Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

10 παραστάσεις της νέας σεζόν που έχουν ανακοινωθεί!

Mια πρώτη εικόνα του θεατρικού τοπίου από τον Οκτώβριο

23 Αυγούστου 2018 14:32
10 παραστάσεις της νέας σεζόν που έχουν ανακοινωθεί!

Σύγχρονα και κλασικά έργα, Έλληνες και ξένοι συγγραφείς, φιλόδοξες παραγωγές και μεγάλα στοιχήματα συνθέτουν μια πρώτη εικόνα του θεατρικού τοπίου από τον Οκτώβριο!

Παρακάτω θα δείτε κάποιες από τις παραστάσεις που έχουν ανακοινωθεί για τη νέα σεζόν!

Η κουζίνα

Το έργο του σημαντικού Άγγλου συγγραφέα Arnold Wesker παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία και απόδοση του Γιώργου Νανούρη. Η κουζίνα ενός εστιατορίου λειτουργεί ως μικρογραφία της κοινωνίας. Με τρόπο ωμό αλλά και κάποιες φορές χιουμοριστικό ο Wesker καταπιάνεται με θέματα επίκαιρα όπως η εκμετάλλευση στον εργασιακό χώρο, η καταπίεση, ο κοινωνικός ρατσισμός, οι μετανάστες, αλλά και η αγάπη και τα όνειρα που τείνουν να εκλείψουν απ' τη ζωή μας.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1959, ως μονόπρακτο στο θέατρο Royal Court στο Λονδίνο, ενώ αργότερα (1961) ανέβηκε ως δίπρακτο και έγινε και κινηματογραφική ταινία. Έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οκτώβριος 2018, Θέατρο Αποθήκη, Σάρρη 40, Ψυρρή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στο Μενίδι: Σοκ! Θείος πασίγνωστου Έλληνα δημοσιογράφου ο 65χρονος που στραγγαλίστηκε με ζώνη!

Βυσσινόκηπος

Τον Οκτώβριο ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ανεβάζει το αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών (Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Αθηνά Μαξίμου, Γιάννης Κότσιφας κ.ά.).

Ο Βυσσινόκηπος αφηγείται την ιστορία ενός κόσμου που χάνεται ανεπιστρεπτί. Είναι ένας αποχαιρετισμός σε μια εποχή που τελειώνει και δίνει τη θέση της σε μια καινούργια. Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο θέατρο Τέχνης της Μόσχας, το 1904, σε σκηνοθεσία Στανισλάβσκι, και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα έργα παγκοσμίως.

Οκτώβριος 2018, Θέατρο Δημήτρης Χόρν, Αμερικής 10

Γυάλινος Κόσμος

Το κορυφαίο έργο «Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς επέλεξε ο Δημήτρης Καραντζάς για να παρουσιάσει τη νέα σεζόν στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, με την Μπέτυ Αρβανίτη και τον Χάρη Φραγκούλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Αμάντα και του Τομ Ουίνγκφιλντ.

Τους πλαισιώνουν ο Έκτορας Λιάτσος (Τζιμ Ο' Κόνορ) και η Ελίνα Ρίζου (Λόρα Ουίνγκφιλντ). Την καινούργια μετάφραση του έργου του Τενεσί Ουίλιαμς υπογράφει ο Αντώνης Γαλέος (συνεχίζοντας μετά το «Τραμ με το όνομα πόθος» τη δουλειά του στο έργο του συγγραφέα).

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: «Κλαίνε» στον ANT1 για 2 εκπομπές που ξεκίνησαν με μεγάλες προσδοκίες αλλά...

Αν υπάρχει, δεν το ‘χω βρει ακόμα

Μετά τους Αστερισμούς, ο Μάκης Παπαδημητρίου καταπιάνεται με ένα ακόμα έργο του Βρετανού Nick Payne. Πρόκειται για ένα τρυφερό αλλά και καυστικό έργο για μια σύγχρονη οικογένεια που προσπαθεί να γίνει και πάλι οικογένεια και να επιβιώσει.

Η ιστορία ξεκινά με τον George, έναν περιβαλλοντολόγο, εμμονικό με την υπερθέρμανση του πλανήτη, που έχει απορροφηθεί τόσο με την οικολογική καταστροφή και το έργο διάσωσής της, που παραμελεί την οικογένειά του και κινδυνεύει να τη χάσει.

Από 11/10, Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7

Δύο θεοί

Ο Παντελής Δεντάκης επανασυστήνει στο κοινό της Αθήνας (αλλά και της Θεσσαλονίκης αργότερα, τον Ιανουάριο) το βραβευμένο έργο του Λένου Χρηστίδη (βραβείο Κάρολος Κουν, 1999) Δυο Θεοί, μια κωμωδία για την καταστροφή της ανθρωπότητας. Βρισκόμαστε στο μέλλον, μάλλον όχι στο πολύ μακρινό.

Ο Πάτρικ κι ο Μιγκέλ είναι εδώ και δέκα χρόνια έγκλειστοι σ’ ένα κέντρο αποτοξίνωσης για άτομα εθισμένα στους υπολογιστές και το διαδίκτυο. Η ζωή τους κυλάει βαρετά και χωρίς απολαύσεις, μέχρι τη στιγμή που μαθαίνουν πως πρόκειται να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα στα δύο υπερ-κράτη του κόσμου: την Αμερική και την Ευρασία.

Από 5/11, Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Epsilon: «Μετακομίζει» στο κανάλι ο Λιάγκας; Οι μυστικές συζητήσεις με τον Ιβάν!

Art

Ένας ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών στην κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά που έρχεται στο Μικρό Παλλάς τον Οκτώβριο με τους Θοδωρή Αθερίδη, Άλκι Κούρκουλο και Γιώργο Πυρπασόπουλο, σε μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.

Η ακριβή αγορά του ως επιλογή του ενός, θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους και θα οδηγήσει σε αναθεωρήσεις.

Από 5/10, Μικρό Παλλάς, Στοά Σπυρομήλιου και Αμερικής 2, Κέντρο

Blue Jasmine

Με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ράντου, η οποία έχει αναλάβει και τη θεατρική διασκευή του έργου, το βραβευμένο Blue Jasmine του Γούντι Άλεν ανεβαίνει από τον Οκτώβριο στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Η υπόθεση αφορά μια πλούσια χρεοκοπημένη Νεοϋορκέζα, την Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Η ταινία έλαβε 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ανεπανάληπτη ερμηνεία της Κέιτ Μπλάνσετ, ενώ βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα, το Bafta και το Screen Actors Guild Award. Το σενάριο στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του Λεωφορείο ο Πόθος.

Οκτώβριος 2018, Διάνα, Ιπποκράτους 7

Ερωτευμένος Σαίξπηρ

Το θεατρικό έργο που βασίζεται στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του 1998, «Skakespeare in love», θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε σκηνή της Αθήνας ο Γιάννης Κακλέας, από τον Οκτώβριο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Πρόκειται για μία φανταστική ιστορία από τη ζωή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η παράσταση, με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Έλλη Τρίγγου έχει στον κεντρικό της άξονα μια ερωτική ιστορία, ωστόσο αποτελεί και φόρο τιμής στο το ίδιο το θέατρο και τους ανθρώπους του, ενώ παρουσιάζει με γλαφυρό την ακμή του αγγλικού θεάτρου.

Από 17/10, Ελληνικός Κόσμος-Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Γιούγκερμαν

«Ο Γιούγκερμαν, αυτός ο θεόθεν αριστοκράτης και αλήτης, θα κυνηγήσει με αυτοκαταστροφική μανία τον πλούτο, τη δόξα, την εξουσία, τις γυναίκες, θα τα κατακτήσει όλα, για να συνειδητοποιήσει μέσω του συγγραφέα Καραμάνου, πως για τον καθένα μας μονάχα ένα κορίτσι υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο» σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Τάρλοου που ανεβάζει το ομώνυμο έργο με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Στάνκογλου, τον Χρήστο Μαλάκη, τη Ζέτα Μακρυπούλια και τη Θάλεια Σταματέλου.

Το μυθιστόρημα του Καραγάτση στο οποίο είναι βασισμένη η παράσταση γράφτηκε το 1938, δύο χρόνια μετά τη Χίμαιρα και απεικονίζει με γλαφυρότητα την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της μεσοπολεμικής Ελλάδας και καταθέτει την οπτική του γύρω από τη μπολσεβίκικη επανάσταση, τον κομμουνισμό, το τσαρικό καθεστώς.

28/11 - 31/5, Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads 2: Η επίσημη ανακοίνωση για την επιστροφή του! (video)

Χτυποκάρδια στο θρανίο

56 χρόνια μετά την τεράστια κινηματογραφική και θεατρική επιτυχία του «Χτυποκάρδια στο Θρανίο» ο Λάκης Λαζόπουλος ανεβάζει τη δημοφιλή κωμωδία αυτό το φθινόπωρο στο θέατρο Ήβη.

Τον ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη θα αναλάβει η Κατερίνα Γερονικολού ενώ τον ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Στην παράσταση συμμετέχουν και οι: Μάρω Κοντού, Νικος Γαλανός και Κώστας Βουτσας.

Από 25/10, Ήβη, Σαρρή 27

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share