Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έτσι θα επιλέξετε μια ασφαλή θέση σε 7 μέσα μεταφοράς! Αυτό που θα δείτε στο αεροπλάνο δεν θα το πιστεύετε

3 Μαΐου 2017 19:51
Έτσι θα επιλέξετε μια ασφαλή θέση σε 7 μέσα μεταφοράς! Αυτό που θα δείτε στο αεροπλάνο δεν θα το πιστεύετε

Όταν πρόκειται να μετακινηθούμε με κάποιο μέσο μεταφοράς, σκεφτόμαστε περισσότερο την άνεση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ασφάλεια. Σχεδόν κάθε όχημα διαθέτει θέσεις στις οποίες είναι λιγότερο πιθανό να τραυματιστεί κάποιος σε ένα ατύχημα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές σχετικά με τα καθίσματα σε 7 διαφορετικά μέσα μεταφοράς. Η ασφάλειά τους καθορίστηκε με βάση διάφορες μελέτες και στατιστικά στοιχεία.

Αυτοκίνητο

Ασφαλείς θέσεις: στο πίσω μέρος, πίσω από τον οδηγό και στη μέση. Δεδομένου ότι αυτό το τμήμα του αυτοκινήτου θα είναι λιγότερο παραμορφωμένο σε περίπτωση μπροστινής σύγκρουσης.

Επικίνδυνες θέσεις: δίπλα στον οδηγό, διότι σε ένα ατύχημα προσπαθούν αντανακλαστικά να ξεφύγουν. Επιπλέον, το άτομο που κάθετε δίπλα τους, θα είναι επίσης σε κίνδυνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ήρθε το τέλος λίγο απότομα": Συγκλονίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης για το πρόβλημα υγείας του!

Μίνι λεωφορείο

Ασφαλή καθίσματα: τοποθετημένα αντίθετα από την κατεύθυνση του ταξιδιού, καθώς υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να χτυπήσετε το κεφάλι σας στο πίσω μέρος του καθίσματος από αιφνίδιο φρενάρισμα.

Επικίνδυνες θέσεις: δίπλα στα παράθυρα και τις πόρτες, καθώς τα σπασμένα γυαλιά μπορούν να σας κόψουν σε ένα ατύχημα. Όπως και στο αυτοκίνητο, είναι καλύτερο να αποφύγετε τις θέσεις δίπλα στον οδηγό.

Τρόλεϊ

Ασφαλή καθίσματα: στη δεξιά σειρά του διαδρόμου (σε περίπτωση οδήγησης με το δεξί χέρι), καθώς η κίνηση που βρίσκεται μπροστά μετακινείται στα αριστερά και υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστείτε. Τα καθίσματα στη μέση του οχήματος, που έχουν πλάτη προς την κατεύθυνση του ταξιδιού, θεωρούνται επίσης ασφαλή.

Επικίνδυνα καθίσματα: όπως στα μικρά λεωφορεία, είναι καλύτερο να αποφύγετε καθίσματα δίπλα σε παράθυρα και πόρτες, για να μην τραυματιστείτε από τα γυαλιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιο είναι το μαγικό κουμπί των Zara που μόνο οι ψαγμένες γυναίκες γνωρίζουν και θα σας λύσει τα χέρια; (photos)

Αστικό λεωφορείο

Ασφαλή καθίσματα: τα δεξιά καθίσματα στη μέση της καμπίνας, που βρίσκονται στην κατεύθυνση του ταξιδιού, καθώς είναι πιο μακριά από τα υπόλοιπα από την κυκλοφορία.

Επικίνδυνα καθίσματα: οι δύο πρώτες σειρές καθισμάτων. Τα ξένα αντικείμενα και τα θραύσματα, μπαίνουν συχνά μέσα από το τεράστιο παρμπρίζ. Το ίδιο ισχύει για τις θέσεις δίπλα στα παράθυρα και τις πόρτες. Η πίσω σειρά καθισμάτων, είναι επικίνδυνη σε περίπτωση χτυπήματος από πίσω.

Τρένο

Ασφαλή καθίσματα: πιο κοντά στο μέσο του βαγονιού. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε το 5ο ή 6ο βαγόνι, που είναι πιο κοντά στο μέσο του τρένου. Σε περίπτωση σύγκρουσης, τα πρώτα και τα τελευταία βαγόνια είτε παραμορφώνονται, είτε ξεφεύγουν από τις ράγες.

Επικίνδυνα καθίσματα: τα καθίσματα προς την κατεύθυνση του ταξιδιού, καθώς υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσετε κάτω από ένα ξαφνικό σταμάτημα.

Πλοίο

Ασφαλή καθίσματα: το κατάστρωμα και οι καμπίνες που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτό, καθώς αυτό είναι το τελευταίο τμήμα του πλοίου που βυθίζεται.

Επικίνδυνα καθίσματα: οι κατώτερες καμπίνες, καθώς στην περίπτωση μιας ζημιάς, θα πλημμυρίσουν από παντού και θα είναι πολύ πιο δύσκολο να βγείτε από εκεί.

Αεροπλάνο

Οι ειδικοί εξακολουθούν να μην μπορούν να συμφωνήσουν σε ποιο μέρος του αεροπλάνου βρίσκονται οι ασφαλέστερες θέσεις. Ωστόσο, οι περισσότεροι ειδικοί λένε ότι το πίσω μέρος του αεροπλάνου είναι λιγότερο επικίνδυνο από το μπροστινό.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνετε ήρεμοι, να θυμάστε τις αρχές ασφάλειας και να ακολουθείτε τους κανόνες του δρόμου και της συμπεριφοράς στις δημόσιες συγκοινωνίες. Σε αυτή την περίπτωση, η πιθανότητα να συμβεί ατύχημα θα μειωθεί στο ελάχιστο.

Πηγή: entypwsiako.com

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share