Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έτσι είναι οι πραγματικοί αριστοκράτες: Ο συγκλονιστικός λόγος του βασιλιά της Νορβηγίας για τους πρόσφυγες (Video)

7 Σεπτεμβρίου 2016
Έτσι είναι οι πραγματικοί αριστοκράτες: Ο συγκλονιστικός λόγος του βασιλιά της Νορβηγίας για τους πρόσφυγες (Video)

Ο βασιλιάς της Νορβηγίας Χάραλντ σε διάγγελμά του προς τον λαό της χώρας του ζήτησε να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών αλλά και ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση όσων αφορά τους πρόσφυγες.

Ο συγκινητικός του λόγος είναι κάτι από τα πιο όμορφα πράγματα που έχουμε δει τελευταία.

Δείτε το βίντεο στο AthensMagazine.gr

Ο Χάραλντ Ε΄ είναι ο Βασιλιάς της Νορβηγίας από το 1991.

Γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1937 και είναι γιος του πρίγκηπα Όλαφ (μετέπειτα βασιλιά Όλαφ Ε΄) και της Μάρτας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Όσλο και το 1959 αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ακαδημία. Επίσης, σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στην Οξφόρδη και παντρεύτηκε τη Σόνια Χάραλντσεν το 1968, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, την Πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα και το διάδοχο του θρόνου Χώκων.

Λάτρης της ιστιοπλοΐας, όταν ήταν Πρίγκιπας εκπροσώπησε τη Νορβηγία ως αρχηγός της εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας. Κέρδισε χάλκινο, αργυρό και χρυσό μετάλλιο στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα τα έτη 1988, 1982 και1987, αντίστοιχα.

Μετά το θάνατο του πατέρα του, τον διαδέχτηκε στο Θρόνο στις 17 Ιανουαρίου του 1991. Ως απόγονος της Βασίλισσας Βικτωρίας της Αγγλίας είναι στην 63ή θέση και στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου.

Την 1η Δεκεμβρίου του 2003 ανακοινώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο. Υπεβλήθη σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Όσλο και τον αντικατέστησε προσωρινά στα καθήκοντά του ο διάδοχος του θρόνου, Χώκων. Ο Χάραλντ επέστρεψε στα καθήκοντά του στις 13 Απριλίου του 2004. Είναι Αρχηγός των νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι επίσης, επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μαζί με τον τέως βασιλιά τής Ελλάδας, Κωνσταντίνο Β.

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τροφές δηλητήριο: Αυτά είναι τα φαγητά που απαγορεύεται να ξαναζεστάνεις

Το συλλεκτικό και υπέροχο boho σπίτι ενός ζωγράφου είναι κάτι που θα λατρέψετε σίγουρα (PHOTOS)

Για πολλά χρόνια νόμιζε πως ήταν απλά μια κρεατοελιά. Μέχρι που πήγε στον γιατρό και...! (VIDEO)


Τα καλύτερα της ημέρας:

Ήμουν άνεργος. Πείσμωσα. Τώρα έχω διαμέρισμα στο Λονδίνο αγαπητοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ

Έχασαν τους συζύγους τους στον φονικό σεισμό της Αθήνας και σήμερα είναι ζευγάρι! Η συγκλονιστική ιστορία του Γιάννη και της Μαρίας που καθηλώνει

17 χρόνια μετά! Όταν ο Εγκέλαδος ισοπέδωσε την Αθήνα! Εφιαλτικές μνήμες ξυπνούν... (PHOTOS+VIDEOS)

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share