Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

5 πράγματα για το «Wizard of Lies» και το οικονομικό σκάνδαλο που σόκαρε την Αμερική!

28 Σεπτεμβρίου 2017 13:03
5 πράγματα για το «Wizard of Lies» και το οικονομικό σκάνδαλο που σόκαρε την Αμερική!

5 πράγματα για το «Wizard of Lies»

Mία αληθινή ιστορία για το οικονομικό σκάνδαλο που σόκαρε την αμερικανική και την παγκόσμια αγορά, μία ακόμα εξαιρετική παραγωγή της ΗΒΟ με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μισέλ Φάιφερ, έρχεται αποκλειστικά στα κανάλια novacinema.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πολυτάραχη ζωή της Αλόμα: Ο βιασμός του 9χρονου Χαράλαμπου που έγινε γυναίκα και πέθανε άνδρας! (photos)

To «Wizard of Lies», σε σκηνοθεσία του Μπάρι Λέβινσον, παρουσιάζει την άνοδο και την πτώση του Μπέρνι Μάντοφ, ο οποίος πραγματοποίησε μια παροιμιώδη χρηματιστηριακή απάτη, εμπλέκοντας ολόκληρη την οικογένειά του και, ταυτόχρονα, προδίδοντας την πίστη των Αμερικανών που θεωρούσαν το ζευγάρι του Μπέρνι και της Ρουθ Μάντοφ ως την ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου της επιτυχίας.

Διαβάστε 5 trivia:

Αληθινή ιστορία: Το σενάριο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Νταϊάνα Ενρίκες, «The Wizard of Lies: Bernie Madoff and The Death of Trust ». H 70χρονη Ενρίκες υπήρξε δημοσιογράφος ειδικευμένη στο οικονομικό ρεπορτάζ και μέχρι το 2011 αρθρογραφούσε για τους New York Times. Εχει εκδόσει τρία ακόμα βιβλία, αλλά το «Wizard of Lies» ήταν το αποτέλεσμα του ρεπορτάζ της που ξεσκέπασε το σκάνδαλο (το Δεκέμβριο του 2008) και οδήγησε στη σύλληψη του Μάντοφ. Η Ενρίκες ήταν και η πρώτη δημοσιογράφος που επισκέφτηκε τον Μάντοφ στη φυλακή (2011) και του έκανε μία αναλυτική συνέντευξη για τους Times.

Πίσω από όλα ένας Ελληνας: Δέκα χρόνια πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου, ένα Ελληνας είχε διαπιστώσει την απάτη. Αλλά δεν τον άκουσε κανείς. Το 1999, ο οικονομικός αναλυτής και ειδικός στις χρηματιστηριακές απάτες Χάρης Μαρκόπουλος (δεύτερης γενιάς Ελληνας της Αμερικής) κατέθεσε στο FBI την έρευνά του και τα συμπεράσματά του: ήταν αδύνατον η εταιρία του Μάντοφ να φέρνει τα κέρδη που υπόσχεται στους πελάτες της. Ολο αυτό ήταν μία φούσκα. Αντίγραφα της έρευνάς του πήγαν και στο υπουργείο οικονομίας αλλά και στις ειδικές υπηρεσίες οικονομικής προστασίας και ασφάλειας σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη. Αγνοήθηκε από όλους. Στο βιβλίο του « No One Would Listen» εξιστορεί τις μάταιες προσπάθειες που έκανε επί δέκα χρόνια για να προειδοποιήσει τις εν λόγω υπηρεσίες.

Μισέλ Φάιφερ – Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Είναι η τέταρτη φορά που οι δύο λαμπεροί σταρ συμπρωταγωνιστούν. Οι προηγούμενες συνεργασίες τους ήταν στα «Stardust» (2007), «New Year’s Eve» (2011) και «The Family» (2013) όπου οι ρόλοι τους ήθελαν και πάλι συζύγους.

Hθοποιοί μεθόδου: Ο Ντε Νίρο (από την εποχή του «Ταξιτζή») είναι γνωστός για το πόσο εμβαθύνει στις προετοιμασίες του για κάθε ρόλο. Θεώρησε βασικό να συναντήσει τον Μάντοφ στη φυλακή και να τον μελετήσει. Το ίδιο έκανε και η Μισέλ Φάιφερ που ήθελε να καταλάβει την ψυχολογία της εξίσου ενόχου συζύγου, που ενώ γνωρίζει τα πάντα, συνυπογράφει την καλή ζωή που της χάριζε η απάτη του άντρα της. Για αυτό και πέρασε αρκετό χρόνο συναντώντας την Ρουθ Μάντοφ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη βόμβα: Πέθανε ο πατέρας πασίγνωστου Έλληνα ηθοποιού μέσα στην φυλακή! Ήταν από τους μεγαλύτερους κακοποιούς στην χώρα!


Η πιο ανατριχιαστική σκηνή ήταν αυτοσχεδιασμός: Ο γιος του Μάντοφ, Μαρκ Μάντοφ, δεν άντεξε την ντροπή που ακολούθησε της αποκάλυψης του σκανδάλου κι αυτοκτόνησε. Η σκηνή που γύρισε ο Μπάρι Λέβινσον με τον ηθοποιό Αλεσάντρο Νιβόλα ήταν αυτοσχεδιασμός. Είχαν ακούσει ότι ο νεαρός λίγο πριν δώσει τέρμα στη ζωή του, έκανε κάποια τηλεφωνήματα (στον αδελφό του, στο δικηγόρο του κλπ) αρχικά οργισμένα και μετά απολογητικά, ήρεμα και αποχαιρετιστήρια. Ο Λέβινσον είπε στον Νιβόλα ότι μια τέτοια τραγική σκηνή δεν μπορεί να έχει σενάριο. «Μου έδωσε ένα τηλέφωνο, με έστησε στην κουζίνα του σκηνικού και μου είπε “κάνε και πες ό,τι θέλεις”. Αυτό έκανα επί μια ώρα. Χωρίς σενάριο. Ο Μπάρι μοντάρισε τον αυτοσχεδιασμό μου…»

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share