Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αυτή είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου!

Πλησιάζει...

17 Ιανουαρίου 2019 16:19
Αυτή είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου!

Εδώ και μερικά χρόνια, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, η «Blue Monday», όπως λέγεται διεθνώς, θεωρείται η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, οι άνθρωποι αυτή την ημέρα κατακλύζονται από δυσάρεστα συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε μέρα του χρόνου.

Η ιδέα γεννήθηκε το 2005, όταν ο ακαδημαϊκός Cliff Arnall, χρησιμοποίησε μια εξίσωση για να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη μέρα έχει έντονο ψυχολογικό φορτίο.

Κάτι ο άδειος τραπεζικός λογαριασμός μετά τις γιορτές, ο κακός καιρός του Ιανουαρίου, κάτι το μεγάλο χρονικό διάστημα που μας χωρίζει από τις επόμενες γιορτές, επιβαρύνουν την ψυχολογία μας κι έτσι κάπως προέκυψε και η Blue Monday.

Συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκέμβρη και την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου μετά τα Χριστούγεννα και βρήκε πως η μέρα αυτή είναι η 18η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα σήμερα είναι η μέρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο συνειδητοποιούν πόσο εκτός στόχων και προγράμματος είναι και νιώθουν μία βαθιά μελαγχολία.

Τον Dr. Cliff ήρθαν να υποστηρίξουν και άλλοι επιστήμονες. Η διατροφολόγος Alison Clark υποστηρίζει πως ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις και τη σκληρή πραγματικότητα μετά τη χαλάρωση των εορτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Ελλάδα-Τουρκία: Ο Τούρκος παίκτης που ερωτεύτηκε την Ελληνίδα αντίπαλό του! Πως είναι σήμερα, 13 χρόνια μετά;

Η Bρετανίδα οικονομολόγος Jane Clack, ειδική σε θέματα χρεών, επισημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές κατά την διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες, συχνά λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους.

Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν πως ο τύπος δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός…

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share