Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η συγκινητική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που απαγορεύθηκε αλλά κατάφερε να γίνει viral! (video)

Γιατί απαγορεύτηκε;

15 Νοεμβρίου 2018 18:31
Η συγκινητική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που απαγορεύθηκε αλλά κατάφερε να γίνει viral! (video)

Με έναν εξαιρετικά πρωτότυπο και συγκινητικό τρόπο επέλεξε μία βρετανική εταιρεία να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές για την προστασία των φυσικών πόρων του πλανήτη, κερδίζοντας μία θέση στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Iceland, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δημιούργησε τη διαφήμισή της για τα Χριστούγεννα. Όμως αυτή τη χρονιά το περιεχόμενο δεν αφορούσε τα τετριμμένα περί χριστουγεννιάτικων τραπεζιών που βρίθουν απ' όλα τα αγαθά του Θεού. Η εταιρεία επέλεξε να περάσει ένα διαφορετικό μήνυμα.

Συγκεκριμένα, μερικούς μήνες πριν η Iceland ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει πλήρως τη χρήση φοινικέλαιου στα προϊόντα της αλυσίδας μέχρι το τέλος του 2018 και με αφορμή αυτή την πρόθεσή της σχεδιάσε τη χριστουγεννιάτικη καμπάνια της #NoPalmOilForChristmas με βάση την ενίσχυση της προσπάθειας της Greenpeace εναντίον της καταστροφής των τροπικών δασών στη Νοτιοανατολική Ασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην νυχτερινή Αθήνα: Πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής εγκατέλειψε το σχήμα που εμφανίζεται!

Σ' αυτό το πλαίσιο, το εν λόγω βίντεο δημιουργήθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace και αφηγείται την ιστορία της καταστροφής των δασών και των επιπτώσεών της στον απειλούμενο πληθυσμό των ουρακοτάγκων της Νοτιοανατολικής Ασίας. H φωνή της Ρανγκ-Ταν, του μωρού-ουρακοτάγκου, ανήκει στην διάσημη ηθοποιό Εμα Τόμσον. H Iceland χρησιμοποίησε το βίντεο αυτούσιο, προσθέτοντας το μήνυμά της στο τέλος.


 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share