Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτή η εικόνα προκαλεί αηδία σε πολλούς ανθρώπους! Δείτε το γιατί

21 Ιουλίου 2017 09:51
Αυτή η εικόνα προκαλεί αηδία σε πολλούς ανθρώπους! Δείτε το γιατί

Οι φοβίες θεωρούνται συνήθως ως «παράλογοι» φόβοι, αλλά εάν υποφέρετε από τρυποφοβία, ίσως έχετε έναν καλό λόγο.

Η τρυποφοβία είναι ο φόβος των ακανόνιστων σχημάτων ή συστάδων μικρών τρυπών και κοιλοτήτων. Το όνομα είναι επί του παρόντος μόνο προτεινόμενη φοβία και δεν αναγνωρίζεται από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Στη θέα και μόνο των τρυπών σε λωτούς και κηρήθρες, ορισμένοι άνθρωποι κυριεύονται αμέσως από άγχος, αηδία και φόβο. Αισθάνονται ζαλάδα, τάση για εμετό, φαγούρα και τρέμουλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει η εικόνα της Κω μετά τον σεισμό: Κλειστό το λιμάνι, τεράστιες ζημιές! (video)

Όπως διευκρινίζεται τα συμπτώματα τρυποφοβίας δεν πυροδοτούνται από όλες τις τρύπες, αλλά κυρίως από τις φυσικά δημιουργημένες, μικρές, κυκλικές και πολύ κοντινά συγκεντρωμένες τρύπες που ενίοτε δεν είναι ξεκάθαρο το περιεχόμενό τους ή είναι κούφιες.

Σύμφωνα με ορισμένους ψυχολόγους, η τρυποφοβία αποτελεί ίσως «κατάλοιπο» του παρελθόντος και προκύπτει από φοβίες απέναντι σε «απειλές» της φύσης, όπως τα μελίσσια ή τα δηλητηριώδη λουλούδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από το... Survivor στο Survival! "Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να συμμετάσχω"! (video)

Η τρυποφοβία χαρακτηρίζεται από τις έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις που προκαλούν οι τρύπες και τα αντικείμενα με πολλές τρύπες, ακόμη κι όταν τα βλέπει κάποιος σε μια φωτογραφία.

Το φαινόμενο περιγράφηκε για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια περίπου, όμως δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη ως κλινική διάγνωση.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share