Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Σφαλιάρα στον ΠΑΟΚ από την Παναχαϊκή!

Έχασε 2-1 στην Πάτρα

8 Ιανουαρίου 2019 19:06
Κύπελλο Ελλάδας: Σφαλιάρα στον ΠΑΟΚ από την Παναχαϊκή!

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το 2019 με τον ίδιο άσχημο τρόπο που έπαιζε και στο φινάλε του 2018 και η Παναχαϊκή τον τιμώρησε! Δίκαιη νίκη με 2-1 για τους Πατρινούς και μπελάδες για τους Κυπελλούχους.

Πέρασαν περίπου 19 ημέρες από το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Από την εξάρα στα Σπάτα στην ήττα με 2-1 στην Πάτρα με φόντο το Κύπελλο. Έκτοτε, θα έλεγε κανείς πως μεσολάβησαν αρκετά, με την υπόθεση - Πρίγιοβιτς να «επισκιάζει» την επικαιρότητα του Δικεφάλου. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναγκάστηκε να παρουσιάσει στο γήπεδο της Αγυιάς έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ κυρίως στην άμυνα, λόγω των απουσιών Βιεϊρίνια και Μάτος και έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Καρέλη.

Αναμφισβήτητα ο Δικέφαλος φάνταζε το φαβορί του ζευγαριού αλλά η Παναχαϊκή φρόντισε να αποδείξει στην πράξη πως στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν μπάλα οι... ταμπέλες αλλά η ψυχή, το πάθος και η «πείνα» δεδομένου πως επέστρεψαν μετά από 13 χρόνια στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ενδεικτικό της εικόνας του α' ημιχρόνου που είχαν οι δύο ομάδες απεικονίζεται στην στατιστική, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν έξι τελικές προσπάθειες (σ.σ. τρεις εντός εστίας) έναντι των δύο του Δικεφάλου και την κατοχή να είναι απόλυτα μοιρασμένη (49-51%). Όσο ο ΠΑΟΚ έδειχνε να... χωλαίνει μεσοαμυντικά, τόσο περισσότερο... θράσος έδειχνε η Παναχαϊκή, η οποία επιβραβεύτηκε για τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού της στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στην Κέρκυρα: Αποκλειστικές φωτογραφίες με το εργαλείο όπου σκότωσε την Αγγελική ο πατέρας της!

Η Παναχαϊκή βγήκε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση, θέλοντας να πιάσει στον ύπνο τους «ασπρόμαυρους», με τον Κυνηγόπουλο να επιχειρεί ένα συρτό σουτ, τον Πασχαλάκη να αποκρούει ασταθώς και τον Μπαστακό να παίρνει το... ριμπάουντ και με πλασέ προ κενής εστίας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Όντας με την πλάτη στον τοίχο, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο β΄μέρος αποφασισμένος να βρει άμεσα το γκολ της ισοφάρισης και να μπει σε θέση οδηγού, κάτι που έγινε στο 59΄ μετά από εξαιρετική σκέψη του Σάκχοφ και ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά, με τον Λημνιό να σημαδεύει τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Μετά την ισοφάριση, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειχνε ικανή να «χτυπήσει» την ανατροπή, η μπάλα όμως δεν έκανε το χατήρι του Λημνιού στο 65΄και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για μια ακόμη στιγμή αδράνειας στο 68΄με τον Λουμπαρδέα να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του για το 2-1.

Κάπου εκεί παρενέβη ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος προχώρησε σε άμεσες αλλαγές, τοποθετώντας τον Λημνιό ω δεξί μπακ, μεταφέροντας τον Κίτσιου στα αριστερά και τον Τόσκα δίπλα στον Βαρέλα προκειμένου να αγωνιστεί με τους Καρέλη, Πέλκα και Ελ Καντουρί ως τριπλέτα στην επίθεση. Μάλιστα, δεν δίστασε να τα παίξει όλα γι΄όλα, κλείνοντας τις αλλαγές του με τον Ζαμπά, αποσύροντας τον Μαουρίσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαζύγιο Κοσιώνη - Μπακογιάννης: Έσκασε η βόμβα: Επίσημη τοποθέτηση από την οικογένεια για τον... χωρισμό!

Οποιαδήποτε πινελιά έβαζε όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου, φάνηκε πως δεν ήταν αρκετή προκειμένου να αλλάξει η εικόνα στο σκορ του παιχνιδιού, με τον ΠΑΟΚ να ηττάται εν τέλει με 2-1 και τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς με φόντο τον επαναληπτικό της Τούμπας.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Τόσκα, Βαρέλα, Μαλεζάς, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Λημνιός, Ουάρντα, Ελ Καντουρί, Καρέλης.

ΠΑΟΚ(Ραζβάν Λουτσέσκου): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Παπατόλιος, Ελευθεριάδης, Πλέγας, Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός.

Πηγή: sdna.gr
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share