Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Superleague: Έσπασε το ρόδι ο Απόλλων Σμύρνης!

Πρώτη νίκη, 1-0 την Ξάνθη

16 Δεκεμβρίου 2018 18:29
Superleague: Έσπασε το ρόδι ο Απόλλων Σμύρνης!

Χρειάστηκε να φτάσει ο α’ γύρος της Super League στο…. παρά ένα πριν από το φινάλε του, για να πανηγυρίσει ο Απόλλων Σμύρνης, την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» το μεσημέρι της Κυριακής (16/12) επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης, στο γήπεδο της Ριζούπολης, και έπειτα από δύο ισοπαλίες και 11 ήττες, κατέκτησε το πρώτο τρίποντο με το οποίο έφτασε στους πέντε βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον προτελευταίο Λεβαδειακό που φιλοξενεί τη Δευτέρα (17/12) τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και έξι από την 14η θέση που οδηγεί σε μπαράζ για την παραμονή.

Ανάσα βαθμολογική και ψυχολογική είναι για τους γηπεδούχους οι τρεις βαθμοί και ελπίδα για το μέλλον. Την ίδια ώρα, η Ξάνθη στην αντίπερα όχθη, συμπλήρωσε πέντε αγώνες χωρίς νίκη (ισοπαλία με Ολυμπιακό, ήττες από Απόλλωνα Σμύρνης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο), και δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια, στην ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Για τους γηπεδούχους ένα γκολ του Μπεντινέλι στο 59’ ήταν αρκετό για να τους χαρίσει τη νίκη. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ ξεκίνησαν δυνατά, πλησίασαν στο γκολ μόλις το 5ο λεπτό, δημιούργησαν ευκαιρίες μέχρι το 32’ αλλά τελείωσαν το ημίχρονο χωρίς να σκοράρουν και 6-2 τελικές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό τέλος για τον Τάκη Τσουκαλά!

Το γκολ μάλιστα, στο 59’ σημειώθηκε σε ένα διάστημα που οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν «ανέβει» στον αγωνιστικό χώρο, πίεζαν για το γκολ και είχαν σημειώσει διαδοχικές ευκαιρίες. Η αλήθεια πάντως, είναι ότι άργησαν να πάρουν μπρος καθώς η πρώτη ευκαιρία για την Ξάνθη ήταν ένα σουτ του Ντουρίτσκοβιτς στο 36’.

Η συνέχεια του αγώνα μετά το 1-0 ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού η ακριτική ομάδα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να αποφύγει άλλη μία ήττα, παραμένοντας έτσι κολλημένη, στους 19 βαθμούς.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share