Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Χριστούγεννα: Τι δεν κάνουν ποτέ οι Γάλλοι αυτές τις μέρες!

Οι... κομμένες συνήθειες

14 Δεκεμβρίου 2018 17:31
Χριστούγεννα: Τι δεν κάνουν ποτέ οι Γάλλοι αυτές τις μέρες!

Κάποιοι βρίσκουν ευχαρίστηση στην υπερβολή. Κάποιοι άλλοι στην απλότητα. Στους δεύτερους, αναμφίβολα, ανήκουν οι Γάλλοι.

Η elegant αισθητική δεν αποτυπώνεται μόνο στην εμφάνισή τους: αποτυπώνεται στην πιο μεγάλη και την πιο μικρή λεπτομέρεια της καθημερινότητάς τους.

Τις ημέρες των γιορτών, οι Γάλλοι βιώνουν την κάθε στιγμή με γνώμονα την φιλοσοφία ζωής τους: αποφεύγοντας την υπερβολή, την επίδειξη, τον εντυπωσιασμό.

Θεωρούν ότι το «επιτηδευμένο» αφαιρεί πόντους αληθινής ουσίας από τα πράγματα.

Στην Ελλάδα, αναμφίβολα, υπάρχει ροπή προς την υπερβολή την περίοδο των γιορτών: στην εμφάνιση, στις αγοραστικές συνήθειες, στην διακόσμηση.

Στην Γαλλία, τα πράγματα είναι πιο απλά και η απόλαυση μια όχι τόσο σύνθετη υπόθεση.

Συγκρίνοντας ένα σπίτι στην Γαλλία κι ένα σπίτι στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα, θα βρούμε αρκετές διαφορές.

Υπάρχουν τρεις γιορτινές συνήθειες στο σπίτι που ενώ για εμάς μπορεί να φαίνονται αυτονόητες, για τους Γάλλους είναι εκτός του πλαισίου ζωής τους.

Σε άρθρο του MyDomaine, διαβάσαμε 3 dont’s των Γάλλων τις γιορτές. Μερικές αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων δεν συναντώνται στον γαλλικό γιορτινό «κώδικα»:

1) Oι Γάλλοι δεν θέλουν να εντυπωσιάσουν με την γιορτινή διακόσμηση -Κυριαρχούν οι μίνιμαλ χρωματικές επιλογές και αποφεύγονται τα διάσπαρτα διακοσμητικά σε κάθε γωνιά του σπιτιού: Ο festive στολισμός περιορίζεται στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και την τραπεζαρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Νάρκωνε τον πατέρα και βίαζε την κόρη του»: Ανατριχίλα από τον βιασμό ανήλικης στην Κρήτη!

2) Σπάνια στολίζεται ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού: Στην Γαλλία αποφεύγονται γιορτινά στεφάνια στις πόρτες και τα λαμπιόνια στα παράθυρα, στις βεράντες και τον κήπο. Η διακόσμηση είναι πιο «εσωτερική» υπόθεση.

3) Λίγο πριν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση... αποσύρεται: Tα πρωτοχρονιάτικα πάρτυ δεν περιλαμβάνουν την διακόσμηση των Χριστουγέννων.

Οι μοναδικοί πρωταγωνιστές είναι οι οικοδεσπότες και οι καλεσμένοι: η λάμψη στο σπίτι πηγάζει μόνο από τους ίδιους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads spoiler: Διέρρευσαν πλάνα από το σημερινό (14/12) ατομικό αγώνισμα!

Πηγή: bovary.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share