Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1! Λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις η ομάδα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στη Νέα Σμύρνη

24 Σεπτεμβρίου 2018 21:35
Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1! Λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις η ομάδα

Παρότι έφτασε τρία λεπτά μακριά από την πρώτη του γκέλα στο φετινό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε τις δύο φάσεις του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο και συνέχισε με το 4/4, πιάνοντας κορυφή στη βαθμολογία. Ο βοηθός λανθασμένα έκοψε το γκολ του Πανιωνίου στο 0-0, ο Χασάν ευστόχησε στην μοναδική επί της ουσίας κλασική ευκαιρία της ομάδας του στην επανάληψη -στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων- και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του αγώνα στη Νέα Σμύρνη, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής.

Ως προς την εξέλιξη του αγώνα, η εικόνα του ήταν η αναμενόμενη από τα πρώτα δευτερόλεπτα στη Νέα Σμύρνη. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο όσων συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο με το «καλημέρα», με μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας, γρήγορη κυκλοφορία και έντονο πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή. Αντίθετα, ο Πανιώνιος μπήκε στο παιχνίδι ουσιαστικά κλεισμένος στα καρέ του, με όλους τους παίκτες πίσω από τη μπάλα και ψάχνοντας γρήγορες αντεπιθέσεις και κάθετες μπαλιές στην πλάτη του όχι ιδιαίτερα γρήγορου «ερυθρόλευκου» κέντρου άμυνας.

Κάπως έτσι συνεχίστηκε το ματς στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, μέχρι περίπου το 20ο λεπτό, όταν σταδιακά ο Πανιώνιος άρχισε να... ξεθαρρεύει και να ανεβαίνει όλο και περισσότερο προς την εστία του Γιαννιώτη. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι από από πλευράς Ολυμπιακού αυξήθηκαν τα λάθη στη μεσαία γραμμή, ισορρόπησε κάπως το ποσοστό κατοχής μπάλας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι της Ειρήνης Λαγούδη! "Ο ένας είναι ο..."

Ως προς τις φάσεις μπροστά στα δύο καρέ, οι περισσότερες ήταν για τον Ολυμπιακό, με σημαντικότερες αυτές των Φετφατζίδη και Γκερέρο, ενώ και ο Πανιώνιος είχε τις στιγμές του, με πιο επικίνδυνη αυτή του Ντουρμισάι. Μετά το πολύ δυναμικό ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» στο παιχνίδι, σίγουρα το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε το ματς μάλλον ισορροπημένο, με τους Νεοσμυρνιώτες να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά ως επί το πλείστον την τακτική των Πειραιωτών.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός και πάλι βγήκε φουριόζος από τα αποδυτήρια, πιέζοντας την άμυνα του Πανιωνίου, όμως αυτή και πάλι άντεξε, χάρη στην εξαιρετική τακτική του Ανιγκό που έκλεισε όλους τους χώρους αλλά και την σπουδαία απόδοση όλων των χαφ του. Όσο μάλιστα περνούσε η ώρα, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν τη μπάλα στα πόδια, «φλυαρούσαν» με αυτή όλο και περισσότερο, ειδικά από όταν ο Μαρτίνς έβγαλε από το ματς τον Φορτούνη για να βάλει τον Νάτχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειρήνη Λαγούδη: Ποιοι είναι οι δυο άνθρωποι που την είδαν ζωντανή; (video)

Ο Πανιώνιος πάλι παρέμεινε πλήρως αποτελεσματικός σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Μάλιστα, βρήκε και πρώτος γκολ απειλώντας να... σοκάρει για πρώτη φορά φέτος τον Ολυμπιακό, ωστόσο αυτό ακυρώθηκε λανθασμένα. Κάπως έτσι περνούσε η ώρα, με την ομάδα του Μαρτίνς να μην βρίσκει τις επιθετικές προσπάθειες που θα ήθελε... πλην μιας! Φετφατζίδης, Ομάρ και Χασάν συνδυάστηκαν στις καθυστερήσεις και ο Αιγύπτιος που βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με ωραία κεφαλιά.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share