Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

12 πράγματα που δε γνωρίζεις για το Μόνος στο σπίτι όσες φορές και αν το έχεις δει!

Ποια είναι;

26 Νοεμβρίου 2018 14:48
12 πράγματα που δε γνωρίζεις για το Μόνος στο σπίτι όσες φορές και αν το έχεις δει!

Έχω στο μυαλό μου πολλές ταινίες, τις οποίες ενώ εγώ θεωρώ φοβερές, κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να κάτσουν ούτε λεπτό να τις δουν. Σε αυτή την κατηγορία σίγουρα δεν ανήκει μία. Το all time classic των Χριστουγέννων, το «Home Alone»! Πρόκειται για την πλέον ταυτισμένη με την εν λόγω γιορτή του χρόνου, κινηματογραφική επιτυχία. Μικροί και μεγάλοι, παραμονή Χριστουγέννων (κι όχι μόνο)μαζεύονται στους καναπέδες των σαλονιών και την παρακολουθούν με το ίδιο κι αμείωτο ενδιαφέρον, γελώντας σαν μικρά παιδιά παρόλο που την έχουν δει τουλάχιστον …10 φορές!

Κι όμως, υπάρχουν πράγματα που ακόμη και οι πιο μυημένοι φαν, δε γνωρίζουν. Θέλετε αποδείξεις για τα λεγόμενά μου; Μάθετε λοιπόν ότι:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alpha: Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη!

1.Η φωτογραφία της κοπέλας του Μπαζ, την οποία ο Κέβιν βρήκε στο δωμάτιό του δεν ήταν …κοπέλας. Ο σκηνοθέτης θεώρησε ιδιαίτερα σκληρή μία τέτοια κριτική προς κάποιο κορίτσι και έτσι αποφάσισε να ντύσει και να βάψει κατάλληλα ένα αγοράκι!

Με αυτό τον τρόπο αντιμετώπισε τα ψυχικά τραύματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν.

2. Ο Κέβιν έριξε μία ματιά και στα περιοδικά του αδερφού του. Επικεντρώθηκε στο Playboy του Ιουλίου του 1989 όπου εξώφυλλο ήταν η Erika Eleniak!

3. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αρνήθηκε να υποδυθεί τον Χάρι. Ευτυχώς θα σκεφτούν μερικοί, διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα είχαμε την εξής εικόνα:

4. Το “Angels with Filthy Souls” δεν είναι πραγματική, αλλά μία φανταστική γκανγκστερική ταινία. Δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για χατίρι του σεναρίου στο «Home Alone». Γιατί οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά.

5. Ο John Candy πήρε μέρος μονάχα σε μία ημέρα γυρισμάτων. Αν και πρόκειται για ένα γεμάτο 23ωρο, βρήκε την όρεξη να αυτοσχεδιάσει κιόλας. Η ιστορία του ξεχασμένου γιου του σε μία κηδεία δεν υπήρχε πουθενά στο αρχικό σενάριο. Μπήκε στο πετσί του ρόλου για τα καλά ο John…

6. Στη σκηνή όπου ο Χάρι δαγκώνει το δάχτυλο του Κέβιν, ο Joe Pesci άφησε πραγματικό σημάδι στον Macaulay Culkin! Η εκδίκηση για το ξύλο που του επιφύλασσε το σενάριο προφανώς…

7. Ο Daniel Stern συμφώνησε να τοποθετηθεί η ταραντούλα μονάχα μία φορά στο πρόσωπό του. Η πραγματική δυσκολία της σκηνής ωστόσο, έγκειται στο γεγονός πως ο ηθοποιός έπρεπε να μιμηθεί το ουρλιαχτό καθώς σε διαφορετική περίπτωση η φωνή θα φόβιζε το έντομο. Έτσι ο ήχος ενσωματώθηκε αργότερα.

8. Aυτή η ερμηνεία στον «Uncle Buck» έδωσε τον ρόλο στον Macaulay Culkin:

9. To σπίτι της οικογένειας McCalister υπάρχει στα αλήθεια.

10. Η ιδέα του τρομακτικού γείτονα «Οld Man Marley» δεν υπήρχε στο αρχικό σενάριο. Προστέθηκε στην συνέχεια από τον σκηνοθέτη Chris Colombus κι εξελίχθηκε σ’ έναν από τους πλέον διδακτικούς ρόλους της ταινίας.

11. O ρόλος του Joe Pesci «λογοκρίθηκε» αρκετές φορές. Για αυτό και τα «f.**ck» μετατράπηκαν σε «fridge»!

12. Το αρχικό σενάριο περιλάμβανε σκηνή όπου το σπίτι «ζωντάνευε» και προσπαθούσε να επιτεθεί στον Kevin. Η ιδέα κόπηκε ωστόσο, για να μοιάζει πιο αληθοφανής η ταινία και να προσεγγίσει μεγαλύτερο εύρος κοινού. Αν και τελικά, έμεινε το παρακάτω στιγμιότυπο (εξίσου τρομακτικό):

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη μάχη με την κατάθλιψη για την Έλενα Παπαρίζου!

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share