Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βουτιές στα παγωμένα νερά: Πώς γιόρτασαν τα Χριστούγεννα οι πιο θαρραλέοι στην Ευρώπη! (video)

Από την Γερμανία μέχρι την Βρετανία!

26 Δεκεμβρίου 2018 11:50
Βουτιές στα παγωμένα νερά: Πώς γιόρτασαν τα Χριστούγεννα οι πιο θαρραλέοι στην Ευρώπη! (video)

Μπορεί να τουρτούριζαν απ’ το κρύο, αλλά οι χειμερινοί κολυμβητές του συλλόγου “Berliner Seehunde” ήταν και φέτος συνεπείς στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού για μια βουτιά στα παγωμένα νερά της λίμνης Οράνκε ανήμερα των Χριστουγέννων.

Και μπορεί να μη χιόνιζε, ούτε να κάλυπτε πάγος την επιφάνεια της λίμνης στο Hohenschönhausen κοντά στο Βερολίνο, αλλά η θερμοκρασία του νερού ήταν στους 4 βαθμούς Κελσίου, όπως είπε η πρόεδρος του συλλόγου, Ούρσουλα Σβαρτς. Την τελευταία φορά που είχε παγώσει η λίμνη ήταν το 2010.

Οι κολυμβητές του συλλόγου "Berliner Seehunde" κράτησαν και φέτος την παράδοση (Φωτογραφία: ΑΡ)

Όμως, παρά το τσουχτερό κρύο, η διάθεση των περίπου 50 θαρραλέων κολυμβητών ήταν «ανεβασμένη», αφού τους ενθάρρυναν με τα χειροκροτήματα και τις ζητωκραυγές και συγγενείς τους. Μάλιστα, πριν αποτολμήσουν τη βουτιά, είχαν τραγουδήσει και τα κάλαντα, για να μπουν καλύτερα στο εορταστικό πνεύμα της ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζούλια Αλεξανδράτου: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τη τσάκισε! Δίνει μάχη για την ζωή της;

Μπορεί τα νερά της λίμνης Oranke να ήταν παγωμένα, αλλά δεν επηρέασαν το κέφι των κολυμβητών (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ορισμένοι μάλιστα, εκτός από τα μαγιό φορούσαν και σκούφιες του Άη – Βασίλη και γάντια κι όπως είπαν η βουτιά στα παγωμένα νερά όχι μόνον είναι διασκεδαστική, αλλά χαρίζει και ευεξία.

Η παράδοση ανάγεται από τη δεκαετία του 1980, όταν η περιοχή αυτή της γερμανικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται η Orankensee αποτελούσε τμήμα της τότε Ανατολικής Γερμανίας.

Βρετανία: «Παγωμένη βουτιά» για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Στο Μπέρνμουθ το θερμόμετρο έδειχνε αρκετά κοντά στο μηδέν, αλλά αυτό δεν αποθάρρυνε τους «θερμόαιμους» που συμμετείχαν στην ετήσια «Χριστουγεννιάτικη βουτιά» στην αποβάθρα Μπόσκομπ, πόσω μάλλον που φέτος έγινε για τη συγκέντρωση πόρων για τοπική φιλανθρωπική οργάνωση.

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο χειμερινοί κολυμβητές βουτούσαν στα νερά του Serpentine στο Χάιντ Παρκ για το παραδοσιακό «Κύπελο Πίτερ Παν» ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές της Βρετανίας, όπως στη λίμνη Blackroot Pool κοντά στο Μπέρμιγχαμ, όπου έδωσαν το παρόν αρκετοί που τό’ λεγε η καρδιά τους, αλλά και στο Porthcawl της νότιας Ουαλίας.



Στο Δουβλίνο η καθιερωμένη βουτιά που διοργανώνει εδώ και 42 χρόνια το Clontarf Yacht and Boat Club έγινε και φέτος για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους διασώστες του Royal National Lifeboat Institution.

H συμμετοχή, φέτος, στη «Χριστουγεννιάτικη βουτιά» στο Δουβλίνο ξεπέρασε κάθε άλλη (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ο 74χρονος Ίαν Σάρτζεντ, που κάνει έρανο εδώ και τέσσερις δεκαετίες, είπε ότι τη φετινή χρονιά η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.



Η ετήσια χριστουγεννιάτικη βουτιά μας γίνεται από τη δεκαετία του 1970 και κάθε χρόνο συμμετέχουν ολοένα και περισσότεροι», είπε. Φέτος πάντως ο ίδιος δεν βούτηξε, επισημαίνοντας ότι οι μέρες αυτές που αψηφούσε το κρύο είναι παρελθόν. «Σταμάτησα όταν ήμουν 60», τόνισε.

Βαρκελώνη: «Βουτιά» με παράδοση ενός αιώνα


 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share