Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ»: Η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν στο Παλλάς με Βασίλη Χαραλαμπόπουλο & Σμαράγδα Καρύδη!

1 Μαρτίου 2014
«ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ»: Η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν στο Παλλάς με Βασίλη Χαραλαμπόπουλο & Σμαράγδα Καρύδη!

Από την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου παρουσιάζεται στη σκηνή του Παλλάς η έμμετρη ‘ηρωική κωμωδία' του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και συνάμα δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, γραμμένο το 1897, αριστουργηματική έκφανση του ρομαντισμού του 19ου αι., που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ.

Πεντάπρακτο έργο, σε 15σύλλαβη ομοιοκατάληκτη μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου, ο Συρανό γίνεται υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Κακλέα ένα σκηνικό υπερθέαμα με 48 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μέσα σε μια πληθώρα ευφάνταστων σκηνικών που εμπνέεται ο Μανόλης Παντελιδάκης, μεταφέροντας μας από τις αίθουσες θεάτρου και τις μυρωμένες αυλές σπιτιών ως τα μοναστήρια καπουτσίνων και τα αιματοβαμένα πεδία μαχών.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενσαρκώνει τον εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ' εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει. Η Σμαράγδα Καρύδη είναι η ωραία Ρωξάνη που αιχμαλωτίζει το ατίθασο πνεύμα του Συρανό, αλλά ερωτεύεται με τη βοήθεια των στίχων του, τον νεαρό Κριστιάν, ερμηνευμένο από τον Όμηρο Πουλάκη. Πλάι τους ο Νίκος Αρβανίτης ως κόμης Ντε Γκις και πλήθος ηθοποιών και χορευτών.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, πλαισιωμένη από την ορχήστρα της, δίνει τη δική της νότα τόσο μουσικά όσο και ερμηνευτικά, μέσα από τις μελωδίες που έχει συνθέσει αποκλειστικά για την παράσταση, ενισχύοντας τον ηρωισμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζει το έργο.

Info

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20:30
Κυριακή 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 20€, 25€, 35€, 45€, 50€, 60€,
Φοιτητικό 20€, Ανέργων 15€ (μόνο από το ταμείο).

Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3213100

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share