Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ!

Κέρδισε τη Λαμία 2-1 για το Κύπελλο

12 Οκτωβρίου 2018 20:42
Νίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ!

Οι παίκτες της ΑΕΚ έμαθαν στο πούλμαν τα μαντάτα του -3 και μέσα στο γήπεδο βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-1! Όμως έδειξαν χαρακτήρα, πάτησαν γκάζι και με την γκολάρα του Γκάλο έκαναν την ανατροπή κερδίζοντας 2-1 τη Λαμία στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων τους στο Κύπελλο!

Η μέρα δεν ήταν καλή για την ΑΕΚ μετά τα μαντάτα για το -3 στο πρωτάθλημα. Λίγο (τρόπου του λέγειν λίγο) αυτό, λίγο οι πολλές απουσίες λόγω εθνικών ομάδων, λίγο ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Καλλιθέας, δεν ήθελε και πολύ τελικά για να γίνει το ματς με τη Λαμία πιο δύσκολο από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ειδικά μετά το 0-1 από τον Επστάιν φαινόταν ότι θα μπορούσε να γίνει η έκπληξη αλλά η είσοδος του Μπογέ άλλαξε τα δεδομένα για την πρωταθλήτρια κι από εκεί και πέρα ο... σπεσιαλίστας Γκάλο με τρομερή εκτέλεση φάουλ έδωσε τη νίκη στα τελευταία λεπτά.

Το ματς φάνηκε από την αρχή ότι δε θα ήταν εντυπωσιακό, αφού η ΑΕΚ έψαχνε διάθεση και πατήματα λόγω της 11άδας με την οποία, αναγκαστικά, παρατάχθηκε. Αυτό, φυσικά, ήταν δικαιολογία αλλά όχι και για την τόσο κακή εικόνα του πρώτου 45λέπτου, διάστημα στο οποίο οι Κιτρινόμαυροι δεν έκαναν ούτε μία τελική. Και ναι μεν οι πολλές τελικές δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά όταν έχεις και... μηδέν, μάλλον δεν λέει ψέματα και η στατιστική. Το γιατί ήταν μηδέν, βέβαια, θα απασχολήσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Το θέμα είναι ότι το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης πέρασε χωρίς έστω μία αξιόλογη φάση σε οποιαδήποτε εκ των δύο περιοχών, αφού η Λαμία έδειχνε -και ήταν λογικό- ικανοποιημένη από το πώς κυλούσε το ματς.

Στην επανάληψη το πράγμα απέκτησε λίγο ενδιαφέρον, λίγη ένταση, αφού ήρθαν οι πρώτες ευκαιρίες. Ηταν για την ΑΕΚ, ήταν δύο μαζεμένες μέσα σε ένα δίλεπτο (52'-53'), ήταν και οι δύο για τον Γιαννιώτα και τελικά χάθηκαν αμφότερες. Κακό αυτό, χειρότερο αυτό που θα ακολουθούσε για τον Ελληνα εξτρέμ, αφού στη συνέχεια θα αποχωρούσε με τραυματισμό στα πλευρά έπειτα από μια σύγκρουση με τον τερματοφύλακα Μελίσσα. Μέχρι να φτάσουμε εκεί, όμως, είχαμε... πολλά. Τη χαμένη ευκαιρία της Λαμίας με τον Καραμάνο (απέκρουσε ο Τσιντώτας) στο 55', την είσοδο του Μπογέ αντί του πιτσιρικά Μπότου στο 58' και πάνω από όλα το... 0-1 στο 64' από τον Επστάιν μετά την άψογη σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου στην αντεπίθεση της Λαμίας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Δόμνα του "Fame Story" βγήκε από το ψυχιατρείο και πήγε στην Τατιάνα: Η μανιοκατάθλιψη και τα περιττά κιλά!



Το παιχνίδι φαινόταν ότι θα μπορούσε να στραβώσει αρκετά για την ΑΕΚ, αλλά τελικά η λύση δόθηκε από τον Μπογέ. Στο 73' κατέβασε τέλεια στη βαθιά μπαλιά και έδωσε έτοιμο το 1-1 στον Γιακουμάκη, ενώ στο 87' κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση. Βασικά σε θέση για γκολ αν, όπως φάνηκε και στο ματς με τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, αυτός που εκτελεί είναι ο Γκάλο. Ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα εκεί που δε θα μπορούσε να αντιδράσει όχι ο Μελίσσας αλλά οποιοσδήποτε τερματοφύλακας, με το 2-1 να είναι γεγονός και την Ενωση να παίρνει τη νίκη μπαίνοντας με το δεξί στο κύπελλο.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Τσόσιτς, Μοράν, Γιαννιώτας (66' Γιούσης), Μπότος (58' Μπογέ), Αϊντάρεβιτς (74' Κλωναρίδης), Γιακουμάκης.
Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Οσμάν, Δημούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Μαστούρ (66' Μπουλούλης), Επστάιν (74' Τσούκαλος), Καραμάνος (83' Κωστίκα).

Πηγή: gazzetta.gr

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share