Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ντέρμπι αιωνίων στο Φάληρο!

Ολυμπιακός Vs Παναθηναϊκός!

11 Νοεμβρίου 2018 12:59
Ντέρμπι αιωνίων στο Φάληρο!

"Κάτι νέο"... Είναι το σύνθημα που θα μπορούσαν να μοιραστούν οι δύο μεγάλες ομάδες αυτή την εποχή. Ο Ολυμπιακός χτίζει την ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει και πάλι την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός με νεαρά παιδιά κάνει τη δική του υπέρβαση. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι το "ντέρμπι των αιωνίων" και στη συνείδηση των φιλάθλων έτσι θα παραμείνει.

Είναι το 130ο παιχνίδι τους για τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, υπολογίζοντας φυσικά και το ένα μπαράζ.

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός είναι πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας και προέρχεται από πέντε διαδοχικές νίκες, μετά την ήττα από τον ΟΦΗ. Η τελευταία μάλιστα με την Ντουντελάνζ δεν ήταν μόνο νίκη, αλλά ξεμπούκωμα, με τα πέντε γκολ. Δεν είναι συνηθισμένο στην ιστορία του να έχουν τέσσερις ομάδες καλύτερη επίθεση από αυτόν στο πρωτάθλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Πέθανε γνωστός Έλληνας ραδιοφωνικός παραγωγός!

Στο Νέο Φάληρο έχει στα επτά τελευταία έξι νίκες και την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Όπως σε κάθε πρωτάθλημα η έδρα του παραμένει όπλο. Πάντως μέσα στο 2018 δεν έχει νικήσει ΑΕΚ (δύο φορές), Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Η νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού ξεκίνησε με έξι νίκες, για πολλούς απρόσμενο σαν σερί. Μπαίνοντας στα ντέρμπι ήταν δεδομένο να δυσκολευτεί, και τώρα δίνει το τρίτο στη σειρά, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Προσεκτικός στην άμυνα όταν παίζει εκτός έδρας, δεν έχει δεχτεί γκολ σε τέσσερα παιχνίδια στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που έχουν κάνει η ΑΕΛ και η Ξάνθη. Ομάδες που αμύνονται σφιχτά. Και τα τέσσερα γκολ τα έχει δεχτεί στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μείωσε το σκορ η ΑΕΛ, τον ισοφάρισε ο Αστέρας Τρίπολης και τον νίκησε ο ΠΑΟΚ.

Η ιστορία των αιωνίων μας έχει επιφυλάξει σπουδαία παιχνίδια, αλλά κα αρκετά που ξεχάσαμε γρήγορα. Πάντως 0-0 έχουμε να δούμε από τα δύο παιχνίδια της περιόδου 2008-09, και δεν θέλουμε να ξαναδούμε.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει τα τρία τελευταία, το 2017 και το 2018, αφού είχε χάσει κα τα τρία αμέσως προηγούμενα.

Ο Ολυμπιακός μετά από τρεις διαδοχικές νίκες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", τον περασμένο Μάρτιο έμεινε στο 1-1 με τα πέναλτι Φορτούνη και Μουνιέ, σε γήπεδο χωρίς θεατές. Έχει νικήσει σε τρία από τα επτά τελευταία, και πέντε από τα 12 τελευταία, που υποδέχτηκε τους "πράσινους".

Δύο χατ τρικ έχουμε δει στην ιστορία των ντέρμπι, και αυτά χάνονται στο παρελθόν. Και τα δύο έγιναν στο Νέο Φάληρο. Στην πρώτη τους συνάντηση εκεί στην ιστορία της Α' Εθνικής στις 24 Ιουλίου (ναι Ιουλίου) 1960 στην τελευταία ο Παναθηναϊκός νικά 4-1 με τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ να βάζει τρία γκολ. Και στις 26 Φεβρουαρίου 1967, όταν ο Ολυμπιακός νικά 4-0, ο Γιώργος Σιδέρης έχει πετύχει τρία. Από τότε μόνο σε παιχνίδια Κυπέλλου έχει σκοράρει παίκτης τρις σε αγώνα "αιωνίων" για το πρωτάθλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια πρόσωπα στον ΣΚΑΙ σκάβουν τον λάκκο της Τατιάνας Στεφανίδου;

Η ιστορία

Νίκες Ολυμπιακός: 44

Ισοπαλίες: 45

Νίκες Παναθηναϊκός: 30

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Νίκες Ολυμπιακός: 26

Ισοπαλίες: 21

Νίκες Παναθηναϊκός: 12

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share