Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Instagram: Tέλος οι ψεύτικοι followers!

Θλίψη για πολλούς!

21 Νοεμβρίου 2018 10:15
Instagram: Tέλος οι ψεύτικοι followers!

Πολλοί χρήστες του Instagram που αυτοαποκαλούνται «influencers» στηρίζουν ένα τεράστιο μέρος του προφίλ τους και των followers τους σε fake accounts! Είναι μια «τεχνική» που ακολουθούν πολλοί σε Ελλάδα κι εξωτερικό για να φαίνεται ότι έχουν πολύ μεγάλο κοινό. Φυσικά, κάποιος που έχει λίγη παραπάνω εμπειρία στα social media, μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει πότε ένα προφίλ έχει ψεύτικους followers, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους σταματάει απ’ τα να συνεχίζουν να προσθέτουν χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς στη λίστα με τους followers.
Γι’ αυτό το Instagram αποφάσισε επιτέλους να κάνει κάτι για όλα αυτά τα ψεύτικα προφίλ, τα ψεύτικα likes και comments. Τέλος οι ψεύτικοι followers στο Instagram ή τουλάχιστον αυτός είναι ο σκοπός της ομάδας που ανέπτυξε η εταιρεία με στόχο να μειώσει τα φαινόμενα με τους wanna-be influencers που βασίζονται σε χιλιάδες ψεύτικους followers.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: GNTM: Το πρώτο μήνυμα της Ιωάννας Σαρρή μετά την αποχώρηση!

H εν λόγω ομάδα του Instagram κήρυξε… πόλεμο ενάντια στις third-party εφαρμογές που βοηθούν τους wanna-be «influencers» να αποκτήσουν μεγαλύτερο κοινό μ’ αυτό τον τρόπο.

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση του Instagram, όλες αυτές οι εφαρμογές που δημιουργούν ψεύτικα likes, follows και σχόλια παραβιάζουν τους Όρους Χρήσης του Instagram και γι’ αυτό θα μπλοκάρονται.

Την ίδια στιγμή, όσοι χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους third-party εφαρμογές θα λαμβάνουν άμεσα ένα μήνυμα που θα τους ενημερώνει ότι αφαιρέθηκαν τα ψεύτικα likes, follows και comments που είχαν καταγραφεί στους λογαριασμούς τους και επιπλέον θα τους ζητείται να αλλάξουν το password τους.
Όλο αυτό θα γίνει με τη βοήθεια ενός νέου αλγορίθμου μηχανικής μάθησης που εντοπίζει ποιοι λογαριασμοί χρησιμοποιούν τις third-party εφαρμογές, οι οποίες ζητούν και το password του χρήστη για να πραγματοποιούν ψεύτικες αλληλεπιδράσεις εκ μέρους τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκλαβενίτης: Η απίστευτη είδηση που εκτοξεύει την κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ!

Σύμφωνα με το Instagram, όσοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές, θα έχουν επιπτώσεις στην εμπειρία χρήσης της εφαρμογής, όπως είναι η περιορισμένη πρόσβαση στις λειτουργίες του Instagram.

Φυσικά, όσο ωραίο και ν’ ακούγεται όλο αυτό, άλλο τόσο δύσκολο είναι. Ας ελπίσουμε, όμως, ότι θα σταματήσουμε να βλέπουμε λογαριασμούς με 50.000 followers και… 120 likes στα posts!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share