Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το Black Duck Theatre παρουσιάζει «Κατά φαντασίαν υγιής»

Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο του Γιώργου Μανιώτη!

5 Οκτωβρίου 2018 11:50
Το Black Duck Theatre παρουσιάζει «Κατά φαντασίαν υγιής»

Έργο αφίσας: Αλέκος Φασιανός
Ερμηνεία: Γιάννης Γούνας
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μανιώτης – Γιάννης Γούνας

Στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων του Black Duck Multiplarte, δύο σημαντικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους. Ο διεθνούς φήμης ζωγράφος Αλέκος Φασιανός και ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Μανιώτης συνομιλούν καλλιτεχνικά στο ολοκαίνουριο θεατρικό έργο του Γιώργου Μανιώτη με τίτλο "Κατά φαντασίαν υγιής".
Ένα κείμενο βαθιά αληθινό, ανατρεπτικό, γεμάτο εκπλήξεις...

Μια σύγχρονη κωμωδία για τον 21ο αιώνα.

Ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός βάζει τις δικές του μαγικές πινελιές στην παράσταση αυτή. Επίσης έχει φιλοτεχνήσει την υπέροχη αφίσα του έργου, η οποία θα διατίθεται στο κοινό πριν από την παράσταση σε συμβολική τιμή.

Οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί συναντούν επί σκηνής τον ηθοποιό Γιάννη Γούνα, ο οποίος με τον δυναμικό και ευαίσθητο τρόπο του θα ερμηνεύσει τον "Κατά φαντασίαν υγιή".

Ο Κατά φαντασίαν υγιής ακουμπάει το αιώνιο και πάντα επίκαιρο θέμα της αρρωστοφοβίας των ανθρώπων. Με τρόπο σπαραχτικά κωμικό ο ήρωας κυνηγημένος από την μοναξιά και τα αδιέξοδα της εποχής, παίζει πινγκ πονγκ με τους φόβους του και προσπαθεί να κρατηθεί όρθιος και να συνεχίσει την ζωή του .

Στην γκαλερί του Black Duck από 19 Οκτωβρίου και για δώδεκα (12) μόνο παραστάσεις

Κάθε Παρασκευή – Σάββατο στις 19.30 και κάθε Κυριακή στις 19.00
Είσοδος 12 ευρώ με κρασί/ μπύρα/ γλυκό
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Σχεδιασμός αφίσας Δήμητρα Αποστόλου

Black Duck Multiplarte – Ντόρα Ρίζου
Χρήστου Λαδά 9α/Αθήνα/ 210 3234760
[email protected] / www.blackduck.gr

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Γούνα

Ο Γιάννης Γούνας γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής σχολής του Κώστα Καζάκου. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως οι Λεωνίδας Τριβιζάς, Στάθης Λιβαθινός, Νίκος Μαστοράκης, Σταύρος Τσακίρης, Κώστας Καζάκος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Σταμάτης Φασουλής, Δημήτρης Τάρλοου, Ράια Μουζενίδου και άλλους σε έργα του σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου αλλά και σε παραστάσεις Αρχαίου δράματος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Στην τηλεόραση πήρε μέρος στην σειρά "Η σιωπή των αγγέλων-Γεώργιος Βιζυηνός" στην ΕΡΤ1 σε σκηνοθεσία του Χριστόφορου Χριστοφή.

Από το 2005 γράφει στίχους για την ελληνική δισκογραφία αλλά και για παραστάσεις στο Θέατρο.

Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Πίτσα Παπαδόπουλου, η Μελίνα Ασλανίδου, η Ηρώ Σαΐα, η Ζωή Παπαδόπουλου και πολλοί άλλοι. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο γράφοντας στίχους σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το 2016 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "ΣΣΣΣΟΥΤ" από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.
Έχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής.

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share