Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Euroleague: Έφυγε με το διπλό από την Βιτόρια ο Ολυμπιακός για να... επιστρέψει τον Μάιο!

Παραλίγο αυτοκτονία αλλά...

17 Οκτωβρίου 2018 23:42
Euroleague: Έφυγε με το διπλό από την Βιτόρια ο Ολυμπιακός για να... επιστρέψει τον Μάιο!

Δεύτερο εκτός έδρας ματς, δεύτερη δύσκολη αποστολή, δεύτερη μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό!

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη Βιτόρια και επικράτησε της Μπασκόνια με 85-80, κάνοντας το 2-0 στη Regular Season της Euroleague. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στην Fernando Buesa Arena, επέβαλλαν τον ρυθμό τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και εκμεταλλεύτηκαν το κακό βράδυ των γηπεδούχων, που ήταν γενικά άστοχοι με πολλά λάθη και κακές επιλογές. Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνεθ ήταν σταθερά πίσω στο σκορ αλλά στην τέταρτη περίοδο έκανε... ρελάνς, προσπαθώντας για την μεγάλη ανατροπή. Οι Βάσκοι μείωσαν στους τέσσερις (73-77, 38') και λίγο αργότερα στους τρεις πόντους (78-81, 39') αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ψύχραιμοι στα κρίσιμα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Voice: Η 17χρονη Κρητικιά που... χόρεψε τον Σάκη Ρουβά! (video)

Βέβαια, για να έρθει η επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού έπαιξαν ρόλο ακόμα πολλά στοιχεία, που... συνόδευσαν τους παίκτες του Μπλατ σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι «ερυθρόλευκοι» προσαρμόστηκαν άμεσα στις απαιτήσεις του ματς, είχαν μεγάλα ποσοστά ευστοχίας τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι, ενώ παράλληλα ήταν σταθερά καλοί στην άμυνα. Εκτός κάποιων μεμονωμένων στιγμών και των τελευταίων λεπτών της τέταρτης περιόδου, η Μπασκόνια... μάτωνε για να σκοράρει, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν συνολικά «διαβασμένοι», χτυπώντας στις αδυναμίες των Βάσκων. Τεράστια εμφάνιση από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που έκανε ρεκόρ καριέρας με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ στο πλευρό του Σέρβου βρέθηκαν και οι Βασίλης Σπανούλης, Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος και Αξέλ Τουπάν.

Έτσι, ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος «βγάζοντας» με νίκες τις αποστολές σε Ρωσία και Βιτόρια, κάτι που ανεβάζει την ψυχολογία και που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό στο μέλλον, τουλάχιστον στο καθαρά βαθμολογικό κομμάτι.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share