Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τους κλόουν;

Εσύ το ήξερες;

23 Αυγούστου 2018 14:34
Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τους κλόουν;

Πολύ πριν οι άνθρωποι αρχίσουν να ντύνονται με περίεργα χρώματα και τρομακτικά προσωπεία με σκοπό να τρομάζουν ανθρώπους και μάλιστα πολύ πριν δημοσιευθεί το «IT» του Stephen King, κάποιοι άνθρωποι είχαν τεράστιο φόβο με τους κλόουν.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν δύο πράγματα σχετικά με τους κλόουν που κάνουν τους ανθρώπους να τους φοβούνται.

Το πρώτο είναι ότι βασιζόμαστε πολύ στις εκφράσεις του προσώπου για να καταλάβουμε τους ανθρώπους και να διαπιστώσουμε τα κίνητρά τους. Και με έναν κλόουν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, αφού το πρόσωπο είναι καλυμμένο με μέικ-απ και έχει συγκεκριμένη έκφραση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Epsilon: «Μετακομίζει» στο κανάλι ο Λιάγκας; Οι μυστικές συζητήσεις με τον Ιβάν!

Το δεύτερο είναι ότι οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται ανθρώπους που είναι πάντα χαρούμενοι και χαμογελαστοί. Για πολλούς, ο φόβος για τους κλόουν αποτελεί ουσιαστικά μέρος μιας μεγαλύτερης φοβίας για πλάσματα με μάσκες.

Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας, οι άνθρωποι δεν γεννιούνται με τη φοβία αυτή, μπορεί όμως και να υπάρχει γενετική προδιάθεση για μια αγχώδη διαταραχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 23 Αυγούστου;

Η λεγόμενη χρωμοφοβία (ή χρωματοφοβία), είναι μια σπάνια και επίμονη διαταραχή που προκαλεί στον πάσχοντα έναν παράλογο φόβο για τα χρώματα. Όσοι πάσχουν αντιδρούν συνήθως έντονα σε συγκεκριμένες χρωματικές αποχρώσεις ή τόνους, ενώ δεν είναι σπάνιο ο ασθενής να προσπαθεί να αποφεύγει το χρώμα ολωσδιόλου. Στις ενδείξεις ή τα συμπτώματα περιλαμβάνονται ναυτία, ζάλη, δύσπνοια, αλλά και αισθήματα πανικού, αυξημένοι καρδιακοί παλμοί και πίεση, γενικευμένο άγχος, πονοκέφαλοι ακόμα και σπασμοί.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share