Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

12 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για το «La Casa De Papel»

Δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα!

4 Οκτωβρίου 2018 16:43
12 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για το «La Casa De Papel»

Το La Casa de Papel το γνωρίζεις, δε χρειάζεται να ρωτήσουμε καν γι’ αυτό. Όπως ούτε και να προειδοποιήσουμε για spoilers πια! Κατά πάσα πιθανότητα κάηκες για να το δεις μέσα σε 2-3 ημέρες, οπότε ξέρεις πολύ καλά τι γίνεται.

Αυτό που μένει να μάθεις είναι μερικά facts γι’ αυτό που ίσως να μην έχει πάρει ούτε το αυτί σου ούτε το μάτι σου.

Όπως κάθε σειρά λοιπόν, που παίρνει τόσο τεράστιες διαστάσεις, κι αφού βάζει τους φανς της σε αναμονή μέχρι την επόμενη σεζόν, έτσι κι αυτή σου δημιουργεί μια μεγάλη ανάγκη να μάθεις όσο το δυνατόν περισσότερα γίνεται. Θες να την ξεψειρίσεις όσο δεν πάει, να καταλάβεις από πού προέκυψαν ορισμένα πράγματα, να ανακαλύψεις την ιστορία πίσω από κάθε χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητές του και πάει λέγοντας…

Να μη μάθεις δηλαδή λίγα παραπάνω πραγματάκια για τον αγαπημένο σου Προφεσόρ ή την (όχι το ίδιο αγαπημένη) Τόκιο; Να μην πωρωθείς ακόμα περισσότερο για την επόμενη σεζόν; Για την οποία παρεμπιπτόντως μόνο μαντεψιές μπορούμε να κάνουμε για το τι θα φέρει.

Ως τότε όμως, μπορείς να διαβάσεις μερικές ενδιαφέρουσες κι απίστευτες πληροφορίες που μέχρι τώρα αγνοούσες για τo La Casa de Papel, αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ:

1 Κόκκινο: το χρώμα του πάθους και του… Νταλί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μας δουλεύουν μέσα στην μούρη μας: Ποια πασίγνωστη Ελληνίδα πήγε χτες στο Next Top Model και έκαναν πως δεν την ήξεραν! (video)

Το κόκκινο ήταν ένα χρώμα που χρησιμοποιούσε συχνά στους πίνακές του ο Salvador Dali. Ωστόσο είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται αρκετά και στη σειρά, με το τηλέφωνο, τα μεγάφωνα και τις φόρμες να αποτελούνχαρακτηριστικά παραδείγματα. Μαζί λοιπόν και με τις μάσκες που φορούσαν οι πρωταγωνιστές κατά τη ληστεία, χρησιμοποιήθηκαν ως αφιέρωμα στον διάσημο Ισπανό ζωγράφο.

#2 Η σειρά θα παιζόταν για μία σεζόν αρχικά, μέχρι που ανέλαβε το Netflix

Το La Casa De Papel αρχικά έπαιξε στο ισπανικό κανάλι Antena 3 και προοριζόταν για 15 επεισόδια συνολικά, με το καθένα να διαρκεί 70 λεπτά, δηλαδή πάνω από μία ώρα. Στην τηλεόραση προβλήθηκαν πρώτα τα 9 και ύστερα έγινε ένα μικρό διάλειμμα μέχρι να παίξουν και τα υπόλοιπα 6. Το Netflix όμως, στην προσπάθειά του να φέρει τη σειρά στα μέτρα του κοινού του, τα προσάρμοσε έτσι ώστε να διαρκούν κατά μ.ο 45 λεπτά, δημιουργώντας μ’ αυτόν τον τρόπο 2 σεζόν με 13 και 9 επεισόδια αντίστοιχα. Πάντως εμείς είτε έτσι είτε αλλιώς, πάλι σε δυο μέρες θα τη βγάζαμε τη σειρά.

#3 Λήστεψαν το Νομισματοκοπείο, αλλά είναι σαν να μην το λήστεψαν…

Αλλιώς. Το Νομισματοκοπείο ήθελαν να «ληστέψουν», αλλά επειδή το ίδιο το ίδρυμα δεν τους το επέτρεψε, το έκαναν μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας της Ισπανίας. Η εξωτερική όψη του κτιρίου που βλέπεις σε κάποιες σκηνές δηλαδή, δεν ανήκει στο Νομισματοκοπείο, αλλά στο ΕΣΕ. Ενώ τα εσωτερικά γυρίσματα έγιναν κι αυτά σε άλλο χώρο, συγκεκριμένα σε στούντιο. Με άλλα λόγια, δε μάθαμε ποτέ πώς είναι το Νομισματοκοπείο της Ισπανίας ούτε από έξω, αλλά ούτε και μέσα…

#4 Δεν τυπώθηκαν στ΄αλήθεια χρήματα κατά τη διάρκεια της ληστείας (δυστυχώς)

Το Νομισματοκοπείο είχε βαλθεί να χαλάσει τη δουλειά από ό,τι φαίνεται… Αυτή τη φορά μη επιτρέποντας στην παραγωγή να χρησιμοποιήσει τα μηχανήματά τους για λόγους ασφαλείας. Γι’ αυτόν το λόγο λοιπόν, η παραγωγή στράφηκε για βοήθεια στην ABC, μια εφημερίδα της Ισπανίας, η οποία δάνεισε το χώρο και τα πιεστήρια της στη σειρά, για να τυπώσει… papel που θα είχε τη μορφή χρήματος. Συνολικά τυπώθηκαν 2.600 στοίβες χαρτονομισμάτων!

#5 Το αρχικό σενάριο ήθελε όλους τους ληστές να αργοπεθαίνουν από μια ανίατη ασθένεια

Έτσι δε θα στεναχωριόσουν μόνο για τον Berlin… Αλλά από την άλλη, και γιατί να έκαναν τελικά τη ληστεία; Μόνο και μόνο για τη φάση; Σίγουρα βέβαια, θα τους ήταν πιο εύκολο να πάρουν το ρίσκο, αφού… ποιος ζει ποιος πεθαίνει αύριο!Όπως και να έχει, υποτίθεται πως εκείνο που θα ένωνε τους πρωταγωνιστές σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, θα ήταν μια σοβαρή αρρώστια (όπως αυτή του Berlin).

6 Oslo, Moscow, Nairobi ή…

… Valencia, Chernobil, Cameroon; Εσύ ποιο ψευδώνυμο προτιμάς για τον καθένα αντίστοιχα; Άστο, όποιο και να προτιμάς, μικρή η σημασία, μιας και η επιλογή έχει γίνει ήδη και ο κόσμος τους έχει μάθει με τα πρώτα. Ωστόσο προτού γίνει αυτή η επιλογή, οι πόλεις Valencia, Chernobil, Cameroon έπαιζαν σαν ενδεχόμενα και ειδικά το Chernobil στον Berlin θα ταίριαζε γάντι!

7 Έχει και η Tokyo τα fashion icon της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές στιγμές για την Ελεονώρα Μελέτη: Ζητάει επειγόντως βοήθεια γιατί...

Κάτι σου λέει το όλο λουκ της Tokyo, έτσι; Το μαλλάκι της, το τσόκερ της, κάτι σου θυμίζουν σίγουρα (αν έχεις δει την ταινία Leon: The Professional, βέβαια). Η μικρή Matilda λοιπόν, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την Úrsula Corberó, η οποία όπως παραδέχτηκε, διαβάζοντας το σενάριο και βλέποντας τις στολές, αποφάσισε να κάνει τα μαλλιά της όπως τα είχε η 13χρονη τότε Natalie Portman για τον ρόλο, ώστε να δώσει ένα πιο άγριο λουκ στο χαρακτήρα της και να τονίσει τα μάτια της.

#8 Ο Profesor έπαιζε ριψοκίνδυνη μπαλίτσα

Η μουσική εκείνη που έπαιξε ο Profesor στην Raquel για να ολοκληρώσει τη ρομαντική βραδιά τους, ονομάζεται «The Entertainer» κι αποτελεί το theme song της ταινίας «The Sting», η οποία όλως τυχαίως μιλάει για μια ληστεία. Τα ομολόγησε όλα ο Profesor, δεν κατάλαβε τίποτα η Raquel που ζούσε τον έρωτά της…

#9 Και ναι, ο Profesor και ο Berlin είναι αδέρφια!

Ο Alvaro Morte (aka Profesor) εξήγησε πως το πρωτότυπο σενάριο δεν ήθελε τους δύο χαρακτήρες να είναι αδέρφια. Ωστόσο στην πορεία, οι δυο ηθοποιοί ζήτησαν από την παραγωγή να προσαρμόσουν το σενάριο έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον μία υποψία ότι οι δύο τους έχουν συγγένεια. Στη συνέχεια όμως, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας των ρόλων, οι δύο ηθοποιοί δημιούργησαν μία δική τους ιστορία πίσω από τη σχέση Profesor-Berlin, με τον δεύτερο να είναι ο μεγαλύτερος αδερφός, όπου ο πατέρας του άφησε αυτόν και τη μητέρα του για να είναι μαζί με τη μητέρα του Profesor.

10 Όλα τα μεγάλα μυαλά έχουν τους ψυχαναγκασμούς τους

Και σαν μεγάλο μυαλό που είναι ο Profesor δε θα μπορούσε να μην έχει κι αυτός έναν. Θα πρόσεξες κι εσύ φαντάζομαι αυτό το τικ που είχε με τα γυαλιά του, τα οποία διόρθωνε κάθε τρεις και λίγο και μάλιστα με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Tο περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως δεν πρόκειται για τικ του χαρακτήρα, αλλά του ίδιου του ηθοποιού, ο οποίος επειδή ακριβώς στην πραγματική του ζωή δε φοράει γυαλιά, είχε μια ενόχληση και συνεχώς τα έφτιαχνε. Αλλά μιας και προσέθετε μια νευρικότητα στον Profesor η οποία του ταίριαζε απόλυτα, είπαν να το κρατήσουν.

11 Τι να κρύβεται άραγε πίσω από αυτό το γέλιο;

Δύο… γέλια έχουν απασχολήσει τον κόσμο τόσο πολύ, με το πρώτο να είναι της Mona Lisa και το δεύτερο του Denver! Για το πρώτο ακόμα το ψάχνουμε, για το δεύτερο μάθαμε ότι πρόκειται για ψευτιά, για τις ανάγκες του ρόλου δηλαδή. Το γέλιο αυτό προϋπήρχε στο σενάριο, που σημαίνει πως οποιοσδήποτε ηθοποιός κι αν επιλεγόταν για το ρόλο του Denver, θα έπρεπε να υιοθετήσει κι αυτό το ηλίθιο γέλιο.

12 Η Nairobi είναι τυπάρα και έξω από τη σειρά

Η Alba Flores μπορεί να μην ήταν γνωστή στη χώρα μας πριν την αγαπήσουμε ως Nairobi, ωστόσο στη δική της χώρα ήταν διάσημη πολύ πριν αναλάβει τον οποιοδήποτε ρόλο. Ανιψιά πασίγνωστης τραγουδίστριας, Rosario Flores, και κόρη του τραγουδιστή Antonio Flores, ο οποίος αυτοκτόνησε στα 33 του με υπερβολική δόση ναρκωτικών, η Alba Flores γνώρισε από μικρή τα φώτα της δημοσιότητας, παραμένει ωστόσο ταπεινή. Kάτι ακόμα που μπορεί να σου διέφευγε για αυτή είναι πως στην κανονική της ζωή είναι ομοφυλόφιλη και μάλιστα κυκλοφορεί με τον δεσμό της, χωρίς να το κρύβει.

neopolis.gr

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share