Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δώστε του την κούπα από τώρα!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και από την Τρίπολη και συνεχίζει ακάθεκτος προς τον τίτλο

13 Ιανουαρίου 2019 21:29
Δώστε του την κούπα από τώρα!

ΠΑΟΚ παντός καιρού και συνθηκών... Εκεί όπου η μπάλα έκαιγε και ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα, χρειάστηκε να μιλήσει ο αρχηγός του. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ και συνεργασία για σεμινάριο, Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο σφράγισαν το «τρίποντο» του Δικεφάλου απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, στην δυσκολότερη έδρα της περιφέρειας για τον ΠΑΟΚ. Κερασάκι από τον Τριανταφυλλόπουλο με αυτογκόλ και τελικό... 0-3 στην Τρίπολη!

Σε μια έδρα που παραδοσιακά... ζορίζεται, ο ΠΑΟΚ είδε το έργο του να γίνεται ακόμη δυσκολότερο με την αρωγή των βοηθών, οι οποίοι ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του α΄ημιχρόνου, το οποίο «σημαδεύτηκε» από δύο σοβαρά λάθη. Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκε στον Αστέρα Τρίπολης στο 12΄αλλά ο Καλτσάς νικήθηκε από τον Πασχαλάκη σε τετ α τετ, αν και η φάση κακώς δεν ακυρώθηκε ως οφσάιντ δεδομένου πως ο μεσοεπιθετικός των Αρκάδων ξεκίνησε την προσπάθειά του από οριακή θέση οφσάιντ.

Το σημαντικότερο λάθος ωστόσο σημειώθηκε στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης, προκαλώντας την «έκρηξη» των ανθρώπων του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Μπίσεσβαρ να έρχεται από κανονική θέση αλλά το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με το ριπλέι της φάσης να μην δικαιώνει σε καμία περίπτωση τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Στα αγωνιστικά, ο πρώτος λόγος ανήκε στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος φρόντισε να κάνει μέσα από αρκετές φάσεις αισθητή την παρουσία του, έχοντας ακόμη και δοκάρι με τον Ιγκλέσιας στο 26΄, με απολογισμό εννέα τελικών (7) έναντι μίας του ΠΑΟΚ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του α΄μέρους όμως, Αλέξανδρος Πασχαλάκης φώναξε παρών όποτε χρειάστηκε ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του στην διπλή χαμένη ευκαιρία των Αρκάδων με τους Καλτσά και Βαλιέντε, κρατώντας ανέπαφη την εστία του, με τις δύο ομάδες να αποχωρούν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Μπέζος: "Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν μνημόσυνο..."

Τις ισορροπίες του παιχνιδιού φρόντισε να αλλάξει στο β΄μέρος ο αρχηγός των φιλοξενούμενων, Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παπαδόπουλου και έβαλε τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού για το 0-1.

Το γκολ έδωσε άλλη ψυχολογία στους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία που ξεκίνησε και τελείωσε με τον Μαουρίσιο, πήραν αέρα δύο τερμάτων (0-2). Ο Μαουρίσιο για τον Πέλκα, εκείνος για τον Άκπομ, με τον Μπίσεσβαρ να περνάει πανέξυπνα την μπάλα για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος με ωραίο τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διευρύνοντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Στο 79' η αποβολή του Μάτος με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ανάγκασε την ομάδα του Δικεφάλου να ρίξει ρυθμό, θέλοντας να κρατήσει μέχρι τέλους το υπέρ της αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε και το... δώρο του Αστέρα Τρίπολης και το αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου για το τελικό 0-3 που διατηρεί τους Θεσσαλονικείς αήττητους και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share