Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το γνωρίζατε; Ιδού γιατί ο κέρσορας του ποντικιού γέρνει αριστερά

Απίστευτο!

28 Νοεμβρίου 2018 19:11
Το γνωρίζατε; Ιδού γιατί ο κέρσορας του ποντικιού γέρνει αριστερά

Μπορεί να βρισκόμαστε στα τέλη του 2018 και οι υπολογιστές να τείνουν να αντικαθιστούν σχεδόν τα πάντα στις ζωές μας, ωστόσο «σέρνουν» ακόμη κάποια χαρακτηριστικά εδώ και δεκαετίες, όπως για παράδειγμα ο… λοξός κέρσορας του ποντικιού.

Είχατε λοιπόν αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο κέρσορας του ποντικιού γέρνει προς τα αριστερά;

Η απάντηση έρχεται από τον κομπιουτερά Bart Gijssens και βρίσκει τις ρίζες της στην εποχή που ο κόσμος των PC ήταν «πιξελιασμένος».

Ο κέρσορας του ποντικιού, λοιπόν, ήταν μια πατέντα του Douglas Englebart από το 1968 και στην αρχική του μορφή το βελάκι έδειχνε προς τα πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αποχώρησα γιατί ο Πλούταρχος δεν..." Απίστευτη δήλωση από πασίγνωστο Έλληνα τραγουδιστή!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο! Tο’ ξερες; Δες ποιος κρυβόταν πίσω από την φωνή του Big Brother…

Η Xerox έφτιαξε το 1970 το ερευνητικό της κέντρο, το Xerox PARC (Palo Alto Research Center), για να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία, μόνο που ο κέρσορας χανόταν μέσα στον γεμάτο πίξελ ηλεκτρονικό κόσμο της εποχής. Έτσι, έφτιαξε έναν δικό της ηλεκτρονικό υπολογιστή το 1973, τον Xerox PARC, όπου ο κέρσορας ήταν πια λοξός. Κι αυτό γιατί είχαν ήδη βρει πως η χαμηλή ανάλυση των οθονών της εποχής έκρυβε τον κατακόρυφο κέρσορα. Όταν αυτός είχε όμως γωνία 45 μοιρών, ήταν απείρως πιο ευδιάκριτος στο εκάστοτε περιβάλλον.

Ο Englebart έδωσε κλίση στον κέρσορα και από αυτόν τον δανείστηκαν τόσο ο Steve Jobs όσο και ο Bill Gates για τα δικά τους μηχανήματα.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share