Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ποσό - μαμούθ! Πόσα εκατομμύρια ευρώ δίνουν οι Έλληνες για τα νέα iPhone 6;

4 Νοεμβρίου 2014
Ποσό - μαμούθ! Πόσα εκατομμύρια ευρώ δίνουν οι Έλληνες για τα νέα iPhone 6;

Εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες 10.000 iPhone 6

Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες συμπολίτες μας και έχει γονατίσει εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά, ίλιγγο προκαλεί το αστρονομικό ποσό των 37 εκατ. ευρώ, που θα διαθέσει μέρος του ελληνικού λαού για να αποκτήσει τα νέα μοντέλα κινητών iPhone της Apple.

Είναι απίστευτο άλλα άκρως… ελληνικό. Σε καιρό άγριας λιτότητας περισσότεροι από 50.000 Έλληνες διαθέτουν 37.000.000 ευρώ για να αποκτήσουν το νέο αλλά άκρως «αλμυρό» iPhone 6.

Μόλις τρεις ημέρες μετά την κυκλοφορία τους στα ελληνικά εμπορικά καταστήματα τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 plus πρόλαβαν να εξαντληθούν. Από την περασμένη Παρασκευή, που έγινε η πολύκροτη πρεμιέρα τους στη χώρα μας , μέχρι χθες περισσότερες από 10.000 συσκευές έγιναν ανάρπαστες.

Ενδεικτικό σύμφωνα με το kontra είναι το γεγονός ότι μία εβδομάδα πριν την επίσημη κυκλοφορία τους στην Ελλάδα, οι προ-παραγγελίες των νέων iPhone ξεπέρασαν τις 5.000 ενώ οι πωλήσεις τους σύμφωνα με τους προμηθευτές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50.000 τεμάχια μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε συσκευή iPhone 6 κοστίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 739 ευρώ και 859 ευρώ αντίστοιχα για τα iPhone 6 plus, τότε το συνολικό ποσό που θα δώσουν οι Έλληνες για να αποκτήσουν την… «τελευταία λέξη» της τεχνολογίας ξεπερνούν κατά πολύ τα 37 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ ο αμερικανικός κολοσσός έχει ήδη δρομολογήσει τη διάθεση δύο ακόμα νέων προϊόντων την Άνοιξη. Οπότε τα ποσά αυτά αναμένεται να εκτιναχθούν σε νέα δυσθεώρητα ύψη.

Νωρίτερα, κάποιες προνοητικές αλυσίδες καταστημάτων είχαν φροντίσει να ρίξουν αισθητά τις τιμές στις συσκευές της αμέσως προηγούμενες έκδοσης (iPhone 5) με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν και αυτές από τα ράφια.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share