Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δεν θα το πιστεύετε! Αυτά είναι τα 11 πιο ακριβά τρόφιμα στον κόσμο! (Photos)

17 Αυγούστου 2017 10:10
Δεν θα το πιστεύετε! Αυτά είναι τα 11 πιο ακριβά τρόφιμα στον κόσμο! (Photos)

11. Μανιτάρια Matsutake

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 17 Αυγούστου;

Αυτά τα μανιτάρια είναι τόσο σπάνια που η τιμή τους φτάνει τα 600 δολάρια το κιλό. Τα μανιτάρια Matsutake προέρχονται από την Ιαπωνία, αλλά αναπτύσσονται επίσης σε πολλές διαφορετικές Ασιατικές χώρες. Ωστόσο, ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά. Επειδή δεν υπάρχει τρόπος να καλλιεργηθούν τα μανιτάρια Matsutake, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εξαφανιστούν εντελώς στο μέλλον.

10. Καφές Kopi Luwak

Αυτός ο καφές παράγεται σε βιομηχανικές ποσότητες στην Ινδονησία, στις Φιλιππίνες και στη νότια Ινδία. Ο Kopi luwak είναι ο ακριβότερος καφές στον κόσμο. Το κόστος του κυμαίνεται από 250 έως 1.200 δολάρια ανά κιλό. Είναι διάσημος για τον πολύ εξειδικευμένο τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται.

9. Χαβιάρι White Pearl Albino

Ένα κιλό από αυτό το χαβιάρι κοστίζει 8.500 ευρώ (9.100 δολάρια). Ο αλμπίνο είναι ένα είδος μεγάλου ψαριού που ζει στην Κασπία Θάλασσα. Το κόστος του χαβιαριού είναι τόσο υψηλό, λόγω του γεγονότος ότι τα αυγά του προμηθεύονται πολύ σπάνια – μόνο όταν εκτιμάται ότι είναι περίπου 100 ετών.

8. Σούπα από φωλιές χελιδονιών

Η φωλιά αυτών των πουλιών είναι κατασκευασμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου από το σάλιο τους, χωρίς προσθήκες ξένου υλικού. Ως εκ τούτου, οι φωλιές τους έχουν γίνει μια λεπτότητα στην κινεζική κουζίνα. Η υψηλή τιμή αυτού του πιάτου εξηγείται εύκολα: η συλλογή των φωλιών αυτών των πουλιών είναι κάπως επικίνδυνη. Τα πουλιά χτίζουν τις φωλιές τους σε απόκρημνους βράχους, όπου ο κίνδυνος πτώσης είναι πολύ υψηλός. Το κόστος αυτής της λιχουδιάς είναι περίπου 3.000 δολάρια ανά κιλό.

7. Σαφράν

Το κόστος αυτού του καρυκεύματος μπορεί να κυμαίνεται από 400 έως 1.000 δολάρια ανά κιλό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σαφράν αναπτύσσεται μόνο επτά ημέρες το χρόνο, το φθινόπωρο. Συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία με το χέρι. Επιπλέον, για να μαζέψεις μόνο 1 κιλό σαφράν, είναι απαραίτητο να συλλέξεις 300.000 λουλούδια.

6. Λευκές Τρούφες

Η υψηλή τιμή αυτών των τρουφών είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικά ειδικών συνθηκών που απαιτούνται για την ανάπτυξή τους καθώς και των ειδικών μεθόδων συλλογής και διατήρησής τους – εκτός από την εξαιρετική γεύση και το άρωμά τους. Στην Ευρώπη, 1 κιλό λευκών τρουφών κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ (2.100 δολάρια).

5. Μαύρο κοτόπουλο Ayam Cemani

Το κοτόπουλο Ayam Cemani εκτρέφεται στην Ινδονησία, αλλά δεν εξάγεται σε διαφορετικές χώρες λόγω του φόβου ότι θα μπορούσε να εξαπλωθεί η γρίπη των πτηνών. Αυτή η φυλή πουλερικών είναι τόσο σπάνια που ένα κοτόπουλο κοστίζει περίπου 200 δολάρια στην Ινδονησία. Και εκτός της χώρας, αυτή η τιμή μπορεί να φτάσει χιλιάδες δολάρια. Ωστόσο, στη Μαλαισία το Ayam Cemani είναι τόσο κοινό που η τιμή του δεν είναι υψηλότερη από εκείνη ενός συνηθισμένου κοτόπουλου.

4. Ιαπωνικές μπριζόλες Wagyu

Οι μπριζόλες Wagyu, φτιαγμένες από Ιαπωνικό βοδινό κρέας, είναι μια από τις πιο γευστικές και ακριβότερες λιχουδιές στον κόσμο. Το κρέας έχει ένα εκπληκτικό άρωμα και μια περίφημη βουτυρώδη υφή. Στην Ιαπωνία, τα καθαρά αρσενικά μοσχαράκια Wagyu που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του κρέατος λαμβάνουν μασάζ, πίνουν μπύρα και ακούνε κλασσική μουσική. Το κόστος κιλού αυτού του είδους κρέατος, μπορεί να φθάσει τα 450 δολάρια.

3. Ιβηρικό ζαμπόν ξηρής ωρίμανσης

Το Jamon Iberico που παράγεται στην Ισπανία, είναι το πιο ακριβό είδος ζαμπόν στον κόσμο. Στην Ισπανία, ο Ιβηρικός χοίρος τροφοδοτείται αποκλειστικά με βελανίδια και βόσκει σε τεράστιες εκτάσεις. Το κόστος ενός κιλού ζαμπόν ξηρής ωρίμανσης, κυμαίνεται γύρω στα 365 ευρώ (392 δολάρια).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο σκηνικό στη Ρόδο: Οι τσιρίδες της Βαλαβάνη στη μέση του δρόμου και η αδιαφορία του Βασάλου!

2. Τυρί Moose

Ένα από τα πιο ακριβά τυριά στον κόσμο είναι το τυρί moose, το οποίο παράγεται σε ένα μόνο μέρος: στο αγρόκτημα Moose House στη Σουηδία. Απαιτείται γάλα μούστου για την παραγωγή του. Το τυρί Moose έχει λευκό χρώμα και η εμφάνισή του θυμίζει φέτα. Κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ (1.074 δολάρια) ανά κιλό και φτιάχνεται σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.

  1. Μπανάνα

Και μια μπανάνα, αλλά όχι η κλασική που ξέρετε. Ο καλλιτέχνης Stephan Brusche έχει γίνει διάσημος για τα μοναδικά αριστουργήματα που φτιάχνει από αυτό το συγκεκριμένο φρούτο. Αυτή είναι τέχνη που πρέπει πραγματικά να απολαύσετε.

Μπόνους: φρούτα με περίεργο σχήμα

Τι λέτε για ένα τετράγωνο μήλο; Ή ένα καρπούζι που μοιάζει με καρδιά; Οι διαμορφωτές φρούτων (μικρά πλαστικά καλούπια) μπορούν να φτιάξουν φρούτα σε οποιοδήποτε σχήμα. Καθώς τα φρούτα ή τα λαχανικά μεγαλώνουν, γεμίζουν το καλούπι και υιοθετούν το επιθυμητό σχήμα – και ως εκ τούτου, φυσικά, τα προϊόντα αυτά είναι ακριβότερα από τα κανονικά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share