Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επιστρέφει ο Jonhy English με νέα αποστολή και τρίτο κύκλο!

Δείτε το τρέιλερ του Jonhy English 3!

5 Απριλίου 2018 10:13
Επιστρέφει ο Jonhy English με νέα αποστολή και τρίτο κύκλο!

Η αναπάντεχη κινηματογραφική επιστροφή του Rowan Atkinson θα γίνει μέσω του franchise του πιο γκαφατζή μυστικού πράκτορα, Johnny English.

Ο Rowan Atkinson για τους περισσότερους είναι απλά ο Mr Bean, αλλά στην τεράστια καριέρα του ο Βρετανός ηθοποιός έχει αποδείξει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους το απύθμενο ταλέντο του στην κωμωδία.

Ένας από τους πιο εμβληματικούς κωμικούς ρόλους του -πέραν του συχνά ανυπόφορου Mr Bean- ήταν αυτός τεσσάρων διαφορετικών μελών της αριστοκρατικής οικογένειας Blackadder, στις τέσσερις ομώνυμες σειρές της δεκαετίας του ’80, οι οποίες ταξίδεψαν από έναν εναλλακτικό βρετανικό Μεσαίωνα μέχρι τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο..

Πιο πρόσφατα, η ικανότητα του Βρετανού κωμικού να «μιλά» στα πλήθη των σινεφίλ επιβεβαιώθηκε με τον ρόλο του ως ο ανίκανος αλλά παραδόξως αποτελεσματικός κατάσκοπος Johnny English, σε δύο ταινίες, η δεύτερη εκ των οποίων, το 2011, ήταν η τελευταία χολιγουντιανή δουλειά του για τη μεγάλη οθόνη.

Ο Johnny English εν δράσει

Βέβαια, ο Rowan Atkinson όσο κι αν έχει ταυτιστεί με την κωμωδία, ήταν ανέκαθεν το ίδιο ταλαντούχος και σε δραματικούς ρόλους και πρόσφατα, επέστρεψε στην τηλεόραση στον ρόλο του Γάλλου ντετέκτιβ Jules Maigret με τη μίνι σειρά εποχής Maigret.

Στα πλαίσια της προώθησης του Maigret, ο μεγάλος ηθοποιός αποκάλυψε τον περασμένο μήνα, στην εφημερίδα The Sun, ότι παρά τον ρόλο του στη δραματική σειρά, δεν έχει γυρίσει την πλάτη του στην κωμωδία και πως αφού πρόσφατα υποδύθηκε ξανά τον Mr Bean για μία κινέζικη παραγωγή, σκοπεύει να ετοιμάσει μία τρίτη ταινία για τον Johnny English.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά: Μετά το Δώρο Πάσχα έξτρα επίδομα από 500 έως 2.100 ευρώ!

Τώρα, το Chortle αποκαλύπτει ότι η προ-παραγωγή για το Johnny English 3 έχει ξεκινήσει και πως τα γυρίσματα σχεδιάζεται να ξεκινήσουν αυτό το φθινόπωρο, ώστε η ταινία να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2018.

Για τους νεότερους, να θυμίσουμε ότι ο Johnny English είναι ένας μυστικός πράκτορας και κατάσκοπος της φανταστικής MI7 (ποια MI6 και πράσινα άλογα), ο οποίος δεν έχει καμμία πραγματική ικανότητα, πέρα από το ταλέντο του να μπλέκει σε γκάφες και εξωφρενικές περιπέτειες, χάρη στην υπερβολική και αδικαιολόγητη βάσει πραγματικότητας αυτοπεποίθησή του.

Παρόλα αυτά, χάρη στην τύχη ή στους καημένους τους συνεργάτες του οι οποίοι πασχίζουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να βάλουν σε τάξη το χάος που προκαλεί ο English, καταφέρνει από το πουθενά να γίνεται ήρωας και να φέρνει εις πέρας απίθανες αποστολές.

Οι δύο ταινίες με τον Johnny ποτέ δεν έπεισαν τους κριτικούς, αλλά κατάφεραν τόσο η πρώτη του 2003 όσο και η δεύτερη του 2011, να αποτελέσουν μια υπολογίσιμη δύναμη στο box office, γιατί όπως είπαμε, ο Atkinson έχει οικοδομήσει μία σχέση λατρείας με το κοινό.

Βέβαια, η ανεξήγητη για τους κριτικούς επιτυχία του Johnny English οφείλεται μάλλον και στο γεγονός ότι ο ήρωας σατιρίζει χωρίς τακτ έναν διάσημο συνάδελφο του πράκτορα, τον πολύ James Bond, στη συνταγή σοβαροφάνειας του οποίου, αν προστεθούν οι πινελιές της αδεξιότητας του Mr Bean, δημιουργείται από το πουθενά μια ένοχη απόλαυση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Παρασκήνιο: Αντιμέτωποι με την παραγωγή οι Μαχητές! Η κλοπή και οι παίκτες που κινδυνεύουν με ποινή!

Ο ίδιος ο Atkinson έχει πει ότι βρίσκει την υπερβολή του Johnny English, μάλλον ρεαλιστική ή τουλάχιστον πιο ρεαλιστική από αυτήν του James Bond, ο οποίος ουσιαστικά είναι ένας υπεράνθρωπος. Και δεν έχει κι άδικο.

Ετοιμαζόμαστε, λοιπόν, εφτά χρόνια μετά την πρώτη «Επιστροφή» του English, για μία ακόμα, μέσα στο 2018 (είναι άραγε τυχαίο ότι αναδύεται ανά εφταετία ή είναι κι αυτό ένα χτύπημα στον… 007;).

Όχι κι άσχημα για έναν χαρακτήρα, ο οποίος ουσιαστικά «γεννήθηκε» στα 90’s μέσα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις της τράπεζας Barclay’s στις οποίες ο Atkinson, υποδυόταν τον πράκτορα της MI5, Richard Latham. Είναι με βάση τα αστεία εκείνων των διαφημίσεων που δημιουργήθηκε η πρώτη ταινία του Johnny English.

Προς το παρόν, λεπτομέρειες για την πλοκή ή το cast του Johnny English 3 δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί, ωστόσο μπορούμε να ποντάρουμε ότι θα δούμε μερικά γνωστά ονόματα. Το cast των προηγούμενων ταινιών περιελάμβανε μεταξύ άλλων ηθοποιούς όπως τον John Malcovich, τη Rosamund Pike, την Gillian Anderson και τον Dominic West.

Μάλιστα κυκλοφόρησε και το τρέιλερ! Δείτε το στο Athensmagazine.gr:

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share