Άγριας Δύσης.

Από τις 4 Ιουλίου στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment

Για να δείτε το trailer κάντε κλικ εδώ.

Ο Μοναχικός Καβαλάρης (2013) - The Lone Ranger (2013) του Γκορ Βερμπίνσκι

Σύνοψη:
Ο ομολογουμένως εκκεντρικός (με ένα κοράκι κορώνα στο κεφάλι του), περιπλανώμενος Κομάντσι Tonto (Johnny Depp) μας διηγείται την ιστορία που μεταμόρφωσε τον John Reid (Armie Hammer), έναν ιδεαλιστή δικηγόρο, σε αινιγματικό μασκοφόρο και άξιο λόγου θρύλο της δικαιοσύνης, χαρίζοντας μας μια σειρά από εκπλήξεις και διασκεδαστικές διενέξεις, καθώς οι δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους ήρωες πρέπει να συνεργαστούν στον αγώνα ενάντια στην αδικία και τη διαφθορά.


Ογδόντα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους οι χαρακτήρες του Μοναχικού Καβαλάρη και του Tonto παραμένουν δημοφιλείς ήρωες της αμερικάνικης κουλτούρας. «Υπάρχει κάτι σε αυτούς τους χαρακτήρες που αρέσει και στις επόμενες γενιές», σχολιάζει ο παραγωγός Jerry Bruckheimer. «Μεγάλωσα στο Ντητρόιτ και οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές σειρές με τον Μοναχικό Καβαλάρη είναι μέρος της νεανικής ζωής μου, όπως και εκατομμυρίων άλλων ανθρώπων». Το ραδιοφωνικό σόου βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα στον σταθμό WZYZ στο Ντητρόιτ στις 30 Ιανουαρίου του 1933. Ο ιδιοκτήτης του σταθμού ήθελε ένα γουέστερν που θα άρεσε στο παιδικό κοινό με πρωταγωνιστή έναν ειλικρινή και αγαπητό ήρωα. Έτσι προέκυψε η ιδέα του Μοναχικού Καβαλάρη, η οποία πήρε σάρκα και οστά από την πένα του σεναριογράφου Fran Stiker και του διευθυντή του σταθμού James Jewell. Το σόου έφτασε τις 2,956 εκπομπές μέσα σε 21 χρόνια, ενώ μεταφέρθηκε τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη. «Ξέραμε ότι είχε έρθει η ώρα του Μοναχικού Καβαλάρη και των γουέστερν να ξαναγεννηθούν», μας λέει ο Bruckeheimer. «Όπως έγινε και με τις ταινίες με πειρατές μια δεκαετία πριν. Υπάρχει κάποιος λόγος που οι άνθρωποι που απολαμβάνουν αυτούς τους χαρακτήρες για δεκαετίες και ξέραμε ότι αν τους παρουσιάσουμε με έναν φρέσκο τρόπο, το κοινό θα τους ερωτευόταν ξανά».

Ο Μοναχικός Καβαλάρης (2013) - The Lone Ranger (2013) του Γκορ Βερμπίνσκι

Ο Verbisnki ενδιαφέρθηκε για τη σκηνοθεσία με την προϋπόθεση ότι θα είχε τη δυνατότητα να αλλάξει την προσέγγιση της ιστορίας. «Πιστεύω ότι αν σου αρέσει η αυθεντική τηλεοπτική σειρά, η ταινία θα σε κάνει να απορήσεις. Διηγούμαστε την ιστορία από την πλευρά του Tonto, κάπως σαν τον Δον Κιχώτη που μας παρουσιάζεται από την οπτική του Σάντσο Πάντσα. Θα έλεγα ότι επί της ουσίας η εκδοχή μας είναι ένα buddy story με στοιχεία περιπέτειας, με πολλή ειρωνεία, χιούμορ και ιδιομορφία ώστε να είναι ξεχωριστή.

Ο Johnny Depp είχε εμπλοκή από την αρχή, ενώ ο Armie Hammer θεωρήθηκε ιδανικός για τον ρόλο του John Reid. Μετά την αξιοσημείωτη εμφάνιση του τελευταίου στο Social Network του David Fincher, αλλά και την ερμηνεία του δίπλα στον Leonardo DiCaprio στο J.Edgar ο παραγωγός Bruckheimer και ο σκηνοθέτης Verbinski ήταν σίγουροι για την επιλογή τους. «Όταν τον συναντάς, καταλαβαίνεις αμέσως ότι δεν είναι καθόλου κυνικός. Είναι φανατικά αισιόδοξος. Θέλαμε κάποιον που να πιστεύει σε ιδέες παλαιού τύπου», σχολιάζει σχετικά ο σκηνοθέτης.

Ο Μοναχικός Καβαλάρης (2013) - The Lone Ranger (2013) του Γκορ Βερμπίνσκι

 

ΤRIVIA & FUN FACTS

- Η ταινία «Ο Μοναχικός Καβαλάρης» βγαίνει στις αίθουσες 80 χρόνια μετά το ντεμπούτο του θρυλικού χαρακτήρα στο ραδιόφωνο το 1933 στο Detroit, το οποίο είναι η γενέτειρα του παραγωγού της ταινίας, Jerry Bruckheimer.

- Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου του 2012 και ολοκληρώθηκαν στις 28 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου. Η εμπειρία αποδείχτηκε μια συναρπαστική περιπέτεια, όπως ακριβώς και το είδος της ταινίας.

- Χρειάστηκαν πολλές δοκιμές για να φτιαχτεί η μάσκα του Μοναχικού Καβαλάρη . Ο Armie Hommer δοκίμασε δέκα διαφορετικά σχέδια σε επτά διαφορετικές περιστάσεις. Η τελική μάσκα είχε σαν πρώτη ύλη πολύ μαλακό δέρμα κατσίκας.

- Η εκκεντρική εμφάνιση του Tonto προέκυψε από τον πίνακα του Kirby Sattler με τίτλο "I am Crow". Το συγκεκριμένο έργο δείχνει έναν Ινδιάνο πολεμιστή με ένα κοράκι στο κεφάλι του και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης της αλλόκοτης και αξέχαστης φιγούρας του Johnny Depp στην ταινία.

- Η ομάδα που ανέλαβε τα σκηνικά της ταινίας απαρτίζεται από έξι σκηνογράφους, έντεκα σχεδιαστές σκηνικών, δύο εικονογράφους και δεκάδες κατασκευαστές. Το συνεργείο από μόνο του αποτελούνταν από 274 ανθρώπους.

Ο Μοναχικός Καβαλάρης (2013) - The Lone Ranger (2013) του Γκορ Βερμπίνσκι

- Για τις ανάγκες της ταινίας κατασκευάστηκαν δώδεκα σκηνικά σε φυσικό μέγεθος. Ανάμεσα τους είναι ένας σταθμός τραίνου, ένας στάβλος, ένα σαλούν, ένα κτίριο με ενοικιαζόμενα δωμάτια, μια τράπεζα και πολλά μαγαζιά.

- Όλα τα ρούχα στην ταινία είναι από υλικά που διέθετε εκείνη η εποχή, μαλλί, βαμβάκι και μετάξι. Κανένα ρούχο δεν έχει φερμουάρ, έστω και αθέατο, ενώ δεν υπήρχε γυναίκα ακόμα και σε βοηθητικό ρόλο που να μην φορούσε κορσέ. Μάλιστα για να φαίνονται φθαρμένα, όλα τα ρούχα πέρασαν από τρίφτη τυριού και αναμικτήρα σκυροδέματος. Συνολικά, χρησιμοποιήθηκαν 1500 κοστούμια και εκατοντάδες καπέλα, παπούτσια και άλλα αξεσουάρ.

- Για μια και μόνο σκηνή όπου εμφανίζεται μεγάλος αριθμός κομπάρσων, χρειάστηκαν 700 προβαρίσματα κουστουμιών.

- Τα τραίνα που εμφανίζονται στην ταινία έγιναν ειδικά για την παραγωγή αυτή. Ζύγιζαν το καθένα 250 τόνους και είναι πιστά αντίγραφα των τραίνων του 19ου αιώνα.

- Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα ο Wahathuweeka-William Voelker, σύμβουλος της ταινίας σε θέματα της κουλτούρας των Κομάντσι, ευλόγησε τα Alburesque studios σε μια ειδική τελετή.

Ο Μοναχικός Καβαλάρης (2013) - The Lone Ranger (2013) του Γκορ Βερμπίνσκι

- Η ταινία σε αριθμούς: 4 ½ μήνες προετοιμασίας, 150 μέρες γυρίσματος, 31 εβδομάδες γυρίσματος σε 5 πολιτείες, 3,000 στησίματα κάμερας, πάνω από 1,000 ώρες γυρίσματος και περισσότερες από 1,000,000 εργατοώρες.

- Οι πρωταγωνιστές του Μοναχικού Καβαλάρη, ανακάλυψαν από πολύ νωρίς ότι αν θέλεις να γίνεις cowboy, πιστολέρο ή κατασκευαστής σιδηρόδρομου χρειάζεται να κάνεις μαθήματα. Έτσι, πήγαν όλοι τους σε "Cowboy Boot Camp" για τρεις εβδομάδες σε ένα ράντσο στο Albuquerque. Οι εκπαιδευτές ήταν κασκαντέρ, δαμαστές αλόγων, οπλοποιοί και ήταν όλοι τους ιδιαίτερα απαιτητικοί και το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε δύο ώρες ιππασία, μια ώρα λάσο, σκοποβολή και εξάσκηση με τη σέλα, καθημερινά.

- Για τις ανάγκες της ταινίας κατασκευάστηκαν 135 διαφορετικές σέλες.

- Ο Johnny Depp (ο οποίος έχει ινδιάνικες ρίζες ) υιοθετήθηκε από φυλή Κομάντσι, σε μια παραδοσιακή τελετή όπου του δόθηκε το όνομα Mah-woo-meh, δηλαδή Αυτός που Αλλάζει.

 

Από τις 4 Ιουλίου στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment

Για να δείτε το trailer κάντε κλικ εδώ.

 

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΙΝΕΜΑ & ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο Μοναχικός Καβαλάρης (2013) - The Lone Ranger (2013) του Γκορ Βερμπίνσκι
 
loading...


« Επιστροφή

Πιο δημοφιλή