Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Απίστευτο: Αυτό είναι το ποτάμι που αποκτά... ανθρώπινα δικαιώματα! Πού βρίσκεται;

20 Μαρτίου 2017
Απίστευτο: Αυτό είναι το ποτάμι που αποκτά... ανθρώπινα δικαιώματα! Πού βρίσκεται;

Την ιδιαίτερη σχέση των Νεοζηλανδών με τη φύση αλλά και το σεβασμό προς το περιβάλλον αποδεικνύει ένας – άνευ προηγουμένου, παγκοσμίως – νόμος που δίνει υπόσταση νομικού προσώπου σε ένα ποτάμι!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Survivor: Αυτά θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο! Εντάσεις στους «διάσημους» και το δυσκολότερο παιχνίδι ασυλίας

Όπως ορίζει ο νέος νόμος της κυβέρνησης που χαιρετίστηκε από τους Μαορί, “δύο άνθρωποι (δικηγόροι) θα ενεργούν και θα μιλούν εξ ονόματος του ποταμού. Θα εργάζονται για την προώθηση και προστασία της ευημερίας του”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το παράκανε: Η προκλητική ανάρτηση της Ελένης του Survivor που προκάλεσε αντιδράσεις! (photo)

perierga.gr - Το πρώτο ποτάμι με... ανθρώπινα δικαιώματα στη Νέα Ζηλανδία!

“Μερικοί θα ισχυριστούν ότι αυτό που συνέβη είναι αρκετά περίεργο, να δοθεί δηλαδή νομική υπόσταση σε μία φυσική πηγή. Ωστόσο, δεν είναι πιο περίεργο από τις εταιρείες και τις οικογενειακές παρακαταθήκες” επεσήμανε ο κυβερνήτης Christopher Finlayson. Βέβαια, αυτή η νομική αναγνώριση στον ποταμό παραμένει πρωτότυπη καθώς είναι η πρώτη φορά, που γίνεται κάτι τέτοιο παγκοσμίως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της νέας εβδομάδας (20-27/03)!

Ο συγκεκριμένος ποταμός είναι ο τρίτος μακρύτερος στη Νέα Ζηλανδία και οι Μαορί τον ονομάζουν Te Awa Tupua. Μάλιστα, από το 1870 μάχονται για τα δικαιώματά τους στον συγκεκριμένο ποταμό, μία δικαστική διαμάχη που είναι η μακροβιότερη στην ιστορία της χώρας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ