Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Το σπάνιο είδος χελώνας που κινδυνεύει με εξαφάνιση! (Video)

Τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει

19 Απριλίου 2018 07:30
Το σπάνιο είδος χελώνας που κινδυνεύει με εξαφάνιση! (Video)

Η χελώνα του ποταμού Mary (Elusor macrurus), που ζει στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, είναι μια μοναδική χελώνα που λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή της και ήδη κινδυνεύει εξαφάνιση, σύμφωνα με την κοινότητα ζώων του Λονδίνου.

Στη λίστα της κοινότητας των ζώων με τα παγκοσμίως απειλούμενα ζώα και ερπετά, η χελώνα του Mary River κατατάσσεται στην 29η θέση. Η χελώνα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής της. Μια από αυτές, και ίσως από τις πιο σημαντικές, είναι ο αργός ρυθμός της σεξουαλικής της ωρίμανσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 19 Απριλίου;

Η χελώνα του ποταμού Mary δεν είναι σε θέση να γεννήσει μέχρι την ηλικία των 25 ετών. Σε συνδυασμό με τον περιορισμό των οικότοπων λόγω της κατασκευής φραγμάτων αλλά και της συγκέντρωσης των αυγών της συγκεκριμένης χελώνας με στόχο το εμπόριο, ο πληθυσμός της σημειώνει μια σταθερή μείωση από τη δεκαετία του ’70.

Ωστόσο, το ότι είναι είδος υπό εξαφάνιση δεν είναι το μόνο στοιχείο που την κάνει ξεχωριστή. Η συγκεκριμένη χελώνα είναι το μοναδικό είδος του γένους της, που έχει διαφοροποιηθεί τόσο έντονα από όλες τις άλλες χελώνες πριν από περίπου 40 εκατομμύρια χρόνια. Στην ασυνήθιστη φύση της, προστίθεται και η δυνατότητά της να αναπνέει κάτω από το νερό χάρη σε εξειδικευμένους αδένες που διαθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 19 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Αυτό το προσαρμοστικό χαρακτηριστικό της της επιτρέπει να παραμένει κάτω από το νερό για έως και 72 ώρες.

Πηγή: perierga.gr

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share