Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πάλεψε, αλλά λύγισε στο τέλος η Εθνική Γυναικών!

Έχασε 57-56 από τη Νιγηρία

26 Σεπτεμβρίου 2018 18:13
Πάλεψε, αλλά λύγισε στο τέλος η Εθνική Γυναικών!

Σε ένα μεγάλο θρίλερ εξελίχθηκε το νοκ-άουτ παιχνίδι της Εθνικής μας με την Νιγηρία για την πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και στο -15 στο 27', η «γαλανόλευκη» πήγε να κάνει το... θαύμα με την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά δεν έκαναν το ένα ομαδικό φάουλ που τους είχε μείνει, έστειλαν την Εντεφεριόκα (σ.σ. είχε 1/2 στο τουρνουά) στις βολές για το 56-57 και εν συνεχεία υπέπεσαν σε παράβαση 5" στην επαναφορά.

Έτσι, η πρόκριση για τους «8» κατέληξε στα χέρια της Νιγηρίας που θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη αμερικανική ομάδα, την ώρα που η Εθνική μας ομάδα θα επιστρέψει στην Έλλαδα έχοντας κάνει κατάθεση ψυχής στο τουρνουά της Τενερίφης.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, η Εθνική μας ήταν «νευρική» στο ξεκίνημα, γεγονός που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι Καλτσίδου-Μάλτση είχαν αθροιστικά 0/7 σουτ στα πρώτο λεπτά. Πάντως, αν και οι Νιγηριανές προηγήθηκαν με 11-4 στο 5', η Φασούλα έδωσε ώθηση στην ομάδα πολύτιμες λύσεις με φάσεις κοντά στο καλάθι και η Σπανού πήρε την σκυτάλη για την ισοφάριση (13-13). Με 15-15 έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο και την Ελλάδα να δείχνει πως έχει πάρει τον έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο: Πέθανε ξαφνικά γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος!

Ένα τρίποντο της Μάλτση, με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, άναψε τη... φλόγα για σερί 0-7 που σφράγισε ένα συνολικό «γαλανόλευκο» επί μέρους 2-15 για το 15-22. Βελτιώνοντας την άμυνά της όμως και στηριζόμενη στην Ακάτορ, η Νιγηρία μάζεψε γρήγορα τη διαφορά και η «ζεστή» Καλού έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα της (25-24). Η έλλειψη καθαρού μυαλού στις επιθέσεις της Ελλάδας μάς οδήγησε στο -5 (31-26) του ημιχρόνου.

«Στραβά» ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την Εθνική μας ομάδα. Έπειτα από ένα τρίποντο της Παυλοπούλου για 36-31, ακολούθησε ένα άσχημο διάστημα που είχε ως κορύφωση τις τεχνικές ποινές σε Σπανού και Κεραμιδά. Η Νιγηρία εκμεταλλεύτηκε αυτά τα δεδομένα στο παιχνίδι και... εκτόξευσε την απόσταση (46-31, στο 27') πριν η Ελλάδα μειώσει σε 48-37 με το οποίο οι δυο ομάδες μπήκαν στα τελευταία 10'.

Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά επιχείρησε να ανατρέψει την κατάσταση περνώντας την μπάλα στην Φασούλα και αυτή η επιλογή αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματική. Με 9 γρήγορους πόντους της, η διαφορά «ψαλιδίστηκε» (49-46, στο 34') και η Ελλάδα μπήκε για τα καλά στο ματς. Για πολύ μεγάλο διάστημα, η Νιγηρία αδυνατούσε να βρει σκορ κόντρα στην εντυπωσιακή ελληνική άμυνα και η Σπανού σκόραρε για το 55-53, με το οποίο φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό. H Καλτσίδου είχε 1/2 βολές (55-54) και, παρά το επιθετικό ριμπάουντ της Σπανού, η Εθνική δεν βρήκε το καλάθι που θα την έβαζε μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρεμιέρα για το "Beat Buzzer" και τον Γιώργο Μαυρίδη! Κλαίνε ή γελάνε στον ΑΝΤ1 με την τηλεθέαση;

Η Καλού έκανε αβίαστο λάθος 40" πριν το τέλος και η Καλτσίδου κέρδισε ακόμη δύο βολές. Η έμπειρη φόργουορντ είχε 2/2 για το προσπέρασμα (55-56) και η τελευταία επίθεση πέρασε στην Νιγηρία. Η Εθνική δεν έκανε το φάουλ που είχε δικαίωμα να κάνει και η Εντεφεριόκα πήγε στη γραμμή. Με 3.2" να μένουν, η Νιγηριανή ήταν ψύχραιμη για το 57-56. Η Ελλάδα υπέπεσε σε παράβαση 5" στην πιο κρίσιμη επαναφορά και παρά τις δύο άστοχες βολές της Καλού δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 31-26, 48-37, 57-56

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Χριστινάκη 3, Φασούλα 18, Καλτσίδου 9, Κοσμά, Λύμουρα, Μάλτση 13, Νικολοπούλου, Παυλοπούλου 5, Σωτηρίου, Σπανού 8, Σπυριδοπούλου, Σταμάτη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share