Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τις φετινές γιορτές νοικιάζουμε προσωπικό μάγειρα για το εορταστικό τραπέζι! Μάθε γιατί!

10 Δεκεμβρίου 2017 19:17
Τις φετινές γιορτές νοικιάζουμε προσωπικό μάγειρα για το εορταστικό τραπέζι! Μάθε γιατί!

Όποιος θέλει να του μαγειρέψουν στο σπίτι και ταυτόχρονα να μάθει και κάτι γύρω από την τέχνη της μαγειρικής δεν έχει παρά να νοικιάσει έναν μάγειρα.

Αυτή την υπηρεσία προσφέρει ο Έμπερχαρτ Μπράουν στη Γερμανία, ο οποίος επισκέπτεται τους πελάτες του στο σπίτι τους, μαγειρεύει στην κουζίνα τους και παράλληλα εξηγεί ορισμένα πράγματα ή απαντά σε ερωτήσεις.

«Το μαγείρεμα είναι διαδραστικό, τους ανθρώπους τους ενδιαφέρει να βλέπουν τι κάνω». Την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα η ζήτηση αυξάνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια Αραβανή και ποια Μελέτη; Αυτή θα παρουσιάσει τελικά στο Survivor Panorama…

Πολλοί επιλέγουν τις υπηρεσίες του Μπράουν ως δώρο για αγαπημένα τους πρόσωπα.
Η ιδέα είναι απλή: για ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων έρχεται ο προσωπικός μάγειρας στο σπίτι, φέρνει μαζί του όλα τα σύνεργα και συστατικά, μαγειρεύει και σερβίρει το γεύμα. Συχνά στο πακέτο περιλαμβάνεται και ο καθαρισμός της κουζίνας.

Μάθημα μαγειρικής για τον πελάτη

Η διαδικασία θυμίζει λίγο προσωπικά μαθήματα μαγειρικής, αφού οι πελάτες δεν μένουν σχεδόν ποτέ αμέτοχοι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η πιο συχνή ερώτηση, όπως λέει ο μάγειρας, είναι πώς μαγειρεύεται το κρέας για να είναι τρυφερό. «Σωστή επιλογή στην αγορά του προϊόντος και ψήσιμο στην κατάλληλη θερμοκρασία», αποκαλύπτει ο Εμπερχαρτ Μπραόυν.

Ο Έμπερχαρτ Μπράουν επί το έργον, φωτογραφία: dw

Εκτός από την απόλαυση ενός ωραίου γεύματος, οι οικοδεσπότες θέλουν να μάθουν να μαγειρεύουν σωστά και να έχουν μια ιδιαίτερη εμπειρία.
Γενικά δεν υπάρχουν στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των επαγγελματιών που προσφέρουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία στη Γερμανία.

Υψηλό το κόστος

Η Ανέτε Γκλούκλιχ είναι πάντως μια από αυτούς.
Η 32χρονη που μαγειρεύει στην ευρύτερη περιοχή της Χαϊδελβέργης επιβεβαιώνει ότι τελευταία η ζήτηση έχει αυξηθεί. «Αυτό το διάστημα το τηλέφωνο χτυπάει κάθε μέρα». Την περίοδο πριν από τις γιορτές η Αν. Γκλούκλιχ σερβίρει ζαρκάδι με σάλτσα κρασιού, καραμελωμένο κόκκινο λάχανο και πατάτες ογκρατέν με τρούφα.

Η τιμή εξαρτάται από τα συστατικά που επιλέγουν οι πελάτες και τον αριθμό των ατόμων. «Δεν είναι όμως φθηνό» παραδέχεται η μαγείρισσα. Μια βραδιά με «Private Dining» για δύο άτομα κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 150€ το άτομο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγριεύει για τα καλά ο καιρός: Καταιγίδες και χιόνια! Αναλυτική πρόγνωση

Πάντως η Γερμανική Ένωση Μαγείρων (VKD) χαιρετίζει τη νέα τάση.
«Οι μάγειρες μπορούν να διαπραγματευτούν την τιμή και εάν έχουν αρκετή δουλειά, δεν χρειάζεται να εργάζονται οπωσδήποτε κάθε μέρα», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της VKD Ντάνιελ Σάντε.

Η επιλογή αυτή μοιάζει ενδιαφέρουσα για τους επαγγελματίες, αν αναλογιστεί κανείς ότι σπανίως οι μάγειρες πληρώνονται επιδόματα αργιών. Την ίδια ώρα ο Ντ. Σάντε συμβουλεύει τους πελάτες να ζητούν ακριβές κοστολόγιο: «Έτσι μπορούν να δουν πόσο κόστισαν τα προϊόντα και πόσο πληρώνουν για την εργασία».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share