Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εντυπωσιακό video: Ελικόπτερο κάνει χαμηλή πτήση πάνω από τούρκικη φρεγάτα!

12 Αυγούστου 2017 13:51
Εντυπωσιακό video: Ελικόπτερο κάνει χαμηλή πτήση πάνω από τούρκικη φρεγάτα!

Ελικόπτερο πετάει σε χαμηλό ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας περνώντας σε μικρή απόσταση από πλοία της δύναμης SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group – 2)τα οποία πλέουν σε σχηματισμό στη Μαύρη Θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα η τελευταία κούρσα του Μπόλτ!

Η διέλευση γίνεται κατά σειρά από τα πολεμικά πλοία TCG Yildirim, το ρουμάνικο Regele Ferdinand, και το ουκρανικό Hetman Sahaydachniy. Το TCG Yildirim (F243) είναι μια από τις 4 φρεγάτες κλάσης MEKO 200TN (Yavuz) του τουρκικού Ναυτικού εκ των οποίων δύο ναυπηγήθηκαν στη Γερμανία και 2 στην Τουρκία.

Ο οπλισμός του περιλαμβάνει 2 4πλούς εκτοξευτέςMk 141 για ισάριθμα βλήματα εναντίον πλοίων RGM-84 Harpoon, 1 εκτοξευτή MK 21 με αναχορηγία 16 x βλήματα επιφάνειας – αέρος RIM-7 Sea Sparrow σε συνδυασμό με 1 ναυτικό πυροβόλο των 5 inch /54 gun, 3 × 4κανα αντιπυραυλικά πυροβόλα CIWS Oerlikon Contraves Sea Zenith των 25mm και 2 Χ τριπλούς τορπιλοσωληνες που βάλουν τορπίλες Mk.32

Διευκρινίζεται ότι η δύναμη SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group – 2), πρώην SNFM (Standing Naval Force Mediterranean), παρέχει στο ΝΑΤΟ συνεχή ναυτική υποστήριξη σε επιχειρήσεις άμεσης αντίδρασης NRF (NATO Response Force) σε ειρηνικές περιόδους, κρίσης και έντασης. Στο ΝΑΤΟ υφίστανται δύο (2) ναυτικές δυνάμεις μεγάλων πλοίων επιφανείας, οι SNMG-1 και SNMG-2 που αναλαμβάνουν καθήκοντα NRF εναλλάξ ανά εξάμηνο.

Η μόνιμη NATOϊκή δύναμη SNMG-2 ενεργοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 1992, στη Νάπολη της Ιταλίας ως Μόνιμη Ναυτική Δύναμη της Μεσογείου (STANAVFORMED – Standing Naval Force Mediterranean Sea). H STANAVFORMED με τη σειρά της, αποτελούσε διάδοχο της ΝΑΤΟϊκής Ναυτικής Δύναμης της Μεσογείου άμεσης επέμβασης (on-Call) (NAVOCFORMED), η οποία ήταν ενεργοποιημένη περιοδικά για περισσότερο από 20 έτη.

Πρόκειται για μια Ναυτική Δύναμη αποτελούμενη από Πολεμικά Πλοία διάφορων Συμμαχικών Κρατών, τα οποία εκπαιδεύονται και επιχειρούν μαζί ως ένα ομοιογενές σύνολο υπό τη Διοίκηση Ναυτικού διοικητού που εδρεύει στη Νάπολη (CC Mar Naples).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό έλεγχο, επιτέλους, οι πυρκαγιές στη νότιο Αλβανία!

Τα έθνη, τα οποία συνήθως συμβάλλουν με μονάδες στη δύναμη είναι η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Περιστασιακά και άλλα έθνη του ΝΑΤΟ έχουν συμβάλει, με αποτέλεσμα η σύνθεση της δύναμης να ποικίλλει. Η διοίκηση της δύναμης εναλλάσσεται μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.

πηγή: pronews.gr

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share