Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Wonder: Το "θαύμα" της ζωής και η ταινία που θα σε κάνει να ξανασκεφτείς τα πραγματικά σου προβλήματα!

Γιατί είναι η καλύτερη ταινία "θαύμα" που έχω δει ποτέ;

28 Μαρτίου 2018 19:40
Wonder: Το
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Wonder ή σε απλή μετάφραση θαύμα! Το θαύμα της ζωής, το θαύμα της επιβίωσης, το θαύμα της καθημερινότητας! Τι είναι θαύμα και αν πιστεύει ο καθένας στα θαύματα μπορεί να το κρίνει από την δική του οπτική γωνία! Όμως η ταινία Wonder που προβάλεται στις αίθουσες εδώ και μερικούς μήνες αποτελεί ένα κινηματογραφικό θαύμα!

Πιο επίκαιρη απο ποτέ, σε μια εποχή που ο εκφοβισμός ζει και βασιλεύει ειδικά σε ευαίσθητες ηλικίες, η συγκεκριμένη ταινία έρχεται να προβάλει την δυσάρεστη αλήθεια αλλά και την πίστη που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος στις δυνατότητές του!

Βγαλμένη κυριολεκτικά μέσα στην ζωή δεν μπορείς παρά τα ταυτιστείς με τον χαριτωμένο Auggie! To Wonder αποτελεί έναν κινηματογραφικό καταιγισμό κοινωνικών μηνυμάτων για την αγάπη, τη φιλία, το θάρρος, την αυτοεκτίμηση και κυρίως το ζήτημα του bullying και τη δυσκολία των ανθρώπων να δεχτούν οτιδήποτε διαφορετικό από τα δικά τους δεδομένα.

Ο πρωταγωνιστής του... θαύματος, είναι ένα παιδί το οποίο έχει γεννηθεί με κρανιακή δυσμορφία! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην πηγαίνει σχολείο και η μητέρα του να αναλαμβάνει τον ρόλο της δασκάλας! Όμως κάποια στιγμή θα φτάσει το πλήρωμα του χρόνου! Η στιγμή που θα πρέπει να κοιτάξει την ωμή πραγματικότητα! Πως θα αντιδράσουν όμως οι νέοι του συμμαθητές, όταν θα πάρει η οικογένειά του την μεγάλη απόφαση να τον στείλουν στα θρανιά, στην... ασυνήθιστη αυτή γνωριμία; Θα καταφέρει τελικά ο Auggie να τον αποδεχθούν και να τον αγαπήσουν;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φουλ δράση και περιπέτεια: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας! (29/03)

Ο πρωταγωνιστής φοράει συνεχώς ένα κράνος αστροναύτη, με το οποίο δείχνει ένα χαριτωμένο παιδί γεμάτο ζωντάνια και όρεξη για ζωή. Όταν αποφασίσει όμως να το βγάλει για να πάει στο σχολείο όλοι, εκτός από την ιδιαιτερότητα στο πρόσωπό του, παρατηρούν και ένα παιδί γεμάτο ντροπή!

Το Wonder θίζει το λεπτό ζήτημα του κοινωνικού ρατσισμού που έχει ως ήρωα ένα μικρό παιδί που καλείται να κοιτάξει στα μάτια την πραγματικότητα και σίγουρα αποτελεί μια ταινία ακατάλληλη για ευαίσθητες ψυχές! Το "θαύμα" πρόκειται για ένα inspiring story, με τον σκηνοθέτη να προσθέτει και κάποια σημεία χιούμορ για να κάνει λίγο πιο ανάλαφρη την ατμόσφαιρα!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Ένας λόγος για να την δεις; Η ταινία είναι ιδανική για οικογένειες και αποτελεί ένα... βήμα για να αντιμετωπίσεις και εσύ τα δικά σου προβλήματα! Α και αν είσαι και λάτρης του γυναικείου φύλου για να απολαύσεις ακόμια μια εξαιρετική ερμηνεία της Julia Roberts, οι συστάσεις για την οποία περισσεύουν! Όσο για τον πρωταγωνιστή της "παρέας", ο Jacob Tremblay (Auggie) μας κάνει να τον αγαπήσουμε, να ταυτιστούμε μαζί του και να υποκλιθούμε στην ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει το ρόλο του παρά την ηλικία του!

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της R.J.Palacio που έκανε πάταγο στην Αμερική, έγινε best seller και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share