Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θερμοκήπιο στην Ανταρκτική παράγει λαχανικά στους -38 βαθμούς!

23 Σεπτεμβρίου 2017 17:40
Θερμοκήπιο στην Ανταρκτική παράγει λαχανικά στους -38 βαθμούς!

Φανταστείτε να περάσετε μήνες χωρίς επαρκή ποσότητα φρέσκων, θρεπτικών φρούτων και λαχανικών. Οι επιστήμονες που μένουν στην Ανταρκτική γνωρίζουν καλά την έλλειψη αυτή και για τον λόγο αυτό οι μηχανικοί του Γερμανικού Αεροδιαστημικού Κέντρου (GAC) κατασκεύασαν μια εσωτερική φάρμα υψηλής τεχνολογίας (την Eden-ISS ) που μπορεί να παράγει αφθονία προϊόντων – ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες είναι -38 βαθμοί Κελσίου στον εξωτερικό χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια παντρεύεται αύριο και δεν το γνώριζε κανείς! Το ανακοίνωσε ξαφνικά στα social media!

Ο μόνος τρόπος για να μεταφερθεί το φαγητό στο McMurdo, τον αμερικανικό σταθμό όπου μένει η πλειοψηφία των ερευνητών, είναι αεροπλάνο ή πλοίο. Το μεγαλύτερο μέρος της τροφής που λαμβάνεται είναι ξηρό ή κατεψυγμένο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι επιστήμονες λαμβάνουν φρέσκες τροφές μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Atlas Obscura. Ευτυχώς, αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Το Eden-ISS είναι ήδη υπό κατασκευή και θα καλλιεργήσει λαχανικά και φρούτα για όλους όσους μένουν στον πολικό σταθμό Neumayer III. Το θερμοκήπιο θα έχει ελεγχόμενο κλίμα, ενώ τριάντα με πενήντα διαφορετικά είδη φυτών, χόρτα, πιπεριές, φράουλες, ντομάτες κ.λπ., θα αναπτυχθούν εδώ με τη μέθοδο της κάθετης κηπουρικής. Λόγω του κλίματος της Ανταρκτικής, τα φυτά θα λαμβάνουν τεχνητό φως, που είναι βέλτιστο για την καλλιέργεια προϊόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Δεν θα φύγω από την ζωή αν δεν σου κόψω το λαρύγγι!» - Το άγριο ξέσπασμα της μητέρας του Παύλου Φύσσα!

Το Eden-ISS θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο αν και η ομάδα της GAC καλλιέργησε το πρώτο της αγγούρι (96 γραμμάρια και μήκος 14 εκ.) στο Eden-ISS τον Ιούλιο. Λαμβάνοντας υπόψη τον Stephen Hawking και τον Elon Musk – δύο από τα πιο λαμπρά μυαλά της εποχής μας που έχουν ως στόχο να μετακομίσουν τους ανθρώπους στο φεγγάρι ή στον Άρη, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη στους μελλοντικούς κατοίκους άλλων πλανητών.



 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share