Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ζώδια και σχέσεις: Τι σημαίνει η ελευθερία στον έρωτα;

Έρωτας και ελευθερία!

14 Σεπτεμβρίου 2018 15:50
Ζώδια και σχέσεις: Τι σημαίνει η ελευθερία στον έρωτα;

Μέσα από το ζώδιο, μπορούμε απλά να πάρουμε κάποιες πληροφορίες, όσον αφορά το πως γενικότερα διαχειρίζεται το άτομο το θέμα της ελευθερίας:

To πολυτιμότερο αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα για τον κάθε άνθρωπο είναι αυτό της ελευθερίας. Το πρώτο όμως που θα κληθούμε να θυσιάσουμε στο βωμό του έρωτα, στην περίπτωση βέβαια που θέλουμε όλο, μέχρι και την τελευταία σταγόνα, να πιούμε το ποτήρι του.

Πρώτα η σκέψη φυλακίζεται, αφού συνεχώς περιστρέφεται γύρω από το αντικείμενο του πόθου.

Όλα τα άλλα θέματα της ζωής μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, ακόμα και αν κρίνονται πολύ σημαντικά στη συγκεκριμένη φάση ζωής. Η σκέψη παγιδεύεται μέσα στην αναμονή και η μόνη υπέρτατη ώρα είναι η στιγμή της επικοινωνίας, και μπορεί αυτό να σημαίνει και ένα απλό τηλεφώνημα ελαχίστων λεπτών.

Τι σημαίνει η ελευθερία στον έρωτα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απόλυτη κίνηση ματ για το Mega: Μεγάλο "μπαμ" στο κανάλι!

Και έτσι αρχίζει να λειτουργεί ο έρωτας ως μία εθιστική ουσία, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να διεγείρονται συναισθήματα που σιγά-σιγά αρχίζουν και κατακλύζουν ολόκληρο το είναι του ανθρώπου. Η ελευθερία στη σκέψη και στο συναίσθημα γίνεται κάτι ανέφικτο και μακρινό, και ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει σε μία και μόνη κατάσταση στην οποία έχει παγιδευτεί το άτομο. Η πιο ωραία φυλακή, προκειμένου το άτομο να βιώσει την αληθινή εμπειρία του έρωτα.

Μέσα από το ζώδιο, μπορούμε απλά να πάρουμε κάποιες πληροφορίες, όσον αφορά το πως γενικότερα διαχειρίζεται το άτομο το θέμα της ελευθερίας:

ΚΡΙΟΣ

Σαν καβαλάρης μπαίνει ο Κριός μέσα στη σχέση. Το θέμα της ελευθερίας αδιαπραγμάτευτο, αφού ο στόχος είναι να υποτάξει το αντικείμενο του πόθου του στα δικά του θέλω. Αυτό γίνεται σαφές από την πρώτη στιγμή, το κάνει όμως με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αισθάνεσαι εγκλωβισμό, και το πιο σημαντικό, να περιμένεις την επόμενη μέρα για να ζήσεις μαζί του την περιπέτεια, μέσα από τον αυθόρμητο και αναπάντεχο τρόπο που θέλει ο ίδιος να βιώνει τη ζωή. Και όποιος θελήσει να τον βάλει σε καλούπια, τότε μάλλον το έχει χάσει το παιχνίδι. Αυτό όμως που δυσκολεύει τα πράγματα από ένα σημείο και μετά στη σχέση, είναι το ότι δεν αφήνει τα περιθώρια στους άλλους να εκφράσουν την ανάγκη τους για ελευθερία, έτσι όπως το κάνει εκείνος. Με αποτέλεσμα να γίνεται χειριστικός, και να έχει βέβαια τον πρώτο λόγο πάντα μέσα στη σχέση.

ΤΑΥΡΟΣ

Μέσα από την τεράστια ανάγκη της αυτονομίας που διακατέχει τον Ταύρο, δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια ώστε να λειτουργήσεις εξουσιαστικά, παρότι θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός, ώστε να αρχίσεις να αναγνωρίζεις αυτή την πλευρά της προσωπικότητάς του. Μπορεί μέσα από τη σταθερότητα, και παθητικότητα πολλές φορές, του χαρακτήρα του να σου αφήνει περιθώρια, ώστε να πιστεύεις ότι μπορείς να ασκήσεις εξουσία επάνω του, όταν όμως εκείνος αισθανθεί ότι παραβιάζονται τα όριά του, τότε μπορεί να εκφράσει συμπεριφορές τέτοιες, ώστε να βρεθείς αντιμέτωπος με σκληρή και απαξιωτική ενίοτε στάση. Και εάν τον εξωθήσεις στα άκρα, τότε αυτή η στάση γίνεται πάγια και απόλυτη θέση. Και το πιο πιθανό είναι αυτό να σημάνει και τη διάλυση της σχέσης, ακόμα και στην περίπτωση που εξακολουθεί να τρέφει ερωτικά συναισθήματα απέναντι στο αντικείμενο του πόθου του.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η δική του ελευθερία μέσα στη σχέση είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτό όμως το δικαίωμα δεν το αναγνωρίζει εύκολα και στον /στη σύντροφο. Και αυτό είναι το πρόβλημα με τους Διδύμους. Θέλουν να έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων, να αποφασίζουν για όλα, από την άλλη όμως, να έχουν πλήρη έλεγχο της ζωής του/της συντρόφου. Ο τρόπος βέβαια που το κάνει δεν είναι άμεσος. Ποτέ δεν πρόκειται να σου απαγορέψει να κάνεις κάτι, έχει τον τρόπο όμως, να σε αποτρέπει από αυτό που εκείνος δεν θεωρεί σημαντικό. Καλό θα είναι να μη σε ξεγελάει αυτή η τάση της ανεξαρτησίας που βγάζει προς τα έξω. Από την πρώτη φάση ακόμα της σχέσης, επιζητά την εξάρτηση. Μέσα από σχέσεις εξάρτησης εκφράζει το εφηβικό, και ενίοτε ανώριμο κομμάτι του χαρακτήρα του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δεν θέλει να είναι ελεύθερος, και αυτό είναι κάτι που αμέσως το αφήνει να εννοηθεί στον/στη σύντροφο. Μια αγκαλιά ψάχνει για να μπει και να κουρνιάσει, και βέβαια αυτή η αγκαλιά να παραμείνει για πάντα ανοιχτή. Αυτό εξάλλου είναι και το μεγάλο αίτημά του. Η προσωποποίηση της εξάρτησης ακούει στο όνομα Καρκίνος, αφού ακόμα και από την πατρική του οικογένεια δύσκολα καταφέρνει να κόψει το συναισθηματικό λώρο. Η προσωπική του ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με του συντρόφου. Μπορεί να εγκαταλείψει σχέσεις από το παρελθόν και να οικειοποιηθεί ως δικά του τα άτομα που αποτελούν το περιβάλλον του συντρόφου. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι καταπιεστικός με τον/τη σύντροφο. Του αφήνει αρκετό χώρο στο να λειτουργήσει με τον τρόπο που έχει ανάγκη, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι κάποια πράγματα δεν θα τα μοιράζεται μαζί του.

ΛΕΩΝ

Υπερήφανος και ανεξάρτητος ο Λέοντας, κάνει τα πάντα ώστε να διατηρήσει μία ανάλογη κατάσταση μέσα στη σχέση. Το πιο σημαντικό γι’ αυτόν είναι να ξέρει τι έχει και τι του αναλογεί. Ο έρωτας, και γενικότερα η σχέση για έναν Λέοντα, είναι ένα κεφάλαιο που σου αποδίδει αργά-αργά, και ανάλογα με το πόσο θα καταθέσεις από τον εαυτό σου. Αφήνει πολλά περιθώρια ελευθερίας στον/στν σύντροφο, και αυτό γιατί είναι κάτι που επιζητά και ο ίδιος από τους άλλους. Ακόμα και αν βιώνει αισθήματα κτητικότητας ή ζήλειας, δύσκολα θα το αφήσει αυτό να βγει προς τα έξω. Θα κάνει τα πάντα για να περισώσει την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά του, και παρότι κυριαρχικός, θα κρατήσει τέτοια στάση ώστε να αφήσει ελεύθερο τον/τη σύντροφο να επιλέξει. Υπάρχει όμως και μία κατηγορία Λεόντων, ανδρών κυρίως, που μπορεί να εκδηλώνουν δικτατορική συμπεριφορά, προκειμένου να καταφέρουν να επιβληθούν στη σχέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είστε γελοίοι..." - Χοντροί τσακωμοί στον ΣΚΑΙ με... άρωμα Τανιμανίδη! Η αποχώρηση από το Survivor που φέρνει "τριγμούς"!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το αίσθημα της ελευθερίας που μεταδίδει ένας Παρθένος μέσα στη σχέση είναι πράγματι ανακουφιστικό, αφού τίποτα δεν χρειάζεται να εγκαταλείψεις από τη ζωή σου, και από τη στιγμή που θα μπεις στη σχέση. Όσο και αν φαίνεται παράξενο, ο μετριοπαθής και υποχωρητικός πολλές φορές Παρθένος, έχει έναν μοναδικό τρόπο να περιφρουρεί την ιδιωτική του ζωή, ακόμα και από τον/τη σύντροφο, ακόμα και να βρίσκεται στο απόγειο του έρωτά του. Θέλει το χρόνο του, το χώρο του, θέλει ό, τι χρειάζεται, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να νιώθει ελεύθερος. Και δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως όσοι επέλεξαν να μην επιλέξουν τη σχέση του γάμου, ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου. Ίσα δικαιώματα, ίσες υποχρεώσεις. Κανόνας ιερός για έναν Παρθένο. Γι’ αυτό και δεν κάνει αυτά που δεν θέλει να του κάνουν. Και πρώτα από όλα αυτό σημαίνει «όχι καταπιεστικές σχέσεις».

ΖΥΓΟΣ

Η απόλυτη παράδοση, στα πρώτα χρόνια τουλάχιστον της σχέσης, θεωρείται ως κάτι φυσιολογικό για έναν Ζυγό, γι’ αυτό και δεν αντιδρά εύκολα σε οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης. Έχει έναν τρόπο όμως και ο ίδιος να ασκεί έλεγχο, μόνο που αυτό δεν το αφήνει να γίνεται άμεσα αντιληπτό. Προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει, μπορεί να λειτουργεί χειριστικά, εκμεταλλευόμενος αδυναμίες του/της συντρόφου. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν θα τον συγκαταλέγαμε στην κατηγορία εκείνη των καταπιεστικών ζωδίων. Μπορεί η ελευθερία μέσα στη σχέση να μην είναι το άμεσο ζητούμενό του, όμως αφήνει αρκετό χώρο στον άλλον, κυρίως σε ό, τι αφορά τις κοινωνικές του επαφές και τις φιλίες του. Το μόνο που έχει ανάγκη σε καθημερινή βάση είναι να τον επιβεβαιώνεις, και να του υπενθυμίζεις το πόσο σημαντικό χώρο καταλαμβάνει στη ζωή σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σκορπιός και ελευθερία, δύο έννοιες ασύμβατες. Εξαρτάται βέβαια από το είδος της σχέσης. Το θέμα είναι το κατά πόσον εμπλέκεται ερωτικά. Όσο πιο ερωτευμένος είναι ένας Σκορπιός, τόσο πιο καταπιεστικά μπορεί να λειτουργήσει. Το κάνει όμως μ’ έναν τρόπο που δεν δημιουργεί πρόβλημα στον/στη σύντροφο. Και για το λόγο ότι πολύ εύκολα μπορεί να πέσεις στην εξάρτηση ενός Σκορπιού, ώστε να του επιτρέψεις να καταλάβει σημαντικό και μεγάλο χώρο στη ζωή σου. Και το μεγάλο του όπλο είναι αυτή η ευκολία του να παίρνει απόσταση, όταν χρειαστεί. Όσον αφορά τη σχέση του γάμου του, αυτή την διαχειρίζεται εντελώς διαφορετικά, αφήνοντας πολλά περιθώρια ελευθερίας στον/στη σύντροφο. Ίσως γιατί γνωρίζει πως όπου και να πάει, πουθενά καλύτερα δεν θα βρει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το συνώνυμο της ελευθερίας είναι ο Τοξότης. Γι’ αυτό και δεν θα πάρει εύκολα την απόφαση να προχωρήσει σε γάμο. Και αν την πάρει, συνήθως αυτό θα γίνει μετά την ηλικία των 40. Η ελευθερία γι’ αυτόν είναι τρόπος ζωής, είναι το συστατικό που θα πρέπει να υπάρχει μέσα στον αέρα που καθημερινά αναπνέει. Τυχερός και ο/η σύντροφος που θα αποφασίσει να μοιραστεί τη ζωή του/της μ’ έναν Τοξότη, εάν και εφόσον βέβαια ανήκει στην κατηγορία εκείνη των φιλελεύθερων. Εάν ζητά αποκλειστικότητα, φροντίδα και σπιτική ζεστασιά, μάλλον θα πρέπει να τα αναζητήσει κάπου αλλού. Οι Τοξότες αγαπούν τη ζωή, και κατά συνέπεια τους ανθρώπους, με έναν και μοναδικό όρο. Να σεβαστείς την ανάγκη τους για ελευθερία. Ακόμα και αν αυτό θα σημάνει, στον πρώτο χρόνο της γνωριμίας, να φύγει χωρίς εσένα, για ένα ταξίδι που μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είσαι χάλια στην μούρη...": Καραγκιοζιλίκια και ξεκατίνιασμα της Ελένη Μενεγάκη με θαυμάστριά της!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πολλά απαγορευτικά θα βρίσκεις μπροστά σου και στην περίπτωση που αποφασίσεις να προχωρήσεις τη σχέση μ’ έναν Αιγόκερω. Μπορεί να μην είναι τόσο η ζήλια ή η έλλειψη εμπιστοσύνης η αιτία, όσο ο κυριαρχικός και υπερπροστατευτικός πολλές φορές χαρακτήρας του. Ακόμα και αν δεν εκφράσει άμεσα τις αντιρρήσεις του, η επικριτική του στάση εύκολα μπορεί να σε αποτρέψει από το να προχωρήσεις ελεύθερα σε κάτι που θέλεις πολύ. Διαθέτει αίσθηση δικαίου όμως. Και αυτό πολλές φορές έρχεται την τελευταία στιγμή να σώσει τα πράγματα, όταν βέβαια είναι οριακά. Αφήνει ελεύθερο πεδίο κινήσεων, το δύσκολο όμως είναι ότι θα πρέπει όλα να περνούν από τον έλεγχό του. Δύσκολα θα μπορέσεις να είσαι ήσυχος –η, εάν γι αυτό που θέλεις να κάνεις δεν πάρεις την έγκρισή του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο εκπρόσωπος του Ουρανού, -του πλανήτη που όσο κανείς άλλο φέρει το όραμα της ελευθερίας- γεννιέται με αυτό το ιερό δικαίωμα σαν κατάσταση μέσα του, και αυτό μεταδίδει συνεχώς στους άλλους, μέσα από κάθε είδους σχέση. Όσο όμως και αν φαίνεται παράξενο, πολύ εύκολα μπορεί ένας Υδροχόος να εγκλωβιστεί σε μία κατάσταση ασύμβατη με τα πιστεύω και την πραγματικότητά του. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως, σε κάποιες φάσεις της ζωής του, μπορεί και να βιώσει σχέσεις εξάρτησης, για τις οποίες θα πρέπει να καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να απελευθερωθεί. Μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος φίλος για τον/τη σύντροφο, όμως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να λειτουργήσει άκρως κυριαρχικά, και ενίοτε δικτατορικά. Είναι αυτός ο απόλυτος χαρακτήρας του, που όταν εκδηλωθεί, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες ανατροπές.

ΙΧΘΥΣ

Ο μελιστάλαχτος Ιχθύς, ο ζεστός και συναισθηματικός του ζωδιακού, σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να δημιουργήσει χώρο, τέτοιο ώστε να νιώσει ο/η σύντροφός ελεύθερος/η. Αυτόματα ανοίγει μία φυλακή, με μοναδικούς κρατούμενους εκείνον και το αντικείμενο του πόθου του. Μπορεί βέβαια αυτό να σημαίνει μία φυλακή από την οποία να μη θέλεις να βγεις. Σε περίπτωση όμως που θα πρέπει να το κάνεις, τότε θα πρέπει ετοιμάσεις σχέδιο απόδρασης. Καθόλου εύκολο για έναν Ιχθύ να αναγνωρίσει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης του άλλου. Θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να κάνει το δικό του, ανεξάρτητα από το εάν το δικό του δεν σε αφορά πια καθόλου. Χειριστικός, και ενίοτε αυτοκαταστροφικός, θα σου το κάνει πολύ δύσκολο στην περίπτωση που επαναστατήσεις και διεκδικήσεις την ελευθερία σου. Κάτι που και ο ίδιος είναι πρόθυμος να θυσιάσει στο βωμό του έρωτα.

Πηγή: e-zwdia.gr

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share