Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

4 Συστατικά που πρέπει να δοκιμάσεις στον καφέ σου!

23 Νοεμβρίου 2017
4 Συστατικά που πρέπει να δοκιμάσεις στον καφέ σου!

Ο καφές είναι αγαπημένο ρόφημα πολλών και καθημερινή συνήθεια των περισσότερων από εμάς. Μας βοηθάει να μένουμε σε εγρήγορση, αφού αυξάνει την αρτηριακή πίεση και επιπλέον έχει ευχάριστη γεύση. Υπάρχουν κάποια συστατικά για τον καφέ, που θα απογειώσουν τη γεύση του και θα την κάνουν αξέχαστη!

Οι πιο πολλοί τον πίνουμε με ζάχαρη και γάλα. Αλλά υπάρχουν άλλα τέσσερα συστατικά που μπορείς να προσθέσεις στον καφέ σου και να τον κάνεις πιο ιδιαίτερο και γευστικό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο γλυκιά γωνία της Κηφισιάς! Το μαγαζί που εδώ και 24 χρόνια αποτελεί... γευστικό μύθο στα Βόρεια Προάστια!

Ποια είναι τα συστατικά για τον καφέ που πρέπει να δοκιμάσεις!

Κακάο

Το κακάο, έχει πολλά οφέλη, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, και λίγες θερμίδες. Βοηθά στη διατήρηση φυσιολογικού καρδιακού παλμού και λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό στον οργανισμό. Προσθέτοντας μία με μιάμιση κουταλιά του γλυκού κακάο, θα δώσεις στον καφέ σου τη γεύση της μόκα που πολλοί προτιμούν και έτσι θα αποκτήσει πιο μεστή και γεμάτη υφή. Απλά ανακάτεψε το κακάο μαζί με τον καφέ και απόλαυσέ τον!

Μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά έχουν αμέτρητα οφέλη, θεωρούνται από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών και αντισηπτικών που υπάρχουν. Για εσένα που αγαπάς τα μπαχαρικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο, λεβάντα, κάρδαμο κ.α. σου προτείνουμε να ρίξεις μια τσιμπιά από το αγαπημένο σου μπαχάρι στον καφέ σου και θα δεις να απογειώνεται η γεύση του!

Εκχύλισμα

Τα εκχυλίσματα ξέρουμε ότι χρησιμοποιούνται πολύ στη ζαχαροπλαστική, αλλά ένας ακόμη τρόπος χρήσης τους είναι στον καφέ! Πρόσθεσε λίγη βανίλια, λίγο πικραμύγδαλο ή λίγο πορτοκάλι στον καφέ σου και ταξίδεψε στη μαγική γεύση του! Επέλεξε αυτό που σου αρέσει και άφησε το άρωμά του να σε παρασύρει!

Αλάτι

Ναι, καλά άκουσες, αλάτι! Ακριβώς όπως χρησιμοποιούμε το αλάτι και στα γλυκά για να τονίσει τη γεύση τους, έτσι και στον καφέ θα δώσει ένταση και υφή στο αφέψημά σου. Το ένα όγδοο κουταλάκι του γλυκού, φτάνει για να σου δώσει την ένταση που ζητάς και να διώξει τη πικρίλα του καφέ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάραξε το όνομα της κοπέλας που είχε ερωτευτεί και αυτοκτόνησε: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας με τον 16χρονο στην Αττική Οδό!

Τα συστατικά αυτά μπορείς κάλλιστα να τα χρησιμοποιήσεις είτε στον φραπέ, είτε στον Νες καφέ, είτε στον φίλτρου, είτε στον δικό σου αγαπημένο καφέ και να απογειώσεις τη γεύση του σύμφωνα με τις δικές σου πάντα προτιμήσεις!

Πηγή: ediva.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share