Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Βρέθηκε πέτρινο απολίθωμα σε σχήμα ψαριού στο Φαράγγι της Σαμαριάς!

18 Οκτωβρίου 2017 13:37
Απίστευτο: Βρέθηκε πέτρινο απολίθωμα σε σχήμα ψαριού στο Φαράγγι της Σαμαριάς!

Ένα πέτρινο απολίθωμα σε σχήμα του ψαριού βρέθηκε στα Χανιά, σε σημείο του Φαραγγιού της Σαμαριάς και αναμένεται να εξεταστεί από ειδικούς του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όπως αναφέρει το flashnews, η ύπαρξη απολιθωμάτων θαλάσσιων οργανισμών στα Κρητικά βουνά είναι γνωστή και μάλιστα έχουν περισυλλεγεί και εκτεθεί πολλά από αυτά, και ειδικά όστρακα από την εποχή που η Κρήτη βρισκόταν στον βυθό της θάλασσας. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία πρόκειται για μια "πέτρα" σε μορφή μεγάλου ψαριού η οποία πολύ πιθανόν να αποτελεί ένα μεγάλο και σπάνιο απολίθωμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε γνωστός ηθοποιός!

Μιλώντας στο flashnews.gr, ο δασολόγος της Διεύθυνσης Δασών Χανίων Γιάννης Φωτάκης, η "πέτρα" αυτή βάρους περίπου 20 κιλών, και μήκους 50 πόντων, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην διάρκεια εργασιών συντήρησης του μονοπατιού της Σαμαριάς.

Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κατέγραψαν ακριβώς την θέση όπου βρέθηκε, την περισυνέλεξαν, την καθάρισαν και ενημέρωσαν τους ειδικούς από το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου να εξεταστεί και να εξακριβωθεί για το εάν πρόκειται για ένα άριστα διατηρημένο απολίθωμα προϊστορικού ψαριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - Twitter: Απίστευτη αποθέωση για Μαυρίδη και "μίσος" για την υπόλοιπη ομάδα του!

Καθηγητής του τμήματος θα μεταβεί στον Ομαλό για να δει από κοντά το απολίθωμα, το οποίο μάλλον θα μεταφερθεί στα εργαστήρια του ιδρύματος για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ πιθανόν με τους αρμοδίους της Διεύθυνσης Δασών να μεταβεί και στο σημείο όπου βρέθηκε προκειμένου να γίνει αυτοψία και στον χώρο.

Πηγή: flashnews.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share