Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζώδια και έρωτας: Ποιοι είναι οι πιο ανώριμοι στις σχέσεις τους; - Πώς επιδρά στην αγάπη;

Οι πιο ανώριμοι του ζωδιακού!

6 Δεκεμβρίου 2018 15:10
Ζώδια και έρωτας: Ποιοι είναι οι πιο ανώριμοι στις σχέσεις τους; - Πώς επιδρά στην αγάπη;

Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Είναι αυτό το παιδί που αρνείται να μεγαλώσει, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει όχι μόνο τη δική μας ζωή, αλλά και τη ζωή των γύρω μας και κυρίως αυτών με τους οποίους εμπλεκόμαστε συναισθηματικά.

Τα αίτια θα πρέπει να τα αναζητήσουμε στην οικογένειά μας και στον τρόπο που γαλουχηθήκαμε. Τη μεγαλύτερη ευθύνη σίγουρα την έχει η μητέρα, αφού εκείνη θα δημιουργήσει τις συναισθηματικές βάσεις πάνω στις οποίες θα πατήσει το παιδί μέχρι την ηλικία των 7 ετών, για να μπορέσει σαν ενήλικας να λειτουργήσει συναισθηματικά αυτόνομα και κατά συνέπεια να έλξει υγιείς σχέσεις στη ζωή του.

Πως επιδρά στην αγάπη η ανωριμότητα;

Η υπερπροστασία, μέσα από την έλλειψη εμπιστοσύνης, η στέρηση πρωτοβουλίας, όπως επίσης και η πρόωρη ωριμότητα, που πολλές φορές επιβάλλουν οι γονείς ή ακόμα και οι ίδιες οι συνθήκες στο οικογενειακό περιβάλλον, έχουν σαν αποτέλεσμα αφ’ ενός το παιδί μέσα μας να διακατέχεται από το αίσθημα του ανικανοποίητου, περιμένοντας να πάρει αυτό που δεν πήρε και αφ’ ετέρου να αναζητά συνεχώς την επιβεβαίωση, να αναλώνεται σε ακατάλληλες σχέσεις, μην έχοντας την δυνατότητα να διεκδικήσει και να κατακτήσει τη συναισθηματική επάρκεια.

Πίσω από την κάθε αποτυχία, την κάθε ανεπάρκεια, σε οποιονδήποτε τομέα, κρύβεται το παιδί μέσα μας που συνεχώς βρίσκεται σε σύγκρουση με τον άλλο του εαυτό και στον τομέα εκείνο που ο καθένας έχει επιλέξει να πάρει τα πιο δυνατά μαθήματα της ζωής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καβάλα: Τι ισχυρίζεται ο ανήλικος για τη δολοφονία του 18χρονου; - "Τον σκότωσα κατά λάθος"

Γιατί αυτό σημαίνει ανωριμότητα: ένα πεδίο πρόκλησης και αναμέτρησης των δύο εαυτών, του ενήλικα, αυτού που θέλει να βγει να αναμετρηθεί στο στίβο της ζωής και να βγει νικητής και αυτόν του παιδιού, που θέλει να μένει στο ανικανοποίητο, σε αυτό που θα τον υποτάξει σε μία πραγματικότητα ασύμβατη με αυτήν που η ανώτερη φύση μας θέλει να εκφράσει, μέσα από τη μοναδικότητα που διαθέτει ο κάθε άνθρωπος.

Είναι αυτή η μοναδικότητα που θα καθορίσει το κατά πόσο ψηλά η χαμηλά κυμαίνεται ο δείκτης της αυτοαξίας του ατόμου. Αφού έτσι κι αλλιώς το ποσοστό αγάπης που εισπράττουμε από τους άλλους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ποσοστό αγάπης που διαθέτουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.

Ταλέντα που πήγαν χαμένα, συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν, όνειρα που δεν υλοποιήθηκαν, σχέσεις που χάθηκαν άδοξα. Ευθυνοφοβία, και κατά συνέπεια συναισθηματική ανωριμότητα, είναι τα πρωτογενή αίτια αυτών και πολλών άλλων ακόμα καταστάσεων.

Αλίμονο όμως, εάν όλοι κάπου βαθιά στην καρδιά μας δε συντηρούσαμε αυτό το παιδί, που μας κάνει στις δύσκολες στιγμές να περιμένουμε ότι κάτι θα γίνει, αφού κάποιος άλλος φροντίζει για εμάς, που μας κάνει να αναζητάμε τη χαρά προσφέροντάς την και στους άλλους, ακόμα και αν οι συνθήκες είναι αντίξοες. Είναι αυτό το παιδί που δε χρειάζεται σημαντικές αφορμές για να χαίρεται και να διακατέχεται από την ακράτητη περιέργεια να μαθαίνει τον κόσμο.

Σαφώς και δεν είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε, απλά και μόνο από το ζώδιο, το ποσοστό ανωριμότητας του ατόμου, αφού θα πρέπει να έχουμε την ολοκληρωμένη αστρολογική του εικόνα μέσα από τον Αστρολογικό του Χάρτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Φλωρινιώτης: "Άφηναν υπονοούμενα πως είμαι gay"!

Και θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Κρόνος, κυρίως, κάνοντας ευνοϊκές γωνίες με τα φώτα και τους υπόλοιπους προσωπικούς πλανήτες, δημιουργεί τις προϋποθέσεις που χρειάζεται το άτομο για να μπορεί να πατά σε στέρεες βάσεις.

Κάποια ζώδια, όμως, είναι ενδεικτικά, όσον αφορά την πιο ώριμη συμπεριφορά, όπως και το αντίθετο. Σημαντικό ρόλο εδώ θα παίξει η κατηγορία, όσον αφορά το στοιχείο στο οποίο ανήκει ο Ήλιος (φωτιά, γη νερό, αέρας).

Πόσο ανώριμο είναι κάθε ζώδιο;

ΚΡΙΟΣ

Πιο χαρακτηριστική ζωδιακή περίπτωση παιδιού δε θα μπορούσε να υπάρξει από αυτήν του Κριού. Το αιώνιο παιδί του ζωδιακού, που αρέσκεται να παίζει συνεχώς, ακόμα και παιχνίδια επικίνδυνα. Μέσα από την ισχυρή ενστικτώδη ορμή που τον χαρακτηρίζει, και σε χρόνο ανύποπτο, αφήνεται στο να παρασυρθεί και μ’ ένα μοναδικό τρόπο να παρασύρει και τους άλλους. Δύσκολο να κάνεις πλάνο μ’ έναν Κριό, πόσο μάλλον να επενδύσεις πάνω του τη συναισθηματική σου ζωή, σε ό, τι αφορά τη μακροβιότητα της σχέσης. Τα λόγια και οι υποσχέσεις είναι απόρροια της στιγμής και τίποτα δε σου εγγυάται ότι θα τα ξανακούσεις την επόμενη μέρα. Και το πιο δύσκολο ακόμα είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης. Μέσα από τον εγωκεντρισμό του παιδιού, θεωρεί ότι όλα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από εκείνον, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να αφουγκράζεται τις συναισθηματικές ανάγκες του άλλου. Αυτή η τάση, που τον διακατέχει, του να φταίνε οι άλλοι για ό, τι συμβαίνει του στερεί την ικανότητα να αναλαμβάνει την ευθύνη της σχέσης. Αγαπάει τη ζωή όμως. Και αυτήν την αίσθηση ξέρει να την μεταδίδει, με αποτέλεσμα να βρίσκει και εύκολα τρόπους να σε κάνει να περνάς καλά, να διασκεδάζεις και να ζεις το σήμερα. Είναι το μόνο που μπορεί να σου εγγυηθεί.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο γήινος και σταθερός του ζωδιακού έχει ένα μοναδικό τρόπο να σου μεταδίδει ασφάλεια και να σου επιτρέπει, από την πρώτη στιγμή, να επενδύσεις επάνω του, κυρίως όμως σε ό, τι αφορά τον τρόπο που θα ήθελες να ανταποκριθεί ερωτικά. Σε ό, τι αφορά τη συναισθηματική ανταπόκριση, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν, αφού το παιδί που υπάρχει μέσα του, του στερεί το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τα συναισθήματά του, αφού θεωρεί, σαν το πιο φυσιολογικό πράγμα, μόνο οι άλλοι να το κάνουν για εκείνον. Και ειδικά στην περίπτωση που η φύση τον έχει προικίσει με αυτά τα μοναδικά εξωτερικά χαρίσματα, που μόνο σ’ έναν Ταύρο μπορείς να συναντήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, τα πάντα μπορεί να θυσιάσει στο βωμό του ναρκισσισμού του, ακόμα και μεγάλους έρωτες, αφού δύσκολα θα αφήσει χώρο στην καρδιά του για την αγάπη. Το «ναι» του όμως είναι ναι και το «όχι» του είναι όχι. Με αποτέλεσμα, να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τι έχεις να περιμένεις και, το πιο σημαντικό, δεσμεύεται στις αποφάσεις του, για τις οποίες, ακόμα και αν κάποια στιγμή μετανιώσει, θα κάνει τα πάντα προκειμένου να τις υποστηρίξει μέχρι το τέλος.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γερά νεύρα και μεγάλη υπομονή, εάν θέλεις να αναμετρηθείς με το παιδί που λέγεται Δίδυμος. Το καλό στην περίπτωσή του είναι πως θα το αφήσει να εκδηλωθεί από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας και αμέσως σχεδόν θα σε κάνει να θέλεις να κάνεις μεταβολή. Δεν είναι τόσο εύκολο όμως αυτό, έτσι όπως ξέρει να χειρίζεται το παιχνίδι του έρωτα. Μέσα από τη μοναδική ικανότητα που διαθέτει να σε πηγαίνει συνεχώς αλλού, πάντα θα σ’ έχει στην αναμονή, περιμένοντας το διαφορετικό και βέβαια ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει. Προγράμματα και πλάνα, ακόμα και για κάτι πολύ απλό, καλύτερα να τα ξεχάσεις. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν, ακόμα και ο προορισμός της εκδρομής την τελευταία στιγμή. Δε θέλει να μεγαλώσει, να αναγνωρίσει την ευθύνη του απέναντι στον εαυτό του και στους άλλους, αφού το να παραμένει παιδί τον βγάζει από πολλές σκοτούρες. Βρίσκει πάντα τον τρόπο να του κάνουν τα χατίρια και οι ανάγκες των άλλων θα περάσουν πρώτα μέσα από τις δικές του. Μην περιμένετε να μεγαλώσει το ανώριμο ζώδιο της κατηγορίας του αέρα. Σίγουρα όμως, μπορείτε να ωριμάσετε εσείς και ακόμα και να κατακτήσετε τη σοφία, μέσα από την προσπάθεια να δαμάσετε το παιδί Δίδυμος, αυτό που ποτέ δε θα σας κάνει να πλήξετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εκδιδόταν με λαθρομετανάστες»: Αυτός είναι το στέλεχος της ΝΔ που προσβάλει την μνήμη της νεκρής φοιτήτριας!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όχι απλά το παιδί, αλλά το μωρό του ζωδιακού… Ο τρόπος ομιλίας του και το παράπονό του, σε μόνιμη βάση, σου υπενθυμίζουν διαρκώς ότι έχεις να κάνεις μ’ ένα παιδί που συνεχώς επιζητά την προσοχή και το ενδιαφέρον, μέσα από την ανάγκη του να καλύπτει τα συναισθηματικά του κενά. Από την πρώτη στιγμή, θα κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει σχέση εξάρτησης, προκειμένου να νιώθει ασφαλής. Και αυτό είναι το μεγάλο του θέμα, αλλά και το θέμα του συντρόφου του. Δυσκολεύεται να αποκολληθεί από τη σχέση, ακόμα και αν έχουν στερέψει τα περιθώρια εξέλιξης. Και σε πολλές περιπτώσεις, θα επιστρατεύσει τρόπους χειρισμού τέτοιους ώστε να συντηρεί μία κατάσταση, ακόμα και αν αυτή είναι νοσηρή. Ξέρει όμως αυτό που θέλει ο ίδιος και αποζητά, να το δίνει μ’ ένα μοναδικό τρόπο στους άλλους: τη ζεστασιά, την τρυφερότητα, την πίστη. Και το πιο σημαντικό, την ικανότητα να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανάγκες του συντρόφου του. Είναι ο ανώριμος της κατηγορίας του νερού, παράλληλα όμως και η μεγάλη μητρική αγκαλιά, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο αναζητάτε.

ΛΕΩΝ

Τη μοναδική συνταγή, αυτήν του παιδιού, αλλά και του ώριμου ενήλικα, την κατέχει ο Λέοντας. Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι σε θέση να γνωρίζει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να εκφράσει τη μία πλευρά του και πότε την άλλη. Μέσα από ένα μοναδικό τρόπο, μπορεί να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, γνωρίζοντας πολύ καλά τα όρια που επιβάλλουν οι συνθήκες. Σε ελάχιστα λεπτά, μπορεί να ξαναγίνει παιδί, τη στιγμή που θα βρεθεί στο Λούνα-παρκ, το ίδιο εύκολα όμως μπορεί να ξαναγίνει ο ώριμος και ο αυστηρός, εάν χρειαστεί, προκειμένου να υποδυθεί το ρόλο του κυρίαρχου στη σχέση. Γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει απόφαση και ευθύνη, θα δημιουργήσει το κατάλληλο εκείνο περιβάλλον, ώστε να μπορείς να εισπράττεις συνεχώς ασφάλεια και επιβεβαίωση και να μπορείς να εκφράζεις το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη, χωρίς όμως αυτό να σε βάζει σε υποδεέστερη από εκείνον θέση. Αυτός είναι ο Λέοντας: Θηλυκός στην καρδιά και αρσενικός στο νου, η πιο ισχυρή συνταγή της ωριμότητας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Από τους πιο ώριμους του ζωδιακού, ο Παρθένος, θα σε κερδίσει αμέσως με την ωριμότητα της σκέψης του, την προσοχή στις κινήσεις του, την ευγένεια μέσα από την οποία θα συμπεριφερθεί. Νοητικά ώριμος μεν, συναισθηματικά ανώριμος δε. Και το τελευταίο έγκειται κυρίως στη δυσκολία που έχει στο να εκφράζει τα συναισθήματά του, μέσα από το φόβο να μην εκτεθεί. Είναι αυτό το παιδί, που από πολύ μικρό το έκαναν να προσπαθεί να υπακούει σε κανόνες, το παιδί που πιθανόν να μην έπαιξε τόσο όσο είχε ανάγκη. Όπως, επίσης, η δυσκολία του στο να κατασταλάζει σε μία απόφαση πηγάζει από το γεγονός ότι δεν του έδωσαν τις πρωτοβουλίες που χρειάστηκε στην παιδική ηλικία, έτσι ώστε να μπορεί σαν ενήλικας να παίζει ηγετικό ρόλο στη ζωή του και κατά συνέπεια να αφήνει τους άλλους να έχουν το πηδάλιο. Μην επιτρέψετε όμως να παρασυρθείτε από τη μετριοπάθεια και τη συγκατάβαση ενός Παρθένου. Μέσα του κρύβει ένα απειθάρχητο παιδί, που ναι, μεν, προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη, αλλά δύσκολα τα καταφέρνει και, το πιο σημαντικό, μπορεί να γίνει πολύ αντιδραστικό, στην περίπτωση που αισθάνεται πως πέφτει θύμα χειραγώγησης.

ΖΥΓΟΣ

Υπεύθυνος και, το πιο σημαντικό, κοινωνικά ώριμος. Από το πώς στέκεται κοινωνικά θα εξαρτηθεί κατά ένα μεγάλο μέρος και η συναισθηματική του ισορροπία. Και πίσω απ’ αυτό, κρύβεται ο φόβος της μη αποδοχής. Αυτό το παιδί έχει φωλιάσει μέσα του, το παιδί που νομίζει πως το δικαίωμα της αγάπης πρέπει να περνάει μέσα από την αποδοχή. Γι’ αυτό και προσπαθεί συνεχώς να συντονίζεται με τους άλλους, να ξεχνάει ποιος είναι και τι θέλει, κάτι που είναι ό, τι πιο αντιαφροδισιακό για τον έρωτα. Αναλαμβάνει την ευθύνη της σχέσης, μέσα από το να περνάει συνεχώς το μήνυμα στο σύντροφο: «Εγώ είμαι εδώ μόνο για σένα». Όμως θα χρειαστεί να περάσει από πολύ σημαντικές εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου να κατακτήσει τη συναισθηματική αυτονομία. Στην περίπτωση που το πετύχει, τότε μπορούμε να μιλάμε για τον τέλειο σύντροφο, εκείνον που θα μπορεί –μέσα από τον μοναδικό τρόπο που ξέρει ένας Ζυγός– να πάρει, αλλά και να δώσει το καλύτερο στη σχέση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο ώριμος στην κατηγορία του νερού, και ίσως του ζωδιακού ολόκληρου, όσον αφορά τη συναισθηματική του έκφραση. Από την πολύ μικρή ακόμα ηλικία, αναζητά τον έρωτα, έτσι ώστε να μπορεί, όντας ενήλικας πια, να είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα άτομα εκείνα που θα καθορίσουν συναισθηματικά τη ζωή του. Από τα ελάχιστα εκείνα του ζωδιακού που διαθέτουν συναισθηματική ευφυΐα, χωρίς να χρειαστεί να περάσουν από καμία διαδικασία αυτοανάλυσης. Το μόνο όμως που θα μπορούσε να του ανατρέψει τις ισορροπίες του ώριμου χαρακτήρα του είναι να έρθει αντιμέτωπος με το φόβο της απώλειας του ερωτικού του συντρόφου. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τον κάνει να εκτροχιαστεί από τις ράγες του και να αρχίσει να διεκδικεί, με τρόπους παραβατικούς, και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και δόλιους, προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια. Θα μπορούσε, όμως, αυτό να το στρέψει και κατά του εαυτού του, καταδικάζοντάς τον σε μία πραγματικότητα επίπονη και ψυχοφθόρα, μέσα από παραίτηση και ενίοτε σε καταχρήσεις. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι να καταφέρει να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να περάσει στην αναζήτηση νέων ερωτικών ιδανικών.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο αιώνιος έφηβος. Είναι αυτή η περίπτωση των ανδρών που ενώ έχουν περάσει από μεγάλες δυσκολίες στη ζωή τους και που κατάφεραν να πετύχουν πολύ σημαντικά πράγματα, δε θέλουν να ξεφύγουν από την ηλικία εκείνη που τους κάνει να αισθάνονται ότι θα παραμείνουν για πάντα νέοι και το πιο σημαντικό ερωτεύσιμοι, ακόμα και αν αυτά εκφράζονται μέσα από επιπόλαιη –ενίοτε– συμπεριφορά. Γι’ αυτό και αναζητά τη συνεχή επιβεβαίωση, μέσα από αλλεπάλληλες σχέσεις, για τις οποίες και δεν αναλαμβάνουν, τις περισσότερες φορές, καμία ευθύνη. Ακόμα και όντας μέσα στο γάμο, θα δημιουργεί θέματα μέσα από τον ανώριμο τρόπο λειτουργίας του. Θα επιδείξει όμως την ωριμότητα που χρειάζεται, όσον αφορά τη θέση του απέναντι στη σύζυγο, την οποία και δε θα διακυβεύσει, ακόμα και αν αφεθεί στο να παρασυρθεί από ένα μεγάλο έρωτα. Μέσα από αυτό, όμως, το ανώριμο κομμάτι του χαρακτήρα του, βλέπει με καθαρή πρόθεση τη ζωή και τους ανθρώπους και, το πιο σημαντικό, δεν παραβιάζει τα όρια της ελευθερίας των ανθρώπων γύρω του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο σούπερ ώριμος του ζωδιακού. Ο γήινος εκπρόσωπος του Κρόνου, από πολύ νωρίς στην ζωή του, θα λειτουργεί με σύνεση και ωριμότητα και πολύ εύκολα θα αναρωτιέται και θα καταδικάζει την οποιαδήποτε έλλειψη επαγγελματισμού. Ο επαγγελματίας της ζωής. Αυτός είναι ο Αιγόκερως. Ισχυρά τα κριτήρια για την κάθε του επιλογή, σοβαρότητα στη συμπεριφορά, και το πιο σημαντικό, κοινωνική συμπεριφορά. Αναλαμβάνει αμέσως την ευθύνη της σχέσης, αφού, πριν ακόμα περάσει σε αυτήν, έχει την ικανότητα να διακρίνει εάν αξίζει τον κόπο να προχωρήσει. Μπορείς να στηριχτείς επάνω του και πάντα έχει τον τρόπο να προσφέρει ουσιαστικά για τα περισσότερα θέματα που θα σε απασχολήσουν. Μην εκπλαγείς όμως, εάν αυτόν τον Κρόνιο και ορθολογιστή Αιγόκερω, τον δεις να παρακολουθεί κινούμενα σχέδια ή να διαβάζει τα εικονογραφημένα κλασικά περιοδικά που διάβαζε όταν ήταν μικρός. Ή την γυναίκα Αιγόκερω να χτενίζει και να μιλάει με τις κούκλες της… Ίσως γιατί η πρόωρη ωριμότητα άφησε κενά. Διαθέτουν όμως έναν πολύ ωραίο τρόπο να τα καλύπτουν όλα αυτά, έστω και αν αυτό λέγεται παλιμπαιδισμός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές ώρες για τον Θέμη Αδαμαντίδη!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Παρ’ ότι σοβαρός και βαθυστόχαστος, έχει έναν τρόπο άμεσα να εκδηλώνει το παιδί που κρύβει μέσα του, μέσα από το να σε παρασύρει στο δικό του μικρόκοσμο, –αυτόν που σαν ιδέα προσπαθεί να περάσει στους άλλους­–, σίγουρος ότι είναι και ο ιδεατός. Ώριμος, όσον αφορά τα ανθρωπιστικά του συναισθήματα και τον τρόπο μέσα από τον οποίο επιλέγει να συμβάλλει στην αλλαγή. Κοινωνικά όμως κρίνεται ανώριμος, αφού αρνείται να ενταχθεί σε οποιοδήποτε κοινωνικό πλαίσιο, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις τον φέρνει σε σύγκρουση με τον άνθρωπο που θα επιλέξει να μοιραστεί τον έρωτά του, ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται για ένα άτομο με αυξημένες κοινωνικές ανάγκες. Ώριμος στο διάλογο (φτάνει μόνο να μην υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες) και δεδομένο γι’ αυτόν το χρέος, με προθυμία να καλύψει τις ανάγκες σου, κάνοντας το παραπάνω από αυτό που μπορεί. Μην προσπαθήσεις όμως να τον προσγειώσεις στη συμβατική πραγματικότητα, την οποία το παιδί μέσα του αναζητά συνεχώς αφορμές για την αμφισβητεί.

ΙΧΘΥΣ

Δύσκολα μπορεί κανείς να κάνει ανάλυση για έναν Ιχθύ, και σε ό, τι αφορά το κεφάλαιο που λέγεται ωριμότητα ή ανωριμότητα. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τι άτομο έχει απέναντί του. Θα συμπεριφερθεί όπως του συμπεριφέρονται. Θα ερωτευθεί στο ποσοστό που θα τον ερωτευθούν. Τίποτα λιγότερα, τίποτα περισσότερο, ασχέτως εάν θεωρείται το ζώδιο της θυσίας. Εάν εμβαθύνουμε περισσότερο, θα δούμε ότι πίσω από αυτήν την ανάγκη κρύβεται το παιδί, που θα βρει τελικά τον τρόπο να πάρει, και ίσως και περισσότερα από αυτά που θυσίασε. Ο συναισθηματικός και εύθικτος του ζωδιακού δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, ειδικά στην περίπτωση που αισθάνεται να θίγεται το εγώ του. Η θηλυκή του πλευρά, αυτή που τον κάνει να γίνεται συναισθηματικά ευάλωτος και ανασφαλής για την προς τα έξω εικόνα του, κατευθύνεται από το ανώριμο κομμάτι του χαρακτήρα του, μέσα από το οποίο νιώθει ανεπαρκής, σε ό, τι αφορά την εξομοίωσή του με τους άλλους. Εύκολα όμως, με την τρυφερότητα και τα γλυκά λόγια, την εμπιστοσύνη και την ενθάρρυνση, μπορείς να τροφοδοτήσεις αυτό το παιδί που υπονομεύει τον ενήλικα και δεν τον αφήνει να εκφράσει το πολύπλευρο ταλέντο του και να βιώσει την αγάπη, στο μέγεθος που υπαγορεύει η εξιδανικευμένη του φύση.

Πηγή: e-zwdia.gr

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share