Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Champions League: Η UEFA θέλει να αποκλείσει ένα από τα φαβορί!

Σχετικά με τη μη συμμόρφωση με το οικονομικό fair play

14 Νοεμβρίου 2018 14:29
Champions League: Η UEFA θέλει να αποκλείσει ένα από τα φαβορί!

Το άνοιγμα, εκ νέου, της έρευνας της UEFA για την υπόθεση της Παρί ΣΖ, σχετικά με τη μη συμμόρφωσή της με το οικονομικό fair play, θέτει σε κίνδυνο την συμμετοχή της στο Champions League.

Σύμφωνα με την L' Equipe, η αναθεώρηση των συμβάσεων χορηγίας, μπορεί να οδηγήσει τους αριθμούς της Παρί ΣΖ στο... κόκκινο, γεγονός που συνεπάγεται την τιμωρία από την UEFA.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία διερευνά πάλι τις μεταγραφές του Βραζιλιάνου Νεϊμάρ και του Γάλλου Κιλιάν Μπαπέ, αφού διαπιστώθηκε ότι οι τιμές ήταν πολύ υψηλότερες από αυτές που είχαν ανακοινωθεί.

Όπως είναι γνωστό, τα Football Leaks, αποκάλυψαν ότι οι Μάντσεστερ Σίτι και Παρί ΣΖ, είχαν διογκώσει εισοδήματα χορηγίας για την κάλυψη των απαιτήσεων της UEFA.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παντρεύεται ο Υπάτιος Πατμάνογλου, ενάμιση χρόνο μετά το τροχαίο που έχασε γυναίκα και παιδί!

Οι κανόνες του οικονoμικού fair play αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, να εμποδίσουν τους συλλόγους να λαμβάνουν απεριόριστα χρηματικά ποσά μέσω διογκωμένων συμφωνιών χορηγίας με οργανώσεις που σχετίζονται με τους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, η UEFA δέχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί ΣΖ να εισπράττουν εισόδημα από βασικούς χορηγούς που σχετίζονταν με τους ιδιοκτήτες τους και οι οποίοι υπερβαίνουν κατά πολύ την αγοραία αξία που εκτιμούν οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που προσλαμβάνονται από την UEFA.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share