Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι «Δαιμονισμένοι» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Εθνικό Θέατρο

2 Φεβρουαρίου 2017
Οι «Δαιμονισμένοι» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο στη σκηνή Κοτοπούλη – REX, που στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του θεάτρου αποτελεί πλατφόρμα συνομιλίας με τις άλλες παραστατικές τέχνες, παρουσιάζει -σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή- μια παράσταση βασισμένη στο κορυφαίο μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι.

Δώδεκα ηθοποιοί, πέντε μουσικοί και μια λυρική τραγουδίστρια συνδιαλέγονται επί σκηνής και δημιουργούν ένα ψηφιδωτό διαφορετικών τεχνών, ερμηνεύοντας ένα θεατρικό ορατόριο.



Στο πιο πολιτικό έργο του, ο Ντοστογιέφσκι πλάθει μια μοναδική ανθρώπινη τοιχογραφία που αναδύεται σε μια εποχή κρίσης και αντανακλά μια κοινωνία σε μετάβαση. Τα προσωπικά πάθη, οι ιδεολογικές συγκρούσεις και τα ηθικά διλήμματα συμπλέκονται σε ένα μυθιστόρημα καταιγιστικής δράσης και βαθύτατης ψυχογραφικής ακρίβειας. Η παράσταση εξερευνά ιδιαίτερους τρόπους σκηνικής αφήγησης αξιοποιώντας τη χορικότητα και τη μουσική υπόσταση του δραματικού λόγου, σε μια απόπειρα ανατομίας της δικής μας «δύσκολης» εποχής.

Ιnfo

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€, 10€ (φοιτητικό)
Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13€

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Θέλετε να μαθαίνετε όλα τα θεατρικά νέα για τις σκηνές της πόλης αλλά και να κερδίζετε προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις; Τότε κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook, αποκλειστικά για την κατηγορία ΘΕΑΤΡΟ!

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share